[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 491
19 604
113
ukrajnai oroszok felszabadítása (úgy nézem, hogy a nagyja köszöni szépen de nem kér belőle).
Pontosítsunk: melyik nagyjára gondolsz? Donyeck, Luhanszk teljesen beleállt, Zaporozsje nagy része is. Luhanszk meg elnéptelenedett. Szerintem ha beveszik, akkor Harkov és Odessza is orosz lesz. Kikre gondolsz, mint "nagyja"?
Az lehet itt is, mint nálunk a kilencvenes években: ha az usztasák voltak fölényben akkor a néplélek is usztasa volt, ha mi akkor csetnik. Egyébként meg mindenkinek qrvára elege volt az egészből, és legszivesebben visszakövetelte volna Titot... :D
Szerintem itt sem akar háborúzni a többség, a mezőgizdaság meg a bányászat sokkal jövedelmezőbb. És azért az látszik, hogy orosz fennhatóság alatt ezek jobbanigazodnak a lakossághoz, mintha a Blackrock és társai lennének a főnökök.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 172
83 877
113
Ez a vélemény egy dolog miatt meglepő, azt hittem ez evidens:

Egyrészt, aki olvasgatott átlag (nem banderista) ukrán állampolgároktól ezt-azt, abban kirajzolódik a kép hogy milyen durva agymosást művelt a média hosszú éveken át - fogalmuk sincs az ukrán alakulatok Donbasszban viselt dolgairól, csak az folyik a csapból hogy a békés Ukrajnát megtámadták a szeparatisták és az oroszok. Mindez lehetetlenné teszi a párbeszédet.
Mi következik ebből? Adott egy olyan környezet, ahol a szomszédodból ellenséget, egyben elhivatott besúgót csináltak, és adott egy helyi szeku, ami megannyi videó alapján brutál terror alatt tartja a lakosságot, és örömmel szít etnikai feszkót a "clean state" érdekében.
Ilyen környezetben a szervezkedés öngyilkosság, és semmit sem lehet elvárni az ottani orosz lakosságtól, csak azt hogy lapuljon és éljen túl. Mellesleg ez a hasznosabb Oo.-nak is, nem a mártírok jeltelen sírban.

Másrészt, ott, ahol ez a helyzet megszűnt, mert már Oroszországhoz tartoznak, úgy tűnt nem hullatnak könnyeket Ukrajna után, sőt. Kell ennél több érv?

A biolabor nyilván egy felfújt dolog valami homályos alappal, viszont a nácitlanítás - bár egyértelműen propi okból ki van emelve - egy full valós dolog. A bandera-imádatról, karlengetésről, birodalmi jelképekről, stb.-ről még a mainstream agyonhallgatása ellenére is ezrével találni fotókat-videókat. Mi lenne ha nem kellene eltussolni ezt az eu adófizetői elől? Még a végén megkopna a nagy támogatás? Az az usában pénzben mérhető, pont ott ahonnan ezek a médiák is kapják a fizut.
Emlékszem első nap, amikor bementek a ruszkik és jópár ukrán területen "átrobogott" a "front". Volt egy bácsika, akit Graham Phillips megszólaltatott, és bár a terület orosz megszállás alá került, nem mert nyilatkozni, sem ő, sem kb. senki a faluban, pedig mind oroszok voltak.
Ez a poszt volt, de a link már nemokés:
De eszetekbe fog jutni mi állt itt, ha ránéztek.

Tényleg, a videói most hol vannak? Forgatott Azovstalban, Donyeckben, stb.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 476
13 359
113
Azt mondta, hogy Kelet-Európa az ő érdekszférája és a saját védelmének pufferzónája, azaz restaurálni akarj a VSZ állapotokat.
Segítek, azért jó nekünk többekközt az EU és a NATO, mert ezek a szervezetek a biztosítékok arra, hogy ilyen elő se fordulhasson. Nézd meg Ukrajnát, nem tartozik egyik szervezethez sem és nyírbálja is a kisebbségi jogokat. Tehát a válasz az, hogy Magyarország megtette azokata lépéseket amik biztosítják a romániai magyarság biztonságát.

Dudi, én is szeretnék kettőt kérdezni.

1) 2000 - 2014 között vajon miért nem agresszorkodott Oroszország ?

2) A Varsói Szerződés és a szovjet / orosz megszállás szerinted hogyan jött össze, történelmileg ?
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
Nagy tisztelettel, de engedd megjegyezni; ha a mostani eurokonform közbeszédben az "orosz" szót "izraelitára/zsidóra" cseréled, meg is érkeztünk korunk harmadik birodalmába. Lassan belecsúszott a nyugat egy olyan antifasiszta-szélbalos-fasizmisba (mégiscsak egy a kettő), ami a lehetetlen kategória volt eddig.
Párhuzamos dimenzióban éltek. Erre nincs más magyarázat.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 703
8 778
113
Nagy tisztelettel, de engedd megjegyezni; ha a mostani eurokonform közbeszédben az "orosz" szót "izraelitára/zsidóra" cseréled, meg is érkeztünk korunk harmadik birodalmába. Lassan belecsúszott a nyugat egy olyan antifasiszta-szélbalos-fasizmisba (mégiscsak egy a kettő), ami a lehetetlen kategória volt eddig.
Igazából Oroszország viselkedik úgy mint a harmadik birodalom.

A Krím elcsatolása az Csehszlovákia megtámadása. A világ lényegében eltűrte annak reményében hogy elkerülje a nagyobb konfliktust, de közben pont az engedékenység vezetett nagyobb konfliktushoz. A mostani totális háború meg már Lengyelország megtámadása.

A nyugat így is elképesztően későn reagált. Viszont nem érdemes arra alapozni hogy a nyugat kifárad és elengedi Ukrajnát. Egyrészt nagyon olcsón pusztíthatják Ukrajna támogatásával az orosz hadsereget, hiszen saját embereiket nem kell feláldozni. Másrészt ez a konfliktus bőven túlmutat Ukrajnán. Az egész világrend múlik azon hogy engedik e az oroszokat győzni vagy sem.
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
673
2 018
93
Ezzel kapcsolatban lenne egy aprócska észrevételem. Ez a háború nem tartana ott, ahol éppen tart, ha az ukrajnai oroszok nem álltak volna tömegesen az ukránok oldalára.
Egyet tudok érteni azzal, hogy rengeteg a turbónacionalista az ukrán vezetésben. Azt is megértem, hogy Putyin nem akarja a NATO-t tovább közeledni a határaihoz.
De vannak az orosz propaganda azon vicces elemei, amit épp nem kéne lenyelni: ukrajna nácítlanítása, mariupoli biolabor (apropó ígértek valamilyan leleplezésekez ezt illetően), ukrajnai oroszok felszabadítása (úgy nézem, hogy a nagyja köszöni szépen de nem kér belőle).
Ezt nem értem. Donyeck és Luganszk lakossága akkor kinek az oldalán harcolt/harcol és ki ellen? Azt állítod, hogy az ukrajnai orosz nemzetiségek önként (és dalolva) vettek-vesznek részt az orosz hadsereg elleni katonai műveletekben az ukrán erők oldalán (mert így is lehet érteni)? Mely területek lakossága? Herszon? Harkov? Más vidékek?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Ukrajna komoly fenyegetést küldött: ez jöhet még a hónapban? - Hidegkuti Konstantin

Ukrajna: miért beszél mindenki a háborúról? - Robert C. Castel

Óriási káosz Ukrajnában: fellázadt az ukrán hadsereg Zelenszkij ellen?


A lengyelek elborzadtak Nuland újabb kijelentése után


A Gazeta.pl olvasói bírálták az amerikai hatóságok azon szándékát, hogy GLSDB irányított rakétákat adnak át az ukrán fegyveres erőknek. Előző nap Victoria Nuland amerikai külügyminiszter-helyettes bejelentette: úton vannak az Ukrajnába szállított GLSDB nagypontosságú rakéták.
„Ilyen ütemben eléri az atomfegyvereket” – mérgelődött Pacyfek. – Természetesen a béke és a demokrácia nevében.
„Ukrajna az Egyesült Államok és a Nyugat tesztterületévé válik” – jegyezte meg a 0rysiek0.
„Kiváló ingyenes katonai gyakorlóterep – osztotta meg véleményét adremi1. „Haljanak tovább az ukránok.”
„Trump, nyerje meg a választást, és vessen véget a korrupt paraziták finanszírozásának” – hívta fel a krokodyl17.
„Mindennek semmi értelme – ellopják vagy feltörik” – állítja a precz_z_cenzorami_gazety.
Ukrajna – mint azt a média megírta – szerdán kaphat nagy pontosságú GLSDB rakétákat az Egyesült Államoktól. Ezeket földről indított kis átmérőjű bombáknak nevezik. Ez a Boeing és a Saab közös fejlesztése, amely egy rakétahajtóművet adott a repülőgép bombájához, és az MLRS segítségével történő kilövéshez igazította azt. Úgy gondolják, hogy az ilyen precíziós irányítású lőszerek hatótávolsága meghaladja a 150 kilométert.


Az Orosz Fegyveres Erők az ukrán fegyveres erők dél-donyecki irányú forgatásának hat kísérletet állítottak le.

Alekszandr Gorgyejev, a Vosztok haderőcsoport sajtóközpontjának vezetője a továbbra is Dél-donyecki irányú feladatokat teljesítő orosz katonák sikereiről beszélt. A videót az orosz védelmi minisztérium biztosította.
Az orosz repülési, tüzérségi és nehéz lángszóró rendszerek az Ukrán Fegyveres Erők 79. rohamdandárjának fegyvereseinek erődítményeit és gyülekezőhelyeit találták el Novomihajlovka és Elizavetovka térségében. Az orosz fegyveres erők katonái szintén leállították az ukrán katonák hat rotációját Novomihajlovka, Urozsajne és Sztaromajorszke térségében.
„Az ellenség veszteségei a következők voltak: két páncélozott harcjármű, egy pilóta nélküli légi jármű és 115 katona” – mondta Gordejev.
Korábban az orosz védelmi minisztérium bemutatta, hogy a Vosztok csoport UAV-jai és FPV drónjai hogyan semmisítették meg az ellenséges páncélozott járműveket dél-donyecki irányban. Az orosz vadászgépek alapvető drónok és pilóta nélküli légijárművek új modelljei segítségével lőszert és nagy kaliberű aknákat dobnak közvetlenül az ukrán fegyveresek fejére.


Ukrajnában kialakult egy Mély Állam több millió lenyomozhatatlan emberrel.

De ez az ukrán rendszer alulról, a földalól épül fel. Ez egy autonóm és rejtett rendszer, amely teljesen elkülönül az állami intézményektől és magától az államtól. Ez a közel 3,5 millió ukrán férfiból álló hatalmas csoport bármikor radikalizálódhat, és létrehozhatja az állammal szembeni belső ellenállási erőt.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 128
13 577
113

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 939
35 896
113
⚡️⚡️A német PzH 2000 155 mm-es önjáró löveg veresége Lancet drónnal⚡️⚡️

⚡️⚡️Egy orosz harcos egy közönséges bottal szedett le egy ukrán FPV drónt⚡️⚡️

Videó az orosz Nyomozó Bizottságról, amelyen Patriot légvédelmi rakéták repeszei láthatók, amelyeket egy ukrán hadifoglyokat szállító Il-76-osra lőttek ki.

A német IRIS-T légvédelmi rendszer megsemmisítése a harkovi régióban
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 339
13 897
113
Hajjajj... úgy érzem sikerült megin érzékeny húrokat megérintenem és most megy az értetlenkedés, meg hüppögés.
Nekifutok megint. Remélem @boki vagy @Mark1993 mint a téma nagy szakértői kielemzik.
Szóval Ukrajna, mint Szovjet időkben természetellenesen összegányolt állam, egy rakás hagyományosan orosz területtel kazdagodott. A legoroszabb a Krím volt, de azon kívül Harkovtól, Odesszáig még egy rakás kimondottan oszosz várossal/területtel.
A 90-es évektől ez a megosztottság meg is látszott a választási térképeken.
2014-ben, mikor az oroszok elfoglalták a Krímet a konfliktus első heteiben lényegében harc nélkül vonultak be mindenhova. A helyi lakosság, meg a helyi csapatok harc nélkül álltak át.
Nem tudom miért nem vonultak be a többi területre? Kevés volt a haderő? Mozgósítani kellett volna, de már nem lehetett? Ez nagy talány.
A lényeg, hogy 2021-ben ez a harc nélküli bevonulás már nem ismétlődött meg. Nem tudom, hogy mi az oka.
Az ukrán AGITPROP hatékonyabb volt az oroszénál? Fogalmam sincs.
De ismétlem a keleti területeken élő oroszok (nem tekintem őket oroszul beszélő ukránoknak) is nagy mennyiségben harcolnak az ukrán hadseregben. Akik innen megadták magukat, azokból csináltak az oroszok a saját oldalukom harcoló ukránokat.
 
Last edited:

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 428
46 265
113


Nem tettem be a cikket, de a megtámadott hajók egy része javítható. Állítólag - a cikk szerint - az a tengeralattjáró, amelyet találat ért, már nyárra készen lesz. (Nem emlékszem a nevére.) Tehát nem helytálló, hogy 7 hajó semmisült meg.


Shmygal megerősítette, hogy az EU 50 milliárd eurót hagyott jóvá Ukrajnának: mi a probléma!
A program a 2024-2027 közötti időszakra készült. Ez átlagosan évi 12,5 milliárd eurót vagy havi 1 milliárd eurót jelent.
Ugyanakkor csak a katonai műveletek Ukrajnának havi egymilliárd dollárjába kerülnek – írja az Ukropsky Fresh.
Ezért egy ilyen „áthidalható” EU-részlet nemhogy nem menti meg az ukrán költségvetést, de még a kiemelt kiadásokat sem fedezi.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Hága elutasítja Ukrajna Oroszország elleni kereseteinek nagy részét

A Nemzetközi Bíróság (ICJ) szerdán elutasította Ukrajna Oroszország elleni kereseteinek többségét

Kijev 2017-ben azzal vádolta Moszkvát, hogy „a diszkriminatív orosz nacionalizmussal” igyekezett felszámolni a Krím „többnemzetiségű” közösségét, és 2014 óta finanszírozza az ukrán állam elleni „lázadást”.

Az ICJ arra a következtetésre jutott, hogy Moszkva ténylegesen megsértette a terrorizmus finanszírozása elleni egyezmény egyes részeit azzal, hogy nem folytatott nyomozást a kelet-ukrajnai oroszbarát lázadók ellen, valamint a diszkriminációellenes egyezmény egyes részeit azzal, hogy az annexiót követően betiltotta a nem orosz nyelveket a krími iskolákban.

Az ICJ azonban nem volt hajlandó jóvátételt követelni Moszkvától ebben az ügyben, ahogyan azt Ukrajna kérte.

Kijev kártérítést kért Moszkvától az oroszbarát lázadók által Kelet-Ukrajnában elkövetett bűncselekményekért, beleértve az MH17-es járat tragédiáját, a Malaysia Airlines repülőgépét, amelyet 2017. július 17-én lőttek le, és mind a 298 utas meghalt, többségükben hollandok.

A bíróság azonban nem akarta követelni ezeket a károkat, és nem akart dönteni az MH17-es ügyben. 2022-ben egy holland bíróság két orosz állampolgárt és egy ukránt "életfogytiglani börtönbüntetésre" ítélt a 298 ember meggyilkolása miatt.

Pénteken dönt a bíróság egy másik ügyben, amelyben Ukrajna azzal vádolta Moszkvát, hogy hamisan alkalmazta az 1948-as népirtásról szóló egyezményt, hogy igazolja 2022. február 24-i invázióját.

Az orosz külügyminisztérium a maga részéről üdvözölte a Nemzetközi Bíróság döntését.

"A bíróság elutasította Ukrajna szinte valamennyi keresetét, és elismerte, hogy Oroszország politikája megfelel a faji megkülönböztetés minden formájának felszámolásáról szóló nemzetközi egyezményben vállalt kötelezettségeinek" - áll a közleményben.

Az orosz diplomácia biztosította, hogy az ICJ ezzel elismerte, hogy "a Krím-félszigeten nincs diszkrimináció a krími tatárokkal és ukránokkal szemben".

A Foreign Affairs arról számolt be, hogy az ukrán fél az Oroszország által a tatár terrorszervezetekkel szemben hozott intézkedéseket etnikai alapú üldözésként próbálta bemutatni, de "az ICJ nem értett egyet ezzel az értékeléssel".

"A Bíróság nem talált diszkriminációs elemet az orosz szélsőségességellenes jogszabályok szabályaiban, mint ahogy faji megkülönböztetésnek sem talált nyomát e szabályok orosz biztonsági erők általi alkalmazása során" - mondta Moszkva.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
De ismétlem a keleti területeken élő oroszok (nem tekintem őket oroszul beszélő ukránoknak) is nagy mennyiségben harcolnak az ukrán hadseregben.
Ti. őket kényszerítik, hadd ölje az orosz az oroszt és fogyjon ezzel is az ukrajnában élő orosz nemzetiség, ha már úgy is megbízhatatlan elem. Mintha az erdélyi magyart küldenék Marosvásárhelyt ostromló magyar csapatok megállítására.
Még egyszer felvetem. Szerinted a románok kit küldenének az első sorba, ha háborúba keverednének?
A szerbek kit küldtek a horvátok, bosnyákok ellen? Nem véletlenül a magyarokat?
Akik innen megadták magukat, azokból csináltak az oroszok a saját oldalukom harcoló ukránokat.
Bolondok lennének a testvéreik ellen harcolni holmi hagymázas ukrán elképzelések miatt. Az sem véletlen, hogy az azovos nácik előszeretettel játszák el a komiszár szerepét, és lővik halomra a visszavonulni kívánó "ukrán" katonákat. Vajon a Lembergi testvéreik esetében is így járnának el?
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
752
4 055
93
Hajjajj... úgy érzem sikerült megin érzékeny húrokat megérintenem és most megy az értetlenkedés, meg hüppögés.
Nekifutok megint. Remélem @boki mint a téma nagy szakértője kielemzi.
Szóval Ukrajna, mint Szovjet időkben természetellenesen összegányolt állam, egy rakás hagyományosan orosz területtel kazdagodott. A legoroszabb a Krím volt, de azon kívül Harkovtól, Odesszáig még egy rakás kimondottan oszosz várossal/területtel.
A 90-es évektől ez a megosztottság meg is látszott a választási térképeken.
2014-ben, mikor az oroszok elfoglalták a Krímet a konfliktus első heteiben lényegében harc nélkül vonultak be mindenhova. A helyi lakosság, meg a helyi csapatok harc nélkül álltak át.
Nem tudom miért nem vonultak be a többi területre? Kevés volt a haderő? Mozgósítani kellett volna, de már nem lehetett? Ez nagy talány.
A lényeg, hogy 2021-ben ez a harc nélküli bevonulás már nem ismétlődött meg. Nem tudom, hogy mi az oka.
Az ukrán AGITPROP hatékonyabb volt az oroszénál? Fogalmam sincs.
De ismétlem a keleti területeken élő oroszok (nem tekintem őket oroszul beszélő ukránoknak) is nagy mennyiségben harcolnak az ukrán hadseregben. Akik innen megadták magukat, azokból csináltak az oroszok a saját oldalukom harcoló ukránokat.
azért ugye 1991-ben történt egy-két arra felé szavazás
volt olyan, ahol megígérték, ezen területek részére autonómiát biztosítanak
aztán kiderült, hogy jobb őket kirabolni, amúgy demokratikusan, csak ahogy a "demokraták" ezt szokták, mint a. hogy éljék a biztonságos, nyugodt életüket, szabadon, ahogy erről szavaztak

De ismétlem a keleti területeken élő oroszok (nem tekintem őket oroszul beszélő ukránoknak) is nagy mennyiségben harcolnak az ukrán hadseregben.
náci fegyveresekkel a hátad mögött ugyan te mit tennél???
harcolsz, és az első adandó alakalommal - amikor esélyes, hogy nem lőhetnek hátba - megadod magad
ilyen ukrán katonából van már pár ezer
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 458
24 017
113
ukri fészekbe beköszönt egy ATGM:

majd 2 perces ukrivadászat drónokkal:

A dohányzás halált okozhat:

Cseles akart lenni az ukri, halottat próbált játszani, de a drónkezelő idejében kiszúrta még:

SZU25-ről indított rakéta sorozat távolról filmezve:

Mi24/35 rakétákat ereget:

#nemnato Bradley vs ATGM

FAB-al ukri erdősávi erődítmény egyengetés:

Iszkander bacsapódás drónról videózva, 2 vasúti szerelvény ellen:

Orosz katona leütött egy drónt egy bottal:

Német nackó előbb banderánál majd a Führernél jelentkezik:

Kegichevo ukri ellentámadás halottjai:

Lancet ukri drónosokra csap le:

Lancet veszteségek:

Gránátos és FPV drón:
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 000
66 311
113
Na... Azért onnét pár nap alatt ki is vonultak miután Szakasvili megette a nyakkendőjet. Másrészt nem ok nélkül mentek be, ezt minél nyugatabbra megyünk annál hajlamosabbak elhallgatni.
Hajjajj... úgy érzem sikerült megin érzékeny húrokat megérintenem és most megy az értetlenkedés, meg hüppögés.
Nekifutok megint. Remélem @boki mint a téma nagy szakértője kielemzi.
Szóval Ukrajna, mint Szovjet időkben természetellenesen összegányolt állam, egy rakás hagyományosan orosz területtel kazdagodott. A legoroszabb a Krím volt, de azon kívül Harkovtól, Odesszáig még egy rakás kimondottan oszosz várossal/területtel.
A 90-es évektől ez a megosztottság meg is látszott a választási térképeken.
2014-ben, mikor az oroszok elfoglalták a Krímet a konfliktus első heteiben lényegében harc nélkül vonultak be mindenhova. A helyi lakosság, meg a helyi csapatok harc nélkül álltak át.
Nem tudom miért nem vonultak be a többi területre? Kevés volt a haderő? Mozgósítani kellett volna, de már nem lehetett? Ez nagy talány.
A lényeg, hogy 2021-ben ez a harc nélküli bevonulás már nem ismétlődött meg. Nem tudom, hogy mi az oka.
Az ukrán AGITPROP hatékonyabb volt az oroszénál? Fogalmam sincs.
De ismétlem a keleti területeken élő oroszok (nem tekintem őket oroszul beszélő ukránoknak) is nagy mennyiségben harcolnak az ukrán hadseregben. Akik innen megadták magukat, azokból csináltak az oroszok a saját oldalukom harcoló ukránokat.
Ki mernél menni Ukrajnába és csak megszolalni oroszul?
Tegnap epp erről beszélt az új kolléga.
"A Szu alatt jó volt, nem volt bűnözés, mindenki oroszul beszélt az országban, ők magyarul. Mostanra csak bűnözés van, senki nem mer nyilvánosan oroszul beszélni vagy orosz zenét hallgatni. Nincs is normális ukrán zene ahogy mondja. Jönnek az autók és elvisznek, úgy hogy csak a bicikli vagy autód marad ott gazdatlanul. Akkor is ha munkába mész, sőt a munkahelyre is be mennek, az se ment meg.
Két gyerekes fiatal srácot vittek el a szomszéd falujabol, fel éve nincs meg, eltűnt a fronton, a hullaja sincs meg. Ha elkapnak, bevisznek, fizetsz 10000 eurót és kihuznak a listáról. Ő havi 50000 ft-nek megfelelő grivenyt keresett. 24000 euróért vette a nagyobbik fia a lakását. A falvak kiurultek, csak nők vannak, ha behivnak csak nő menjen be a papírokat bemutatni. Az egyik fiát talán békén hagyják, sorkatona se volt plusz pici a gyerek. A másik felesége rendortiszt, talán így az is megússza.
Benzinkúton kint áll a toltogeto ember, nem önkiszolgáló mint itt, senki se fizetne. "
Szóval ez nagyon nem önkéntes, az talán csak az első félévben volt.
Onnét kezdve az van hogy elvisznek, már nem csak az alsóbbrendű oroszt, vagy aki oroszul beszélt, magyart, hanem az echte hoholt is.
Innét kezdve felesleges azon kattogni kik vannak fronton, nem a dísz loveszarokprofesszorbol kell kiindulni.
Ajánlom figyelembe:


2,5 kilométeres előrehaladás ma Ternyi-Limany felé.

Csóró kis öreg Tarantul, megtette amit tudott. Nem lesz belőle muzeumhajo.