[HUN] Vadászgépek beszerzése

„Minél gyorsabban hozza meg Magyarország a ratifikációs döntést, annál gyorsabban beszélhetünk olyan dolgokról, amelyeket csak akkor lehet megvitatni, ha Svédország is tag. A Gripen harci repülők ügye fontos kérdés, egy régóta tartó együttműködés, amelyet tovább lehet fejleszteni, ha Svédország is NATO-taggá válik”
- ha esetleg idáig kérdéses volt, hogy miért nem érkezik már meg a plusz 4 Gripen.
Nem

És felhívom a figyelmet az űreszközök és műholdas termékeikre.
Az aero-t bevonva egész jó lehet, na meg a brazilokkal is most egyeztek meg. :rolleyes:

Jézusmáriaszemtjózsef......
KF21 egy PROTOTIPUS szinten lévő fejlesztés.És jelenleg még nem éri el az 5G szintet.Majd,egy későbbi,fejlesztett változata lesz,talán egyszer valamikor 5G szintű (az kicsit többöl áll,minthogy belső fegyvertér legyen.F101/102/106 gépek már az 50es években belső fegyverteresek voltak,de ettől még semmiféle 5G képességük nem volt).Ára,azt meg még a fene tudja mennyi lesz.(FA50 egyszemélyes könnyűvadász változatát anno 25milkára igérték-aztán el se készült,meg a harcképes sorozatgyártott alap oktató-gyakorló változat kerűl dupla annyiba)
Persze,hazai gyártás....Egyébb idiótaság?Szállitási kongfiba szétszerelt gépeket összeszerelni,az a max,ami lehetséges.Minden egyébb hagymázas álmot meg kéretik elfelejteni.Két századnyi gépért kiépiteni egy összeszerelő üzemet az idiótaság Csimborasszója.Méregdrága lenne,és sok időbe kerülne.
Volt már valaki közületek a gyulai Airbus "gyárban"?Elárulom,akkora csak,mint egy középiskolai tornacsarnok.Egy specializált alakatrészgyártó üzem,semmi több.

Arra céloztam, hogy nem a svédek kötötték a gripen bizniszt feltételnek először....
Igen értettem erre írtam én is a tárgyalási technikát. Kíváncsiak voltak hogy mennyire fontos a gripen eladás a svédeknek, hát nem. Akkor valami nagyon más van a svéd álláspont mögött vagy nagyon más erő (ami valszeg nem svéd érdek!) Ezt ezzel ki is derítették vagy plussz egy alátámasztást szereztek.

• Vicces
Reactions: Catles
Na ez az mit is adnak a svédek, hogy mi maradtunk már szinte az egyetlen termék használójuk? Ja semmit! Menjenek a pi--ba.
Tudod ez egy tárgyalási technika is és a svéd barátaink nagyon magas lóról beszélnek amiből nagy koppanás lesz / lehet. Nekünk nem életbe vágó az a szaros 14 db gép!
Az az évi kb. 50 milliárd Ft, amit a Gripenekért fizetünk évente, az a Saab éves bevételének kb. hány százaléka?

Igen értettem erre írtam én is a tárgyalási technikát. Kíváncsiak voltak hogy mennyire fontos a gripen eladás a svédeknek, hát nem. Akkor valami nagyon más van a svéd álláspont mögött vagy nagyon más erő (ami valszeg nem svéd érdek!) Ezt ezzel ki is derítették vagy plussz egy alátámasztást szereztek.
A svédek szerintem úgy vannak vele, hogy idő nekik dolgozik és beérik a nyomásgyakorlás.

A svédek szerintem úgy vannak vele, hogy idő nekik dolgozik és beérik a nyomásgyakorlás.
Igen , de mi is így vagyunk ezzel. Amúgy a cseheknél is mekkora ribilliót csaptak pár vacak gépért ami a saab bevételének mekkora százaléka is? Ja és a svájciaknál is? Úgy hogy meglátjuk kinek mi a fontos ez hamarosan eldől.

• Tetszik
Reactions: rappali_
a koreai üzlet úgy tudna létrejönni. HA addig ameddig nem érkezik be az általunk igényelt verzió addig a gyár block 1 es gépeket küldene ide KIKÉPZÉSI és Hiánypotló célzattal... vagy addig FA-50 est biztosítana ami nem sokkal van a gripentől. járható út lenne (ahogy más repülőgép esetén a repgép bérlés ALCA kat is béreltünk egy időbe)