[HUN] Honvédségi rakétakomplexumok / rakétatüzérség beszerzése

A lehosszabhoz méretzed a páncéllemezt

Ezek sosem járnak egyedül. Ukrajnában kisebb konvoj kíséri őket lövész rajjal, légvédelemmel.
Nem sok igazi (nem felfújható meg pozdorja) kilőtt HIMARS-ot láthattunk Ukrajnában sem.

Semmivel nem mobilabb és védettebb a HIMARS. Ugyanúgy páncélkabinos teherautó alvázzal kérhető mindkettő. A HIMARS vetőcsöve körül meg tároló rekeszek vannak nulla páncélzattal - géppuska átlövi, de talán még az AKM is. Felülről meg még az sincs: simán látod a vető csöveket.

himars-material.png

M142-high-mobility-artillery-rocket-system.jpg
A HIMARSt könnyű,légi szállitható rendszernek tervezték.A tapasztalatok nyomán kapott páncélzatot.Az új tapasztalatok után jelenleg tervezik a felülröl is zárt inditóállványt.

• Tetszik
Reactions: honved and enzo
jött egy hír, hogy a két amcsi szenátor azért jön, hogy ránk sózza a HIMARST
Nem csak ezért de jonnek egy ajánlattal nagyon jól tudják hogy akarunk rakéta tuzerseget azt is tudják mekkora számban és azt is tudják milyen csomag ajánlatokat kaptunk a pulsra és akar ha a legjobb puls ajanlatt alá tudnak lőni lehet főni bele menne ki tudja

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Nem csak ezért de jonnek egy ajánlattal nagyon jól tudják hogy akarunk rakéta tuzerseget azt is tudják mekkora számban és azt is tudják milyen csomag ajánlatokat kaptunk a pulsra és akar ha a legjobb puls ajanlatt alá tudnak lőni lehet főni bele menne ki tudja
Szerintem a főni pontosan tudja, hogy elsőre lehet hogy olcsó lenne, de utánna lehetne fizetni, mint a kiskatona...

De kizárt, hogy alálőjjenek!

• Tetszik
Reactions: Aladeen
szerintem ez a vonat már elment -pont az ilyen adom, nem adom játékaik miatt nem szeretnénk tőlük venni lehetőleg semmit.
Inkább keménykedés lesz ebből - nem nagyon van olyan csalijuk szerintem amire ráharapnának nálunk...

Kb. fél-harmad áron kellene adniuk - az nem fog menni...

Az idő tényező is lényeges: nálunk ez top prioritás Böröndi szerint, a HIMARSra meg 5+ éves sorban állás van. Izraeliek féléven belül hoznák az első indítót - lásd dánok esete!

• Tetszik
Reactions: honved and alfa74
Alábbiakban szigorúan titk.. vicc, ill irreális kategória.
Ami a szenátorokat illeti, azok ajánlatként ne a baltát, hanem akciós tomahawk-ot tegyék ki az asztalra!
Ha már elrettentés a cél..
Typhon-weapon-system.jpg

• Tetszik
Reactions: Venom85
Na megvan már a bejelentés?
Na megvan már a bejelentés? Mert ha nem felesleges pörgetni a topikot.
mondjuk ez vonatkozik a többire is

Ez már nem vicces, hanem trollkodás. A trollkodásért pedig előbb-utóbb pihenő jár...
Ha jól emlékszem, már többször el lett mondva, hogy ha lesz végre konkrét típus bejelentve, akkor lesz nyitva neki egy olyan topik ami [HUN] előtaggal fog kezdődni és utána ott lesz a típus neve. Ebből egyből látni fogod hogy "valami van/bejelentettek valamit". A "... beszerzése" topikokban csak az ötletelés megy. Ha nincs kedved, időd ezt olvasni, akkor kerüld el ezeket a topikokat, mert itt csak néhány ember győzködi egymást a saját elképzeléseiről.

A lehosszabhoz méretzed a páncéllemezt

Ezek sosem járnak egyedül. Ukrajnában kisebb konvoj kíséri őket lövész rajjal, légvédelemmel.
Nem sok igazi (nem felfújható meg pozdorja) kilőtt HIMARS-ot láthattunk Ukrajnában sem.

Semmivel nem mobilabb és védettebb a HIMARS. Ugyanúgy páncélkabinos teherautó alvázzal kérhető mindkettő. A HIMARS vetőcsöve körül meg tároló rekeszek vannak nulla páncélzattal - géppuska átlövi, de talán még az AKM is. Felülről meg még az sincs: simán látod a vető csöveket.

himars-material.png

M142-high-mobility-artillery-rocket-system.jpg

A lemez vastagsága szerintem, 5-8 mm lehet. de mindegy végül is. Valamint a vezetőfülke is páncélozott. Alapban, lehet illendő lenne ellenséges tüzérségi repeszek elleni védelem, minimum. Valamint ugyan ez, egyben védene kézifegyverek ellen is. Aztán ennyi. Jó eséllyel, úgyis precíziós ellencsapás az amitől lehet aggódni, alapvetően. Ellenséges gyalogság kézifegyverei nem hinném hogy lőtávolba kerülnek egy ilyen eszközhöz. Illetve gyors tüzelőállás váltással, a hagyományos tüzérségi ellentűz is kivédhető talán.

• Tetszik
Reactions: Aladeen