[HUN] Kerekes páncélozott harcjárművek beszerzése

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 447
31 856
113
Ès ezt sokan nem èrtik.
Aki eddig nem èrtette meg, az ezután sem fogja.

1. Vagy mert èrzelmileg túlvezèrelt, merjünk nagyok lenni felkiáltással.

2. Vagy mert nem tudja mi az a gyár, gyártás.

Vagy mert tudja de itt beficcen az 1-es pont.

Ehhez te is sokszor hozzájárulsz a hangvèteleddel. :rolleyes: Állandó NERezèssel.
Amiben ilyen szinten lènyegtelen, hogy igazad van vagy nincs.
A NER és az általa teremtett rögvalóság az alapprobléma.Ahogy Ady irta
-Reménytelenül romantikus nép vagyunk,mi magyarok.Nacionalista paprikával jol megszórva,bármilyen bolondságot (szart) le lehet tuszkolni a torkunkon.....
HajósZoli irt nagyon jókat,szépen megfogalmazva (pedig Evola rajongó az ürge,és ez utal a politikai oldali szinpátiájára)
https://htenger.blog.hu/2022/07/20/off_topic_987
Szomorú az,hogy 10+ éves irását elevenitette fel,amiben 100,meg 300 éves irásokkal jellemzi a mai állapotunkat.
Egyébként meg ezredrésznyi NERezés sincs összesen,mint amannyi hülyitő hazug NER propaganda van ide öntve a fórumra.
Az,ahogy különben értelmes emberek,és mégcsak nem is NER hivők,viselkednek,egy másik versrészletet juttat eszembe
-Fortélyos félelem igazgat,s nem csalóka remény.
És én ezt már megéltem kölyökként a komcsi rendszerben.Ugyanigy működött az is,ugyan az a rendszer,mint az volt.Szerves továbbélése annak.
Éshogy ezt az off részt egy újabb szálóigévé vált idézettel zárjam
-Bűnösök közt cinkos az,ki hallgat.
Ha így haladunk akkor lassan már a mbombe-nak is örülnénk.
Meggyőződésem,hogy valójában nékünk a Mbombe család lenne a legjobb vállasztás (örök mantrám azonban most is él-rendszeresités/megvásárlás elött alapos csapatpróbán bizonyitson.Ha megbukik rajt,ejtem mint a telefonkagylót).
Az a gond,hogy ti a kerekes harcjárművet csak és kizárólag a kerekes GYHJ-vel azonositjátok.A Mbombét meg az M8 megvalósult,és még mindig csak prototipus szinten lévő Barys 8 formájával.
Közben meg én folyamatosan az M4,M6,illetve az M6 változatbol kialakitandó 4 tengelyes változatrol irogatok.Kerekes GYHJ-ként a Patria XP úszóképes Long verzióját preferálnám továbbra is.
M8 megvalósult Barys 8 formátuma meg egy elég szerencsétlen eset.Szerintem túl kompaktra,és tescogazdaságosra akarták kihozni ahoz,hogy jó IFV legyen.Az elgondolás alapbol nem volt rossz.Megprobáltak egy olcsó,nem agyonpáncélozott,de nagyon erős fegyverzetű IFV-t csinálni.Az erős,nagy hatótávú fegyverzet lehetővé tette volna elméletileg,hogy olyan távolságbol vegye fel a harcot az ellennel,amilyen távolságbol a könnyebb páncélzat is elegendő védelmet nyújt.De mivel se az oroszoknak,se a törököknek nem sikerült hadi használatra alkalmas 57milis kompakt tornyot összerakni,az elgondolás gellert kapott.
Papiron különben van nehéz,Boxer kategóriás M8 is.Róka fogta csuka.Amig nincs komolyan vehető megrendelési szándék,nem épitik meg.De amig nincs kipróbálható prototipus,addig mindenki fázik a megrendeléstől...(no,ezért jöttünk mi nagyon jol az RM-nek,mikor papirrol rendeltünk....).
db86d0ed1233c8c54cf935591462d9fc963d6f08.png

Ez a kazahkoknak ajánlott legnehezebb változat,soför melletti nagy motorral.erősitett BMP-3 toronnyal (de lehet más is,ki mit rendel-Barys 8 protón már a 4. torony van),LvL6 védelemmel,40+ tonnás lehetséges össztömeggel.
De szerintem egy 30+ tonnás alá is nehézkes már a kerekes futómű,40 tonnának meg már mindenképpen lánctalp kéne (Strykernek is van különben láncos változata)
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 199
66 952
113
Reménytelenül romantikus nép vagyunk,mi magyarok.Nacionalista paprikával jol megszórva,bármilyen bolondságot (szart) le lehet tuszkolni a torkunkon.....
Aztán mégis rinyáltok, hogy Ady Korroboriját még mindig nem sikerült letuszkolni a torkunkon. :D
Szomorú az,hogy 10+ éves irását elevenitette fel,amiben 100,meg 300 éves irásokkal jellemzi a mai állapotunkat.
Talán azért, mert a mára is jellemző társadalmi láz már azokban az időkben is egyfajta törekvés tünete volt, csak általában nagy rinya van mikor az 'urbánus' lapokból, kordokunentumokból idéz a népi oldal. :rolleyes:
 
  • Tetszik
Reactions: Bubu bocs

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 447
31 856
113
Aztán mégis rinyáltok, hogy Ady Korroboriját még mindig nem sikerült letuszkolni a torkunkon. :D

Talán azért, mert a mára is jellemző társadalmi láz már azokban az időkben is egyfajta törekvés tünete volt, csak általában nagy rinya van mikor az 'urbánus' lapokból, kordokunentumokból idéz a népi oldal. :rolleyes:
Én azt nem tekintem népi oldalnak,amelyik a jobbágy,biodroid,lecserélendő humánerőforrás szerepet szánja a népnek......
De ez itt nem a belpol,vagy a beszélgető rovat.Itt a harcjármű részre tessenek lenni szivessek reagálni.
 
  • Tetszik
Reactions: Nemerson

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 199
66 952
113
Én azt nem tekintem népi oldalnak,amelyik a jobbágy,biodroid,lecserélendő humánerőforrás szerepet szánja a népnek......
De ez itt nem a belpol,vagy a beszélgető rovat.Itt a harcjármű részre tessenek lenni szivessek reagálni.
Tessék szíves lenni nem csatolni az ideológiai termékét a technikához kérem!
 
  • Vicces
Reactions: Nemerson and Negan

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 447
31 856
113
Különben a kazahkok megkezték a Barys 6x6 sorozatgyártását.Egyenlőre egy belügyi/csendőrségi,és egy LvL3 KE védelmi szintű (CE és aknavédelme viszont maradt LVL4b-vagyis a legerősebb szinten) gyalogsági lövészszállitó változatban,tőbbféle felszereltséggel.Az alapjármű 16 tonnás,torony nélkül (M6 búr protója LvL4 KE védelmű,1 tonnával nehezebb)
Kazakhstan-eyes-military-cooperation-with-Turkiye-e1677748794158.jpg

És elkészült a Barys 8 csapatpróbán kijött hibáinak javitása.Most újebb csapatpróba lesz,hogy mennyire sikerült a dolog.https://www.reddit.com/media?url=ht...bp&s=6bbf150f3cf8af44d537c972e77bccf43b7d1c5e
Ez is LvL3 KE védettségű,ugyan az mint a B6-é.Elkészült az Ansar modul torony alatti lőszertároló rendszere (AU220M toronyrol koppintották,mert eredetileg az Ansarba az 57milis ágyúnak kellet volna mennie,de nem fért be).Törökök igérik,hogy idén elkészül a tervezett AESA mini radar is,meg at ATGM integráció is.
Rendszeresitéséről majd az újabb próbák függvényében lesz döntés.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 777
14 931
113
Az a lényeg, hogy mi ne vegyünk ilyet. Ettől a modernizált PSZH-tól a Patria és a török cuccok is jobbak, a Boxerről már nem is beszélve. Ár-érték arányban a török APC-vel járunk a legjobban.

A pandúr megdrágulása valószínűleg nem független attól a ténytől, hogy a gyártása az amerikaiak alákerült.

A Patria a finnek miatt felejtős.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 777
14 931
113
Elég nagy gond, hogy még a finnekkel is sikerült összeveszni. Meg úgy általában mindenkivel a Nato-ban.

Szerintem sok baj van a jelenlegi vonallal, nagyon sok, de az speciel pont jó, hogy eddig nem álltunk bele a jelenlegi őrületbe. akkor sem ha emiatt mindenkivel összevesztünk.
 
  • Tetszik
Reactions: J.G.

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
1 887
4 936
113
Szerintem sok baj van a jelenlegi vonallal, nagyon sok, de az speciel pont jó, hogy eddig nem álltunk bele a jelenlegi őrületbe. akkor sem ha emiatt mindenkivel összevesztünk.
Ezek után a nagy kérdés, hogyha nekünk lenne szükségünk segítségre akkor vajon kapnánk-e valamelyik tagállamtól? Minden társasházban van egy mindent ellenző, összeférhetetlen problémaforrás akivel nem is áll szóba a többi lakó.
 
  • Tetszik
  • Szomorú
Reactions: fishbed and bel

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 777
14 931
113
Ezek után a nagy kérdés, hogyha nekünk lenne szükségünk segítségre akkor vajon kapnánk-e valamelyik tagállamtól? Minden társasházban van egy mindent ellenző, összeférhetetlen problémaforrás akivel nem is áll szóba a többi lakó.

Amikor segítségre volt szükségünk a migránsok kapcsán, mit kaptunk a szövetségeseinktől? Púpot a hátunkra,
 

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 596
8 191
113
Személy szerint nagyon örülök, hogy a Lynx-ek csapatokhoz kerülésével a BTR-ek visszakerülnek abba a feladatkörbe - még ha csak átmeneti időre is - amire eleve is tervezve lettek...azaz a katonák szállítására egyéb kiegészítő feladatok ellátása. Ezáltal nem szűnik meg a sereg APC képessége és majd a váltó típus bevezetésével a jövőben ez is megújításra kerül. Mondjuk azt nagyon remélem, hogy az újabb típus is úszóképes lesz (kár lenne veszni hagyni ezt a hadászati előnyt). Legalább annyi katonát képes legyen szállítani mint a BTR és fel legyen szerelve legalább egy olyan kaliberű önvédelmi/légvédelmi fegyverrel mint amilyennel jelenleg a BTR-80A (már csak az elrettentés végett is). Persze minden más egyéb rendszer mellett ami a modern harcászati elvárásoknak megfelel.
De vajon mi lesz a váltótípus?
Követjük a németeket a Patria 6x6, Fuchs Evo, Pandur Evo hármasról kerül ki a nyertes?
Vagy török APC lesz?
 
  • Tetszik
Reactions: Loken