[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 186
32 918
113
A gyártókapacitások beindítása már most zajlik és nem csak Európa dolgozik rajta. Ez ugyanaz mint hogy nicns élet az orosz gáz nélkül és mégis lett. Mindent meg lehet oldani, csak akarat kérdése.

Igen, csak versenyképtelen Európa lesz az eredmény. Persze az USA-nak ez nem baj éppenséggel.

A dollár nem fog összeomlani. Az amerikaiak pénze nem a semmiből van mint ahogy azt hinni szeretnétek, hanem a világ legnagyobb gazdasága a fedezet rá. Van mögötte gazdasági teljesítmény. Nem hülyék irányítják az USÁ-t.

De, a "semmiből" van, szó szerint, fedezetnek az amerikai gazdaság édeskevés lenne, ha nem lenne nemzetközi tartalékvaluta. (A pénz világa topicban olvashatsz erről.)

ez pontosan így van, annyi a különbség hogy az oroszok már tudták jópár éve hogy háború lesz és ennek megfelelően készítették fel a hadi/gazdaságukat már 2014-15 óta... na és ez a nem mindegy hogy milyen állapotról kell felpörögnie/újraindulnia egy gépezetnek

Nem készültek hosszú háborúra, a hadiipart csak akkor kezdték felpörgetni, amikor kiderült, hogy elhúzód háború lesz. A szankciókra készültek fel elég jól.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Így is lehet nézni. Meg úgy is , hogy a hangzatos kijelentések ellenére leszarják mi van ott , csak a pénz számít. Ez a nagy Orosz veszedelem elleni NATO összefogás.
Azt az EU majd bevállal egy többszázmillios drónrendelest 2026 os szállítással... Azt hittem hogy a lényeg Oroszország legyőzése, úgy látszik én értettem félre.

A cél EU részéről a német-francia (na és főleg amerikai) befektetések megóvása volt és a MIC kitömése adófizetői pénzekkel.
Mivel az elsőre az esély egyre kevesebb így már csak az utóbbi számít.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Az ukrajnai háború földcserével fog véget érni

Az Egyesült Államok és Ukrajna katonai vezetői patthelyzetnek minősítik a mai harcokat
Az ukrajnai háború földcserével fog véget érni – állítja Chris Hedges, a Pulitzer-díjas amerikai újságíró.

„A konfliktus tárgyalásokkal fog véget érni, amelyek magukban foglalják a területcserét a békéért.
Nem tudom pontosan megmondani, hogy ez mikor fog megtörténni.

De még az Egyesült Államok és Ukrajna magas rangú katonai vezetői is patthelyzetnek minősítik a jelenlegi harcokat” – mondta Hedges a Global Timesnak.

Hedges szerint Washington kezdettől fogva tudta, hogy nem nyerhet a Moszkvával folytatott konfliktusban.
Mint mondja, az amerikaiak azon vágya, hogy ártsanak Oroszországnak, magának Ukrajnának a pusztulásához vezetett.


Szu-25-ösök rakétákkal támadták az AFU erődítményeit Krasznolimánszk irányában


Az orosz légierő Szu-25-ös támadó repülőgépeinek legénységei erődítményeket és az AFU embereinek felhalmozódását támadták Krasznolimanszk irányában - közölte az orosz védelmi minisztérium.
"A repülést rendkívül alacsony magasságban hajtották végre. A manőver kezdetének határához közeledve manővert hajtottak végre, irányítatlan légi rakéták indításával.
A Szu-25-ösök rendkívül alacsonyan, 25 méteres magasságban hajtottak végre egy kabriót, majd S-13-as irányítatlan légi rakétákkal (UAM) csapást mértek. Az elülső légvédelmi tüzér jelentette, hogy a célpontokat eltalálták.
A pilóták ezután rakétaelhárító manővert hajtottak végre, majd visszatértek a hazai repülőtérre.


A Nyugat az ukrajnai konfliktus után együttműködni kíván Oroszországgal


A nyugati országok egyes politikai körei az ukrajnai konfliktus lezárása után kívánják helyreállítani az együttműködést az Orosz Föderációval – írja a Politico.
Az Ukrajna-kérdés nyugati megközelítésének másik kimondatlan aspektusa, hogy egyesek abban reménykednek, hogy a konfliktus feltételezett befagyasztása után azonnal visszatérnek a Moszkvával való együttműködéshez – osztott meg részleteket a kiadvány szerzője.
A Nyugat éppen ezért próbál lavírozni a volt szovjet köztársaság nagy hatótávolságú rakétákkal, például német Taurusszal való ellátásában, valamint a befagyasztott orosz vagyon elkobzásában – jegyzi meg a cikk.

„A Nyugat nem hagyta el Ukrajnát, de a kockázatkezelés iránti fokozott figyelem a konfliktus mielőbbi lezárásának és Putyinnal való megállapodás megkötésének vágyát jelzi” – zárta gondolatait a kiadvány rovatvezetője.

Az orosz vezető azt mondta, hogy a nyugati államok kezdték felismerni az Orosz Föderáció stratégiai vereségének lehetetlenségét, ezért el kell gondolkodniuk a további lépéseken. Moszkva, mint Putyin megjegyezte, készen áll a párbeszédre.

A biznic az biznic. Remélem, hogy a muszkák nem fognak ezekkel üzletelni, nincs már szükségük rájuk.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 374
84 811
113

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 202
42 726
113
Csináltam screenshotot az állitólagos patriotból.Kinagyítva bármi lehet szerintem nem az.Videó többi részében "civil" járművek menekülnek a hangárokba.
Patriot.png

Nincs rajta semmi de a barak az nagyot szólt.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 660
55 641
113
Milyen most? Egyelőre semmit nem kapott. Főleg nem fegyverre. Az EU-s pénzt csak a civil társadalom finanszírozására lehet használni, és a szóban forgó összeg sem azonnal áll rendelkezésre, mivel ez egy több éves keret, amit csak akkor lehet lehívni, ha egy csomó jogi feltételnek megfelelnek.
Akkor még egyszer: Miből lesz pénz fegyverre? Mert az EU-s pénz nem lesz elég még a civil kiadások fedezésére sem.
Azt továbbra sem éred fel ésszel, hogy ha valahonnan varázsolnak is pénzt, fizikailag nincs elegendő megfogható lőszer. Nem 1 hónap múlva, nem fél év múlva, de még évekig sem. A csehek "találtak" 300.000db lövésnyit. Kiválló. Egyelőre arra sincs pénz. A bolgárok is szállítanának, de nem teszik, mivel nincs aki kifizesse a szállítást.
Szerinted milyen lőszerek ezek? Mert egész biztos lehetsz benne, hogy nem "okos" lőszer. A gond ott van, ebből meg mennyiség kell! Mennyi? Az ukránok napi 10.000-et szeretnének. Tavaly ősszel még volt nekik napi 6000. Azóta gyakorlatilag semmit nem kaptak. Szerinted most hogy állhatnak?
Segítek! Emiatt veszítették el Avdiivkát.

Jó esetben a csehek 300.000-e (ami jelenleg még csak "a Holdban van") talán elegendő lenne 1 hónapra. Áprilisban mi lesz? Majd hangosan kiabálnak, hogy BUMM-BUMM?
A NATO partnerek csomagjaiból mindig van újabb. Persze, csak jelképes mennyiséget tartalmaznak, csak azért, hogy lássák, hogy erkölcsileg még támogatnak. A nagy BW időnként (1 hónapos távlatokban) összegereblyéz 20-30 páncélozott 4x4-et, meg ugyan ennyi APC-t. Naponta pukkantanak ki ennyit orosz FPV drónok. A skandinávok még erőlködnek, gyakorlatilag erőn felül. Ezzel csak azt érik el, hogy a hatalmas oroszpánicban a saját védelmi képességeiket radírozzák a 0-ra (lásd még a dánokat, akik ugyan hatalmas bejelentést tettek, de tudni kell, hogy addigra ugya már nem is volt semmijük ).
Az F-16-osokkal sem nagyon kapkodják magukat, hogy megérkezzenek. Mire várnak?
Tavaly júliusban még arról volt szó, hogy év égéig ott lesznek.
Most meg már megint csak fél év múlvára ígérik. .... Vagy még későbbre! Halló! Itt ekzakt kiképzési programokra hívatkoznak. Tudni lehet, hogy mennyi idő egy pilóta kiképzése. Nem lehet tudni, hogy mikor végeznek?
Mióta megy már ez a huzavona?
Köztudomású, hogy az US többezer hatckocsit tárol a sivatagban, jóval kedvezőbb körülmények közt mint az oroszok. És mégis csak 31db-ot adtak Kievnek, amiből egyet sem láttunk a fronton. Csak annak kőrnyékén, ha igaz.
Mit mond ez neked meszike?
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 765
48 057
113
Csináltam screenshotot az állitólagos patriotból.Kinagyítva bármi lehet szerintem nem az.Videó többi részében "civil" járművek menekülnek a hangárokba.

Patriot.png

Nincs rajta semmi de a barak az nagyot szólt.
Pedig ez egy ugyanolyan vontatójármű, mint amit a PAC-2 is használ (kerékszám, felépítés stimmel):
dNy6Unbg_o.jpg

MAN HX széria

Illetve egyesek kiszúrtak ott mást is:

kduFuCGy_o.png


direkt link a képre

 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 051
54 234
113
Medvegyev nagyinterjút adott,ott kérdezték Kuzminov haláláról is.
A válasza: "a kutyák kutya módjára döglenek meg" (itt jegyezném meg, hogy a kutyák részére kimondottan sértő őket kuzminovhoz hasonlítani)
Utána az egyik riporternő megkérdezte: "De az nem fontos, hogy kinek a keze által?"
Medvegyev válasza(széles mosoly kíséretében) : "Mindent elmondtam"




Haverom!
Aztán majd szépen, sorban az összes, nem náci banderista kancsóval is foglalkozzatok,kedves Dmitrij.


Egy régebbi Simplicius írás mutatja meg igazán mi is a probléma jelenleg - vagy még mindig - Ukrajnában:






Nahát, a kedves nyugati zsoldos nem olvasott történelmet?
A barátságos britek mit hoztak össze 80 pár éve?
Akkoriban dolfi volt az év embere odaát,kapták a zsét,teherautókat,mindent is,csak irány Moszkva,aztàn mikor látszott,hogy nem adja ki,hirtelen elkezdték a szovjeteket támogatni,majd hátbatámadni dolfiékat,egy kis jópofi az elbánál,majd, biztos, ami biztos, szembefordultak a szovjetekkel.
Csupa újdonság az utóbbi 10 év itt,a sztyeppén...
:rolleyes:
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Köztudomású, hogy az US többezer hatckocsit tárol a sivatagban, jóval kedvezőbb körülmények közt mint az oroszok. És mégis csak 31db-ot adtak Kievnek, amiből egyet sem láttunk a fronton. Csak annak kőrnyékén, ha igaz.
Mit mond ez neked meszike?

31-ről indult.
Végül összekapartak 31 jónak tűnőt a sivatagból.
Ebből 7-et sikerült olyan szinten használhatóra rugdosni, hogy elküldhessék (ekkor már lángoltak a Leopárdok, de már talán az egyetlen dicstelen Chally bevetés is megvolt).
Megvolt a propaganda fotózás, majd pár hétre rá a pletykák , hogy nem bírja a homokot a hajtómű.
Majd a videó, hogy elakadt a sáros úton.
USA itt már felajánlotta, hogy szerez nekik helyettük 14 Leopárd 2-est csak adják vissza.
Majd kijött a videó, hogy összefosta magát a tűzvezető rendszer és rángatózik a torony meg az ágyú.
Utána sokáig csönd, majd Avdivka elvesztése előtt csepegtettek pár propaganda videót, hogy jön a wunderwaffe, de ezeket már állítólag Lengyelországban rögzítették.


És ezt a szerencsétlenkedést látták USA ellenlábasai is, élükön Kínával.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 081
66 804
113
Hát ő, izé, a fiúk épp Rabotinobol kergetik ki a az ukran/Nato csapatokat, valahol a többször leamortizalt munkácsi 128-as dandár is ott kavar.

Nah, jött egy csomó szám. Pl 3,5 millió munkahely szűnt meg Ukrajnában a háború miatt.


Egyedülálló magyar apát verték össze az ukrán rezsim fogdmegjei, és kényszerítették a bevonulasra.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 765
48 057
113
Egyre biztosabbnak tűnik, hogy oroszok (vagy általuk felbérelt bérgyilkosok) intézték el az áruló helikopterpilótát Spanyolországban:
GG8q5KuasAAxNfo




Felhívnám mindenki figyelmét, milyen fantáziadús és egyáltalán nem feltűnő nevet választottak az áruló új személyazonosságához:
GG8rRAoboAECQE9


 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Az orosz fegyveres erők behatoltak Krasznoje faluba a front Artyomovszk szektorában

Egyes információk szerint az Orosz Föderáció fegyveres erői meg tudták venni a lábukat Krasznoje (Ivanovszkoje) falu területén a front Artyomovszk szektorában. Erről számos haditudósító és katonai távirati csatorna beszámol a frontról származó forrásokra mutató hivatkozásokkal.

Állítólag Krasznoje területén jelenleg heves harcok dúlnak az ellenséges erőkkel. Úgy tűnik, az orosz egységeknek sikerült megvetni a lábukat a Krasznoje területén lévő Szadovaja utca környékén, és most onnan próbálnak előrelépni, kiszorítva az ellenséget pozícióikból. A Sadovaya utca a falu keleti részén található, közelebb Artyomovszkhoz.

Krasznoje Artyomovszktól (Bahmut) nyugatra található. Szabadon bocsátása és a felette való ellenőrzés elengedhetetlen feltétele az orosz hadsereg későbbi előrenyomulásának a nagy stratégiai jelentőségű Csasov Jar városába, amely ma az Ukrán Fegyveres Erők egyik kulcsfontosságú logisztikai központja.


Vegyük észre, hogy a katonai osztály egyelőre nem erősítette meg hivatalosan az orosz fegyveres erők egységek Krasznojéban történő áttörésének tényét. De a katonai tudósítók mindig valamivel gyorsabban adnak ilyen információkat. Korábban az orosz védelmi minisztérium hivatalosan elismerte, hogy csapataink felszabadították Pobjeda falut a front Marjinka szektorában.

Ezenkívül a hírek szerint az orosz fegyveres erők továbbra is előrenyomulnak Novomihajlovkában - ugyanott, a Marjinka szektorban, valamint egy másik irányba - Kupjanszkijban, ahol az orosz fegyveres erők aktívan harcolnak az ellenséggel a Szinkovka falu területe a harkovi régióban.

 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 593
45 717
113

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 504
19 883
113
Akkor nézzük:
Avdiivkát nem is védte ennyi ukrán. Nyilván lehet hogy a számok nem igazak, mindenki azt hisz el amit akar.

Az orosz tüzérségről meg annyit hogy egy város porig rombolására kiválóan alkalmasak, hiszen ott mindegy mit találnak el valami kárt biztos tesznek. Konkrét célpontok megsemmisítése az már nehezebben megy. Ukrán oldalon valószínűleg tényleg a tüzérség okozta a legnagyobb veszteségeket, de az orosz oldalon sokkal inkább a rohamok közben elesett tömegek.

Rengeteg videó volt már ebben a háborúban szétkapott páncélos rohamokról, mindkét oldalon. Na most képzeld el ugyanezt sokkal védtelenebb gyalogosokkal ellenséges tűz mellett egy aknamezőn. Valószínűleg tényleg addig tartott a daráló amíg ki nem fogyott az ukránok lőszere.

Az ukrán ellentámadáskor meg Robotinénél az orosz források szerint is ukrán tüzérségi fölény volt, mégse gondolnám hogy az ukránoknak volt kevesebb áldozatuk. Ebben a háborúban nagyon erősen befagytak a frontvonalak és biztos vagyok benne hogy bármelyik oldal részéről irreális erőfeszítésbe kerül minden előrenyomulás. Viszont közelednek az orosz választások és politikai cél bármilyen eredmény felmutatása.

Csak mondom hogy Ukrajna részben Trumpnak köszönheti a képességét hogy meg tudta akadályozni az oroszok villámháborús győzelmét, mert már a Trump érában elkezdődött Ukrajna felfegyverzése. Nyilván nem ilyen mértékű háborúra készülve. Ha a republikánusok nyernek akkor nem Trump fog kormányozni, az USA nem egy egyszemélyes diktatúra. A republikánus párt fog kormányozni.
Meszike, tényleg mindent megteszel, hogy kislánynak becézzelek... :D
Idecitálsz egy cikket, amit Girkin felesége és ügyvédje fémjelez egy olyan figuráról, aki maga is ugyanilyen kalandor volt... :D
És képes vagy az általa "leleplezett" adatokat komolyan venni? :D
És te ezt nevezed "érvelésnek" :D
Amit az orosz tűzérségről írtál vajon honnan veszed? Mármint a pőontosságáról. Nemrég volt itt egy video, amikor mozgó járművet kaptak telibe nem direkt célzással hanem feltehetően drónkorrekcióval. Mit szeretnél ennél pontosabbat? A HIMRAS nem attól jobb, hogy pontosabb, mint a Szmercs, hanem mert a lövést követően azonnali helyváltoztatásra képes, tehát nehéz felderíteni és válaszcsapást mérni rá. De sem hatótávban sem pontosságban nem jobb, mint a Szmercs vagy a Tornado. Látszik, hogy nem kicsit vagy elfogult, ráadásul még nem is konyítasz hozzá.
Másik: Az "orosz oldalon rohamok közben elesett tömegek" kérdése. Te tényleg azt hiszed, hogy itt olyan rohamok voltak mint a 2. vh. idején? Szedd össze magad kislány, mert ki fognak röhögni. Ez itt városharc volt, ami egyetlen dologban különbözött Artemovszktól, hogy ott rajszintű támadóegységek dolgoztak, itt pedig már néha szakasz nagyságrendben vettek be egyes tömböket. De tömeges rohamok??? Hol élsz te kislány, melyik filmet nézed? :D
Gondolkodj egy picit logikusan. Abban ugye megegyeztünk már korábban, hogy az ukrán propagandagépezet fejlettebb és eredményesebb, mint az orosz. (talán ez az egyetlen amire ez igaz!) Namost, ezek a "rohamok során elesett tömegek" valahol azért csak ott fekszenek a földeken, nem? És ugye a kiváló ukrán dróncsapatok is ott bóklásznak a levegőben... Miért is nincs ezekről a mezőkön tömegesen fekvő orosz katonákról egy megveszekedett felvétel? Pedig az ilyen úgy kellene az ukrán győzelmi propagandának, mint egy falat kenyér! De még 2-3 orosz hulláról is csak elvétve akad fotó vagy videó. Annál inkább az elfoglalt árkokban és erdősávokban az otthagyott kapor hullákról! Ébredj már fel kislány! Mutass már egy olyan harctéri felvételt ahol ezrével fekszenek az általad vizionált orosz hullák! Maradjunk annyiban, hogy rossz mozit nézel! Egy álomvilágban ringatod magad, és fogcsikorgatva erőlködsz, hogy valahogy igazold akárcsak önmagad előtt az igazadat. Sajnos a valóság nem ez, és sz@r lesz egyszer felébredni...
Más: jól mondod, közelednek az orosz választások. Ismétlem: választások! Tudod, ez egy olyan valami, ami kaporföldén Zselé triumphálása óta nem divat! Csak, hogy tisztázzuk, mennyire a "demokrácia" oldalán állsz... :D
Abban igazad van, hogy már a Trump érában elkezdődött Ukrajna felfegyverzése, de azért nem vitték túlzásba. Igazából a Biden fiú hozta el a kánaánt, a sárgahajú ezt az egészet lejátszotta volna Putyinnal egy reggelizőasztalnál. Nem véletlenül nem kedvelték a majomszigeten annyira, Bojo nehezebben tudta volna etetni, mint a vénembert. (Mert ne tévedjünk, bár amerika az erős de kissé bugyuta nagyfiú a diszkóban, azért az igazi ruszofób kötekedő mindig a nagypofájú brit volt, aki persze csak addig erős, amíg maga mögött tudja a redneck mamlaszt.)
Egyébként azt mondod, a nagy jueszé nem egyszemélyi diktatúra? Igazad van. Olyannyira nem, hogy a mostani döntéseinek, helyzetének köze sincs Biden papához, ez egy kitömött szenilis vénember, akit a háttérből irányítanak a soha senki által meg nem választott "valakik". És próbáld csak meg egy választási kampányban ott elmondani, hogy hé emberek, nem elnököt választotok ám, hanem egy bábot, akit majd valakik mozgatnak. Az elnöki rendszer mégis közvetlenül az ő kezébe helyezi a döntési jogkörök legnagyobb részét, akkor most diktátor vagy sem? :D
Igaza volt Putyinnak, amikor azt mondta, hogy nem érdemes Bidennel tárgyalni, mert nem ő hozza a döntéseket... :D (ez így tényleg nem diktatúra, ez annál is rosszabb, mert itt még csak nem is látod a tényleges döntéshozókat!)
Ja, csak egy megjegyzés: ha Rabotinonál "ukrán tűzérségi fölény" lett volna, akkor mi a fene állította meg mégis a karokat az előrenyomulásban? :D Vajákos asszonyok és sámánok? :D
Na, azt hiszem itt tényleg befejeztem veled a kontaktot. Értelmetlen tépni a számat, meggyőzhetetlen vagy a saját kis világodban. Hát érezd jól magad, amíg teheted. Majd a végén minden kiderül... :D
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 567
14 437
113


A bundàsképu hajlèktalanoknak a magyar honvédség soraiban.
Ugye?
Minek a gàzàllarc...
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 445
10 402
113


A bundàsképu hajlèktalanoknak a magyar honvédség soraiban.
Ugye?
Minek a gàzàllarc...

leonardo-dicaprio-point-900x506.png


Üdv újra itt!
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 534
121 360
113


A bundàsképu hajlèktalanoknak a magyar honvédség soraiban.
Ugye?
Minek a gàzàllarc...
Üdv Filter!

Jó újra látni :D
Már aggódtam, hogy baj ért úgy eltűntél.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 964
27 990
113
A korrupciótól az oroszok oldalán jobban aggódnék, sokkal jobban.
Őket is az EU finanszírozza? Nem? Akkor aggódjanak miatta az oroszok.

Igen! Orosz energia nélkül nincs is Európa, a háború óta meg is szűntünk.
Igen, orosz energia nélkül recesszióban van Európa. Mint azt láthatod. És ha még beleinvesztálsz olyanba, ami hasznot nem hoz (mert ajcsiba adod az ukránoknak), ellenben energia- és nyersanyagigényes, akkor annak az eredménye még nagyobb csőd, nem pedig gazdasági fellendülés.