Ès ezt sokan nem èrtik.
Aki eddig nem èrtette meg, az ezután sem fogja.
1. Vagy mert èrzelmileg túlvezèrelt, merjünk nagyok lenni felkiáltással.
2. Vagy mert nem tudja mi az a gyár, gyártás.
Vagy mert tudja de itt beficcen az 1-es pont.
Ehhez te is sokszor hozzájárulsz a hangvèteleddel.

Állandó NERezèssel.
Amiben ilyen szinten lènyegtelen, hogy igazad van vagy nincs.
A NER és az általa teremtett rögvalóság az alapprobléma.Ahogy Ady irta
-Reménytelenül romantikus nép vagyunk,mi magyarok.Nacionalista paprikával jol megszórva,bármilyen bolondságot (szart) le lehet tuszkolni a torkunkon.....
HajósZoli irt nagyon jókat,szépen megfogalmazva (pedig Evola rajongó az ürge,és ez utal a politikai oldali szinpátiájára)
https://htenger.blog.hu/2022/07/20/off_topic_987
Szomorú az,hogy 10+ éves irását elevenitette fel,amiben 100,meg 300 éves irásokkal jellemzi a mai állapotunkat.
Egyébként meg ezredrésznyi NERezés sincs összesen,mint amannyi hülyitő hazug NER propaganda van ide öntve a fórumra.
Az,ahogy különben értelmes emberek,és mégcsak nem is NER hivők,viselkednek,egy másik versrészletet juttat eszembe
-Fortélyos félelem igazgat,s nem csalóka remény.
És én ezt már megéltem kölyökként a komcsi rendszerben.Ugyanigy működött az is,ugyan az a rendszer,mint az volt.Szerves továbbélése annak.
Éshogy ezt az off részt egy újabb szálóigévé vált idézettel zárjam
-Bűnösök közt cinkos az,ki hallgat.
Ha így haladunk akkor lassan már a mbombe-nak is örülnénk.
Meggyőződésem,hogy valójában nékünk a Mbombe család lenne a legjobb vállasztás (örök mantrám azonban most is él-rendszeresités/megvásárlás elött alapos csapatpróbán bizonyitson.Ha megbukik rajt,ejtem mint a telefonkagylót).
Az a gond,hogy ti a kerekes harcjárművet csak és kizárólag a kerekes GYHJ-vel azonositjátok.A Mbombét meg az M8 megvalósult,és még mindig csak prototipus szinten lévő Barys 8 formájával.
Közben meg én folyamatosan az M4,M6,illetve az M6 változatbol kialakitandó 4 tengelyes változatrol irogatok.Kerekes GYHJ-ként a Patria XP úszóképes Long verzióját preferálnám továbbra is.
M8 megvalósult Barys 8 formátuma meg egy elég szerencsétlen eset.Szerintem túl kompaktra,és tescogazdaságosra akarták kihozni ahoz,hogy jó IFV legyen.Az elgondolás alapbol nem volt rossz.Megprobáltak egy olcsó,nem agyonpáncélozott,de nagyon erős fegyverzetű IFV-t csinálni.Az erős,nagy hatótávú fegyverzet lehetővé tette volna elméletileg,hogy olyan távolságbol vegye fel a harcot az ellennel,amilyen távolságbol a könnyebb páncélzat is elegendő védelmet nyújt.De mivel se az oroszoknak,se a törököknek nem sikerült hadi használatra alkalmas 57milis kompakt tornyot összerakni,az elgondolás gellert kapott.
Papiron különben van nehéz,Boxer kategóriás M8 is.Róka fogta csuka.Amig nincs komolyan vehető megrendelési szándék,nem épitik meg.De amig nincs kipróbálható prototipus,addig mindenki fázik a megrendeléstől...(no,ezért jöttünk mi nagyon jol az RM-nek,mikor papirrol rendeltünk....).
Ez a kazahkoknak ajánlott legnehezebb változat,soför melletti nagy motorral.erősitett BMP-3 toronnyal (de lehet más is,ki mit rendel-Barys 8 protón már a 4. torony van),LvL6 védelemmel,40+ tonnás lehetséges össztömeggel.
De szerintem egy 30+ tonnás alá is nehézkes már a kerekes futómű,40 tonnának meg már mindenképpen lánctalp kéne (Strykernek is van különben láncos változata)