[HUN] Arzenál Fegyvergyár (Kiskunfélegyháza)

És mi a tanulság? Miért álhír az egész és van minden a legnagyobb rendben? Én csak a debreceni vakcinagyár nagy csinnadrattával beharangozott sikerprojekt építésére mondtam igent alvállalkozóként, aztán abból semmi, talán alap sem, amennyire tudom a fővállalkozótól kasza az egész és sunnyogás megy. Itt legalább egy (a cikk szerint) selejt gyártás elindult. (Ott van egy csarnok, majd a lélegeztetőgépeket lehet tárolni benne, mi nem jutottunk el a gyártósor automatizálásosához, amire engem hívtak).

a cikk is ezt állítja
Jé, én a debreceni gyárról azt hallottam hogy vannak benne gépek, Kínából, de a gyártó hazudott a hűtésigényéről a berendezéseknek, ezért az egész üzem el van baszva.
És ugyanez az új fecskendőgyár is.
Persze lehet hogy mindez csak mese

• Hűha
Reactions: Nemerson
Erről mit tudni?

Fegyvermestertől halottam hogy az új nemcézéhetvenöt pisztolyokkal tényleg vannak problémák, anyagfáradás lehetetlen helyeken, rögzítő csapok törnek meg ilyesmik. Egyszerűen gyengébb anyagból van. De nem csak a magyar hanem az oridzsi cseh pisztolyoknál is. Olcsósítás folyik már ott is, mint kb. az egész fegyveriparban. Csak az árak növekednek rendületlenül...

HA tudtam volna, hogy ennek is külön topikja van :) Találtam két-három másik passzoló topikot, erre meg ennek is van külön :)
Ott is jó helyen lett volna, csak ide másoltam össze a hozzászólásokat, hogy egy helyen legyenek.
(Ez a topik addig volt igazán izgalmas, amíg arról szóltak hírek, hogy mi mindent fognak gyártani Kiskunfélegyházán. Ha jól emlékszem, volt szó RGW-ről, DND ERA reaktív páncélról, mindenféle kézifegyverek bérgyártásáról, UA mesterlövész fegyverről...)

• Tetszik
Reactions: Pogány and krisss
Erről tud valaki valamit?
Kéne építeni fórumba egy figyelmeztetést ami szól ha már volt posztolva egy adott link + egy navigáció a komentekhez amelyeknél lett posztolva :confused: nem kéne havonta újra lefutni ugyan azokat a köröket

Erről tud valaki valamit?
A cikk vége: Frissítés:
A Colt CZ Group megkeresésünkre annyit válaszolt, hogy 2024. január 1-jétől átvették a kiskunfélegyházi gyártás irányítását
.

Kedves @krisss és @dudi

Ezekhez van hozzáfűznivalótok?

Kedves @krisss és @dudi

A licensz rész nem tudom mennyire érdekes, mert van már közös cég az N7-el CZ Hungary Colt néven magyarországi fegyvergyártásra,

Kedves @krisss és @dudi

Eléggé Urban legend szaga van... Érdekes lenne ha nem lenne legyártva 1000 cz, de már kb minden alakulat csak azt használja... Amúgy a BM is kapott csak nem bernt hanem skorpiót és pisztolyokat a Kristoof meg amúgy minden témában hazudik össze-vissza csak hogy kritizálni tudjon...

Kedves @krisss és @dudi

Nem tudom meddig vettük a licencet. Az 1000db-ot meg felejtsd el, úgy hülyeség ahogy van.

Kedves @krisss és @dudi

Vicces lenne, mert èn a legtöbb zsarun azt látok.
Kèpeken alakulatoknál is az van.
Külszolgálatban is.

Amúgy 200000 volt szerintem a darabszám.
Az mondjuk amennyi problèma volt lehet necces azèrt.

Eddig eszembe sem jutott, hogy lejárhat a licensz. :eek: