[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 228
20 326
113
"
Nem ignorálhatjuk, amikor a magyar Országgyűlés házelnöke [Kövér László – szerk.] arról beszélt, Vlagyimir Putyin ukrajnai háborúját »az Egyesült Államok vezeti«, vagy amikor a magyar miniszterelnök azzal vádolja meg az Egyesült Államokat, hogy »le akarta győzni őt«
....
Ilyen beszédeket nem szoktunk mondani más szövetséges országokban, mert ott párbeszéd van. Ott együttműködnek velünk, itt pedig nem
...
Magyarország dönthet úgy, hogy az Egyesült Államokkal kapcsolatban kivár, az Egyesült Államok azonban nem fog így tenni.
"

Érdemes végigolvasni. Elvégre van ami kifejezett fenyegetés.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
És mi lenne utána a magyar forinttal mondjuk? Lenne 500 egy euró? Gondolom tudod, hogy ez mit jelentene egy olyan országnak, aminek nincsenek számottevő természeti kincsei, majdnem mindent külföldről vesz és a költségvetés tartaléka a béka segge alatt van?
Túlgondolod a dolgot.
Sullivan árnyékelnök túltolta, a szivarfüstös szobákban majd pár repub elmagyarázza ezeknek az idiótáknak, hogy lehet jogos kritikát megfogalmazni, vannak erre szolgáló diplomáciai csatornák, de amit a buzival műveltetnek, az elefánt a porcelánboltban diplomácia.
 

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
2 340
7 672
113
És mi lenne utána a magyar forinttal mondjuk? Lenne 500 egy euró? Gondolom tudod, hogy ez mit jelentene egy olyan országnak, aminek nincsenek számottevő természeti kincsei, majdnem mindent külföldről vesz és a költségvetés tartaléka a béka segge alatt van?
Amit itt csinál a nagykövet azt rohadtul nem
Illik és nem szokas csinálni.
Kritika megfogalmazására megvan a hivatalos csatorna nem pedig ez amit művel
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 078
32 583
113

"Donald Trump most Orbán Viktort, Magyarország brutális diktátorát fogadta házi vendégnek.... Vegye ezt komolyan, ha szereti a demokráciát." -Michael Beschloss, elnöki történész, március 9.

Tisztelt Beschloss professzor úr!

Imádkozom, hogy ez a levél eljusson Önhöz. Félelemben és reszketve írok Önnek, mint amerikai a sötétség szívéből - nevezetesen Budapest belvárosából, Magyarország fővárosából, amely, ahogy Ön is mondta, Orbán Viktor brutális diktatúrája alatt szenved.

Bíztató volt látni, ahogy elítélte a Viktátort, ahogy mi hívjuk. Milyen szerencsések vagytok ti, amerikaiak, hogy egy olyan országban élhettek, ahol egyetlen médium sem tud egy jó vagy akár kiegyensúlyozott szót sem szólni Magyarországról és a Kedves Vezetőről. Fontos, hogy az amerikaiakat ne csábítsák el a hazugságok, amelyek, mint mindketten tudjuk, minden olyan dolog, ami ellentmond annak, amit az amerikai uralkodó osztály el akar hitetni az emberekkel.

Itt Magyarországon egyre több amerikait látunk, akik eljönnek, hogy saját szemükkel lássák az itteni viszonyokat, és zavartan távoznak. Ez az a nyomorúságos ország, amelyről a médiánk és a vezetőink meséltek nekünk? kérdezik. Olyan... normálisnak tűnik.

Arra reagálnak, hogy a magyarok nagyon is olyanok, mint ők. A magyarok végül is azt mondanak, amit gondolnak, és a viktátor elítélését a magyar médiában hevesen szellőztetik. Az itteni emberek megtartják a szabad választásokon való szavazás jogát, és ebben az országban feltűnően nincs félelem. Hol van a brutalitás? Hol van a diktatúra?

Szerencsére ön, Beschloss professzor úr, jobban tudja. Ön megérti, hogy a magyarok olyan körülmények között élnek, amelyeket a kritikai teoretikus Herbert Marcuse "elnyomó toleranciának" nevezett. Ahogy Marcuse írta: "Amit ma toleranciaként hirdetnek és gyakorolnak, az a leghatékonyabb megnyilvánulásaiban sokszor az elnyomás ügyét szolgálja".

Pontosan ez a helyzet a viktatúra alatt, ahogy önök is észrevették. A YouTube-os cri de coeur-edben rámutattál, hogy az Orbánhoz hasonló "erős emberek" ritkán távoznak hivatalukból, és arra figyelmeztettél, hogy Donald Trump Orbánról fog mintát venni. Gondolom, tudod, hogy Orbánt négyszer választották meg egymás után, legutóbb - 2022-ben - olyan nagy többséggel, hogy az még a Fidesz pártjának vezetőségét is meglepte. A nemzetközi választási megfigyelők rendszeresen igazolják, hogy a szavazás itt szabad.

De mint tudjuk, ha egy nép a választás napján olyan demokratikus döntést hoz, amely ellentmond annak, amit a liberális elit jobbnak lát, akkor bizonyára erővel kényszerítették arra, hogy saját érdekei ellen szavazzon. A 2022-es választásokon az ellenzéki koalíció vezetője, Peter Marki-Zay katasztrófa volt a kampánykörúton. Értékelem, hogy a nyugati média milyen keményen dolgozott azon, hogy ezt a tényt elfedje az amerikai emberek elől, de sajnos ez a tény igaz. Sokan voltak azok a magyar választók, akikkel beszéltem, akik azt mondták, hogy szívesen szavaznának Orbán ellen, de a baloldali koalíció jelöltjei reménytelenül rosszak voltak.

Orbán 2022-es győzelmének nagy része az volt, hogy ellenezte, hogy Magyarország belépjen a NATO proxy háborújába Oroszország ellen. Az Orbán-ellenes ellenzék támogatta, hogy azt tegyék, amit Washington és Brüsszel kíván, de sajnos túl sok egyszerű magyar nem ismerte fel, hogy kötelességük kockáztatni az atomháborút egy olyan ukrán politikai rend fenntartása érdekében, amelyet korruptnak és az ukrajnai magyarok elnyomójának tartanak a távol-nyugati magyarokkal szemben. Sajnos, nekünk Magyarországon olyan médiakörnyezetet kell elviselnünk, amelyben valóban kritikus vita és vita folyik az ilyen kérdésekről, ellentétben Önökkel, amerikaiakkal, akik mentesülnek az ilyen zűrzavartól.

Ráadásul az itteni tudatlan szavazók - akiket talán ugyanaz a "fehér vidéki düh" vezérel, amely egy nemrég megjelent könyv szerint az antidemokratikus Trump-mozgalmat táplálja - nem érzékelték a sokszínűség előnyeit, amelyeket a Márki-Zay-kampány támogatott. Talán nem tudták, hogy az ellenzéki koalícióban a Jobbik, egy szélsőjobboldali, Orbán-ellenes párt is részt vett. Márki-Zay azzal hencegett a kampánykörúton, hogy koalíciója valóban sokszínű, hiszen kommunisták és fasiszták is vannak benne.

Ez igaz volt - de bizarr módon ez nem tette az ellenzéket kedveltté a választók körében. Hamis tudatosság mindenütt!

Itt, a brutális orbáni diktatúra alatt nem kapjuk meg a sokféleség ajándékát, amit az amerikaiak és sokan élveznek Nyugat-Európában. A mi köztereinket nem foglalják el minden hétvégén fanatikus Hamász-párti tüntetők. Sőt, a zsidók és a cionisták szabadon sétálhatnak az utcán, anélkül, hogy félnének a támadástól. El tudják ezt hinni?

Ami még rosszabb, a viktatúra bevándorlási politikája ellopja a magyaroktól azt a pezsgést, amit sok más nyugati fővárosban látunk. Egy múlt héten New Yorkba látogató angol barátom küldött nekem egy fényképet, amelyen afrikai férfiak egy nagy csoportja gyűlt össze a menekültotthon előtt, ahol elszállásolták őket, és az utcára vizeltek. A járdán lévő savanyú migránspisi szaga a demokrácia tömjénje! Ó, mennyire vágyunk erre itt Budapesten.

Ugyanígy a budapesti metrózás is elég unalmas. Mindenki jól viselkedik és rendben van. Senki nem lökdös senkit a sínekre, nem vizel az ülésére, és nem kezd verekedésbe idegenekkel. Szeretném ezt az erős rendőri jelenlétre fogni, amit az ember egy diktatúrában elvár, de attól tartok, hogy ebben az országban sokkal kevesebb rendőr van az utcákon, mint más, sokszínűséggel jobban megáldott nyugati országokban. Csak találgatni lehet, hogy mindenki annyira retteg a könyörtelen diktátortól, hogy emlékeztető nélkül viselkednek. Ilyen mélységekben van a brutalitás itt Orbanisztánban, ahol a rezsim a ténylegesen itt élő emberek érdekeit helyezi előtérbe, szemben az idegen kultúrákból érkezőkkel, akik úgy gondolják, hogy joguk van hozzá, bármit is mondjon a törvény.

Ma megálltam egy drogériában, hogy piperecikkeket vegyek, és ismét eszembe jutott, hogy mit vett el tőlünk az orbáni diktatúra. Az ember bemehet a boltokba, és közvetlenül a polcokról választhat árut, anélkül, hogy meg kellene kérnie az eladót, hogy nyissa ki a kemény műanyagból készült sokszínűségvédő falakat, amelyeket a kiskereskedők az Egyesült Államokban a Floyd nyara óta szereltek fel a bolti lopások megakadályozására. Azt hiszem, a birkaszerű tömegek elviselik a fehérség kriptofasizmusát azért a kényelemért, hogy ne kelljen zárt szekrények mögött tárolt mindennapi árukat vásárolni.

Ennek megfelelően a viktatúra alatt az a kegyetlen sorsunk, hogy a fővárosban sétálgatva a magyar nemzeti hősök szobrai támadják vizuálisan az elmúlt korok magyar nemzeti hőseit. A magyar népet annyira megverték, hogy még nem fogta fel, hogy szégyellnie kellene magát országa történelme és vezetői miatt. Nem tudják felfogni, hogy ezeket a rég halott embereket a nulladik év mércéje szerint kell megítélni, és száműzni a közvélemény szeme elől, ahogyan ez az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban történik.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 078
32 583
113
A fehér felsőbbrendűség erői erősek itt a magyarok földjén. Tudtad, hogy még sokszínűség, egyenlőség és befogadás (Diversity, Equity, and Inclusion) bürokraták sincsenek a cégeikben? Hogyan tudnak egyáltalán üzletet kötni? Igen, igen, a magyarok soha senkit nem rabszolgasorba, nem gyarmatosították Afrikát, nem gyakoroltak apartheid szegregációt. De ők fehér európaiak, és ezért kollektíven bűnösök valamiben. Remélem, hogy az amerikai kormány által a magyarországi "demokráciapárti" aktivizmusra szánt milliókból legalább néhányat arra fordítanak, hogy segítsenek a magyaroknak abban, hogy megutálják magukat és az őseiket. A liberális demokrácia nem kevesebbet követel.

Bár gyakran látni azonos nemű párokat kéz a kézben sétálni a városban, Budapest krónikusan szenved az LMBT-drapéria hiányától. (Az amerikai nagykövetség legalább júniusban, a főszentek hónapjában kitűzi a szivárványos zászlót). Milyen gyötrelmes júniusban a közeli Bécsbe utazni, és mindenütt szivárványos lobogókat látni. Szerencsére a magyarországi meleg amerikai nagykövet ritkán hagyja ki az alkalmat, hogy emlékeztesse a magyarokat, mennyire elmaradottak ebben a tekintetben. Csak remélni tudjuk, hogy megszégyenülve bűnbánatra térnek.

2021-ben a gonosz viktatúra elzárta a fiatalok gondolkodásának megváltoztatására szolgáló utat, amikor betiltotta a gyerekeknek és kiskorúaknak szóló LMBT-tájékoztatást. Most ha a magyar fiatalok anális szexről, ökölvívásról, a mell amputálásának lehetőségéről, péniszük levágásáról és a szabadság egyéb áldásairól szeretnének értesülni, akkor a külföldi közösségi médiát kell felkeresniük. Egy amerikai iskolás gyermeknek viszont csak a gyermektévét kell néznie, meglátogatnia az iskolai könyvtárat, vagy beszélnie kell a tanárával - akit az iskolai körzet már felkészített arra, hogyan lehet a legjobban hazudni a szülőknek az ilyen dolgokról.

Ami még rosszabb, Magyarország egy olyan ország, ahol az Egyesült Államokkal ellentétben az emberek nem fogadják el, hogy az államnak joga van eltávolítani egy nemi diszfórikus gyermeket a szülői házból, ha az nem támogatja az átmenetét. Anyu és apu brutális diktatúráját természetesen Orbán Viktor brutális diktatúrája támogatja.

És a keresztény nacionalizmusról ne is beszéljünk itt! A diktatúra szerint a kereszténységnek köze van a magyar identitáshoz - méghozzá azon a hamis alapon, hogy a nemzetet az első keresztény király, Szent István alapította ezer évvel ezelőtt. A királyi szent ünnepén, nemzeti ünnepünkön a brutális diktátor elrendeli, hogy a Duna fölött a drónok kivilágított keresztet formáljanak, hogy emlékeztessék a nemzetet a gyökereire. Igaz, manapság kevés magyar jár templomba, nincs rá kényszer, és az Orbán-kormány meg sem próbálja megreformálni az abortusztörvényeket, mert nincs választói kör. Ennek ellenére csak rémülten lehet remegni a szolgálólányos jövőtől, amit az Orbán Viktorhoz hasonló keresztény nacionalisták biztosan ráerőltetnek majd erre az országra, ha végre lecsapnak.

Kiváló történészként bizonyára olvasta azt a vitatott 2014-es beszédet, amelyben Orbán miniszterelnök kijelentette, hogy illiberális demokráciát akar építeni Magyarországon. Ezt a beszédet Nyugaton sokan idézték (vagy legalábbis két szócikkét), de kevesen olvasták. Ebben Orbán kifejtette, hogy ami "liberalizmusnak" számít, az az egyén felmagasztalása, akár a nagyobb közösség rovására is. A liberális demokrácia alatt, mondta, azt láttuk, hogy a közösségi élet hagyományos struktúráit - különösen a családokat - elnyomták, és a vállalatok és más szervezetek hatalma megnőtt. Úgy érvelt, hogy a rendszerváltás utáni magyarországi tapasztalatok szerint a "liberális demokrácia" azt jelentette, hogy külföldiek és külföldi entitások felvásárolták a magyar vagyont, és hatalmukkal élve Magyarországot kívülállók által irányított vazallusállammá tették.

Ebben a beszédében Orbán azt mondta:

Következésképpen, ami ma Magyarországon történik, az úgy értelmezhető, mint a mindenkori politikai vezetés kísérlete arra, hogy az egyének érdekei és teljesítménye - amit el kell ismerni - és a közösség, a nemzet érdekei és teljesítménye közötti kapcsolatot összehangolja. Azaz, hogy a magyar nemzet nem egyének egyszerű összessége, hanem egy közösség, amelyet szervezni, erősíteni és fejleszteni kell, és ebben az értelemben az új állam, amelyet építünk, egy illiberális állam, egy nem liberális állam. Nem tagadja meg a liberalizmus alapértékeit, mint a szabadság stb. De nem teszi ezt az ideológiát az államszervezés központi elemévé, hanem egy sajátos, nemzeti, sajátos megközelítést alkalmaz helyette.

El tudod ezt képzelni? Ez a durva barbár valóban úgy gondolja, hogy az országának úgy kellene kormányoznia magát, ahogyan azt a népe jónak látja, ahelyett, ahogyan a transzatlanti elitosztály preferálja. Ez a sötét középkor dolga.

Milyen hálás vagyok, hogy a jó öreg Soros György, a felvilágosodás embere, mindent megtett, amit csak tudott, hogy aláássa a Viktort, és felvilágosítsa a magyar embereket arról, hogy mi a jó nekik valójában (nyitott határok és így tovább), de azt hiszem, Orbán módszereinek brutalitása felülkerekedett a progresszív oligarcha milliárdjain. Manapság nézem azokat a nagyszerű dolgokat, amiket a Soros által támogatott kerületi ügyészek a liberális amerikai joghatóságokban elértek, a bebörtönzöttek szabadságának növelése és a vibráló életmód kiépítése terén mindenütt, és szomorú vagyok, hogy nekünk Magyarországon nem adatik meg ugyanez.

Csak hálásak lehetünk azért a rendíthetetlen és megalkuvás nélküli szimpátiáért, amit az önök fajta amerikaiak tanúsítottak Volodimir Zelenszkij ukrán vezető iránt. Az Orbán vezette magyarok kezdettől fogva szkeptikusak voltak a NATO szerepével kapcsolatban ebben a konfliktusban, de nem az Oroszország iránti szimpátiából, hanem azért, mert a brutális diktátor Orbán szerint a háború sokkal bonyolultabb, mint ahogy a hivatalos narratíva mutatta, és mert nem látta, hogy ez a háború hogyan szolgálja Magyarország érdekeit. Igaz, hogy két évvel később Orbán elképzelését igazolják az események. Ennek ellenére jó, hogy nem fél a Gulag szigetcsoport híres, a kényszerű tapsról szóló anekdotájával való rosszindulatú összehasonlítástól, ehelyett emlékezteti az amerikaiakat, hogy aki nem tapsol a rezsim által kedvelt vezetőknek, azt felelősségre kell vonni a lelkesedés hiányáért:

 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 078
32 583
113
Pontosan! Ha a szabadság és a demokrácia jelent valamit, akkor azt jelenti, hogy az embereket arra kell kényszeríteni, hogy megtapsoljanak egy politikust, akár akarják, akár nem. Magyarországon ilyesmit nem látnánk, attól tartok, sajnos, szegény elnyomott magyarok.

Ön, uram, a prófétai bölcsesség világítótornya, amiért figyelmeztet a veszélyekre, amelyeket Orbán Viktor és Donald Trump jelent a mi demokráciánkra. Van egy fényes pont: A dolgok jól néznek ki Nagy-Britanniából, ahol a toryknak köszönhetően, hogy elárulták a választóikat, bárki is nyeri a következő választásokat, a határok nyitva maradnak, és a rendőrség továbbra is az igazi gazemberek után fog menni - a militáns iszlamista csőcselékkel szemben tiltakozó britek és azok a britek, akik szerint a péniszes nők valójában férfiak. De itt a kontinensen (nem tiszteletlenül értve a szeretett magyar falatkát), Európa fölött leomlik a Kéménytortás függöny. A júniusi európai parlamenti választásokig tartó menetelésben egyre nagyobb a szélsőjobboldali érzelmek áradata az európaiak részéről, akik olyan aljas dolgokra vágynak, mint a kemény határok, a közrend helyreállítása, a migránsbűnözés és a migránsok számának csökkentése, valamint több nemzeti szuverenitás Brüsszel nehéz kezével szemben.

Németországban például azzal a megdöbbentő ténnyel szembesülünk, hogy vannak tényleges németek - kétségtelenül ujjhegyig érő nácik -, akik nem értékelik a sokszínűség ajándékait, amelyeket a tömeges migráció hozott számukra (beleértve azt is, hogy több munkát biztosítanak a rendőrségnek, nehogy tétlenek legyenek), és akik nehezményezik, hogy országuk gyorsan dezindusztrializálódik Washington külpolitikai céljainak szolgálatában.

A demokráciánk Trump és Orbán elleni megmentéséért folytatott harc nem csak az Egyesült Államok és Európa ügye. Fel kell hívni a figyelmet El Salvador tragédiájára Nayib Bukele brutális diktatúrája alatt, aki a világ gyilkossági fővárosából tisztességes élhető hellyé változtatta országát azáltal, hogy tömegesen börtönbe záratta a salvadori népet túszul ejtő bandatagokat. Megszakad az ember szíve, amikor látja, hogy El Salvadorban a liberális demokrácia Bukele alatt visszahúzódik. Ha az amerikaiak és az európaiak nem látják, hogy az olyan erős vezetők, mint Bukele és Orbán - vagyis olyan emberek, akik megértik, hogy a civilizált élet megőrzése nem mindig áll összhangban a liberalizmus elveivel, és akik hajlandóak meggyőződésük szerint cselekedni - olyan szörnyű eredményekhez vezetnek, mint a bűnözés nélküli utcák, a kemény határok és a zsarolás nélkül élő gyerekek, akkor ezek az amerikaiak és európaiak biztosan nem fogják ezeket a szörnyetegeket hivatalba szavazni.

Mint sok éve Washingtonban élő, a hatalom belső gyűrűjében élő ember, Ön biztosan ismeri az amerikai élet valóságát. Az Egyesült Államok szerencsés, hogy van egy olyan közértelmiségi réteg, mint ön, amely megkongatja a vészharangot a fasizmus felemelkedése miatt. Igaz, ehhez néha szükség van arra, hogy legyen bátorságuk hazudni az embereknek; gondolok itt arra a nyilatkozatra, amelyet a 2020-as választások előestéjén 51 volt amerikai hírszerzési tisztviselő adott ki, és amelyben "orosz dezinformációként" ítélték el a Hunter Biden laptop-sztorit. Nem volt igaz, mint most már tudjuk, de hála Istennek, hogy ezek a tisztviselők akkor és úgy mondták, ahogy mondták. Lehet, hogy megmentették Joe Biden választását - vagyis megmentették a demokráciát. Ebben a bukott világban vannak idők, amikor az embereket saját érdekükben kell becsapni. Amerika szerencsés, hogy vannak olyan elitjei, amelyek hajlandóak hazudni a közjó érdekében.

Orbán és Trump YouTube-os feljelentése ugyanabban a szellemben szól, mint Kara Swisher liberális újságíró tanácsa Bidennek, hogyan kezelje republikánus ellenfelét: Hívja őt "erőszaktevőnek, rasszistának, fasisztának" minden nap, mostantól a választásokig. Ez biztosan felébreszti majd a szunnyadó tömegeket, és elfeledteti velük azt a hatmillió illegális bevándorlót - bocsánat, a sokszínűség ajándékát hordozó papírok nélküli munkásokat -, akik Biden hivatali ideje alatt átlépték az amerikai határt, nem is beszélve az inflációról, a bűnözésről és Amerika romló pozíciójáról a világban. Ha Trump hibáira koncentrálsz, ahogyan te látod őket, az egy biztos módja annak, hogy ne pazarold az idődet és mindenki másét arra az önvizsgálatra, hogy a liberális demokrácia jelenlegi formájában nem szolgálja az emberek jólétét és érdekeit, akik a demokrácia alatt élnek.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 078
32 583
113
Egyszer, uram, Magyarország népe is fellélegezhet majd a saját Drag Queen Story Hours-ján (már ha az iszlám migránsok nem verik szét a résztvevőket). Amikor a szabadulásnak ez az édes és mesés napja felvirrad, alig várom, hogy találkozzunk itt Budapesten, hogy osztozzunk a szabadság eme különleges áldásában. Kérem, viselje a legcsinosabb parókáját!

Szolidárisak vagytok,

Rod Dreher
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
"
Nem ignorálhatjuk, amikor a magyar Országgyűlés házelnöke [Kövér László – szerk.] arról beszélt, Vlagyimir Putyin ukrajnai háborúját »az Egyesült Államok vezeti«, vagy amikor a magyar miniszterelnök azzal vádolja meg az Egyesült Államokat, hogy »le akarta győzni őt«
....
Ilyen beszédeket nem szoktunk mondani más szövetséges országokban, mert ott párbeszéd van. Ott együttműködnek velünk, itt pedig nem
...
Magyarország dönthet úgy, hogy az Egyesült Államokkal kapcsolatban kivár, az Egyesült Államok azonban nem fog így tenni.
"

Érdemes végigolvasni. Elvégre van ami kifejezett fenyegetés.
Így van. Ez túlmegy minden határon. Ezt egy állam sem hagyhatja válasz nélkül, függetlenül attól, hogy ott milyen kormány van, és azzal épp szimpatizál-e valaki, vagy sem.

Nyilván nem tehetjük meg, de az igazi csattanós válasz az lenne, ha diplomáciai mentesség ide vagy oda, a gyámhatóság kiszállna a rezidenciára, és a bicskei gyermekotthonba tennék a kis présembert, az apját, vagy anyját, vagy szülő1-et vagy mi a PC megnevezése, azt pedig férjestül, vagy feleségestül kiutasítani azonnal - független szolgáltató feliratú hiénataxival, melegítős, atlétatrikós, fukszos Dzsínóval a volán mögött, pörgetett órával Párkányig vagy Nickelsdorfig :D

Már az is egy üzenet volt, hogy ezt a véglényt küldték ide nekünk. Direkt egy LBTQ pozitív, beltenyésztett egyént kerestek. Ez volt a castingon az egyetlen követelmény.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 475
16 911
113

"Donald Trump most Orbán Viktort, Magyarország brutális diktátorát fogadta házi vendégnek.... Vegye ezt komolyan, ha szereti a demokráciát." -Michael Beschloss, elnöki történész, március 9.

Tisztelt Beschloss professzor úr!

Imádkozom, hogy ez a levél eljusson Önhöz. Félelemben és reszketve írok Önnek, mint amerikai a sötétség szívéből - nevezetesen Budapest belvárosából, Magyarország fővárosából, amely, ahogy Ön is mondta, Orbán Viktor brutális diktatúrája alatt szenved.

Bíztató volt látni, ahogy elítélte a Viktátort, ahogy mi hívjuk. Milyen szerencsések vagytok ti, amerikaiak, hogy egy olyan országban élhettek, ahol egyetlen médium sem tud egy jó vagy akár kiegyensúlyozott szót sem szólni Magyarországról és a Kedves Vezetőről. Fontos, hogy az amerikaiakat ne csábítsák el a hazugságok, amelyek, mint mindketten tudjuk, minden olyan dolog, ami ellentmond annak, amit az amerikai uralkodó osztály el akar hitetni az emberekkel.

Itt Magyarországon egyre több amerikait látunk, akik eljönnek, hogy saját szemükkel lássák az itteni viszonyokat, és zavartan távoznak. Ez az a nyomorúságos ország, amelyről a médiánk és a vezetőink meséltek nekünk? kérdezik. Olyan... normálisnak tűnik.

Arra reagálnak, hogy a magyarok nagyon is olyanok, mint ők. A magyarok végül is azt mondanak, amit gondolnak, és a viktátor elítélését a magyar médiában hevesen szellőztetik. Az itteni emberek megtartják a szabad választásokon való szavazás jogát, és ebben az országban feltűnően nincs félelem. Hol van a brutalitás? Hol van a diktatúra?

Szerencsére ön, Beschloss professzor úr, jobban tudja. Ön megérti, hogy a magyarok olyan körülmények között élnek, amelyeket a kritikai teoretikus Herbert Marcuse "elnyomó toleranciának" nevezett. Ahogy Marcuse írta: "Amit ma toleranciaként hirdetnek és gyakorolnak, az a leghatékonyabb megnyilvánulásaiban sokszor az elnyomás ügyét szolgálja".

Pontosan ez a helyzet a viktatúra alatt, ahogy önök is észrevették. A YouTube-os cri de coeur-edben rámutattál, hogy az Orbánhoz hasonló "erős emberek" ritkán távoznak hivatalukból, és arra figyelmeztettél, hogy Donald Trump Orbánról fog mintát venni. Gondolom, tudod, hogy Orbánt négyszer választották meg egymás után, legutóbb - 2022-ben - olyan nagy többséggel, hogy az még a Fidesz pártjának vezetőségét is meglepte. A nemzetközi választási megfigyelők rendszeresen igazolják, hogy a szavazás itt szabad.

De mint tudjuk, ha egy nép a választás napján olyan demokratikus döntést hoz, amely ellentmond annak, amit a liberális elit jobbnak lát, akkor bizonyára erővel kényszerítették arra, hogy saját érdekei ellen szavazzon. A 2022-es választásokon az ellenzéki koalíció vezetője, Peter Marki-Zay katasztrófa volt a kampánykörúton. Értékelem, hogy a nyugati média milyen keményen dolgozott azon, hogy ezt a tényt elfedje az amerikai emberek elől, de sajnos ez a tény igaz. Sokan voltak azok a magyar választók, akikkel beszéltem, akik azt mondták, hogy szívesen szavaznának Orbán ellen, de a baloldali koalíció jelöltjei reménytelenül rosszak voltak.

Orbán 2022-es győzelmének nagy része az volt, hogy ellenezte, hogy Magyarország belépjen a NATO proxy háborújába Oroszország ellen. Az Orbán-ellenes ellenzék támogatta, hogy azt tegyék, amit Washington és Brüsszel kíván, de sajnos túl sok egyszerű magyar nem ismerte fel, hogy kötelességük kockáztatni az atomháborút egy olyan ukrán politikai rend fenntartása érdekében, amelyet korruptnak és az ukrajnai magyarok elnyomójának tartanak a távol-nyugati magyarokkal szemben. Sajnos, nekünk Magyarországon olyan médiakörnyezetet kell elviselnünk, amelyben valóban kritikus vita és vita folyik az ilyen kérdésekről, ellentétben Önökkel, amerikaiakkal, akik mentesülnek az ilyen zűrzavartól.

Ráadásul az itteni tudatlan szavazók - akiket talán ugyanaz a "fehér vidéki düh" vezérel, amely egy nemrég megjelent könyv szerint az antidemokratikus Trump-mozgalmat táplálja - nem érzékelték a sokszínűség előnyeit, amelyeket a Márki-Zay-kampány támogatott. Talán nem tudták, hogy az ellenzéki koalícióban a Jobbik, egy szélsőjobboldali, Orbán-ellenes párt is részt vett. Márki-Zay azzal hencegett a kampánykörúton, hogy koalíciója valóban sokszínű, hiszen kommunisták és fasiszták is vannak benne.

Ez igaz volt - de bizarr módon ez nem tette az ellenzéket kedveltté a választók körében. Hamis tudatosság mindenütt!

Itt, a brutális orbáni diktatúra alatt nem kapjuk meg a sokféleség ajándékát, amit az amerikaiak és sokan élveznek Nyugat-Európában. A mi köztereinket nem foglalják el minden hétvégén fanatikus Hamász-párti tüntetők. Sőt, a zsidók és a cionisták szabadon sétálhatnak az utcán, anélkül, hogy félnének a támadástól. El tudják ezt hinni?

Ami még rosszabb, a viktatúra bevándorlási politikája ellopja a magyaroktól azt a pezsgést, amit sok más nyugati fővárosban látunk. Egy múlt héten New Yorkba látogató angol barátom küldött nekem egy fényképet, amelyen afrikai férfiak egy nagy csoportja gyűlt össze a menekültotthon előtt, ahol elszállásolták őket, és az utcára vizeltek. A járdán lévő savanyú migránspisi szaga a demokrácia tömjénje! Ó, mennyire vágyunk erre itt Budapesten.

Ugyanígy a budapesti metrózás is elég unalmas. Mindenki jól viselkedik és rendben van. Senki nem lökdös senkit a sínekre, nem vizel az ülésére, és nem kezd verekedésbe idegenekkel. Szeretném ezt az erős rendőri jelenlétre fogni, amit az ember egy diktatúrában elvár, de attól tartok, hogy ebben az országban sokkal kevesebb rendőr van az utcákon, mint más, sokszínűséggel jobban megáldott nyugati országokban. Csak találgatni lehet, hogy mindenki annyira retteg a könyörtelen diktátortól, hogy emlékeztető nélkül viselkednek. Ilyen mélységekben van a brutalitás itt Orbanisztánban, ahol a rezsim a ténylegesen itt élő emberek érdekeit helyezi előtérbe, szemben az idegen kultúrákból érkezőkkel, akik úgy gondolják, hogy joguk van hozzá, bármit is mondjon a törvény.

Ma megálltam egy drogériában, hogy piperecikkeket vegyek, és ismét eszembe jutott, hogy mit vett el tőlünk az orbáni diktatúra. Az ember bemehet a boltokba, és közvetlenül a polcokról választhat árut, anélkül, hogy meg kellene kérnie az eladót, hogy nyissa ki a kemény műanyagból készült sokszínűségvédő falakat, amelyeket a kiskereskedők az Egyesült Államokban a Floyd nyara óta szereltek fel a bolti lopások megakadályozására. Azt hiszem, a birkaszerű tömegek elviselik a fehérség kriptofasizmusát azért a kényelemért, hogy ne kelljen zárt szekrények mögött tárolt mindennapi árukat vásárolni.

Ennek megfelelően a viktatúra alatt az a kegyetlen sorsunk, hogy a fővárosban sétálgatva a magyar nemzeti hősök szobrai támadják vizuálisan az elmúlt korok magyar nemzeti hőseit. A magyar népet annyira megverték, hogy még nem fogta fel, hogy szégyellnie kellene magát országa történelme és vezetői miatt. Nem tudják felfogni, hogy ezeket a rég halott embereket a nulladik év mércéje szerint kell megítélni, és száműzni a közvélemény szeme elől, ahogyan ez az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban történik.
A Jobbik,mint fasiszta párt. Jó humorú az illető.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 475
16 911
113

"Donald Trump most Orbán Viktort, Magyarország brutális diktátorát fogadta házi vendégnek.... Vegye ezt komolyan, ha szereti a demokráciát." -Michael Beschloss, elnöki történész, március 9.

Tisztelt Beschloss professzor úr!

Imádkozom, hogy ez a levél eljusson Önhöz. Félelemben és reszketve írok Önnek, mint amerikai a sötétség szívéből - nevezetesen Budapest belvárosából, Magyarország fővárosából, amely, ahogy Ön is mondta, Orbán Viktor brutális diktatúrája alatt szenved.

Bíztató volt látni, ahogy elítélte a Viktátort, ahogy mi hívjuk. Milyen szerencsések vagytok ti, amerikaiak, hogy egy olyan országban élhettek, ahol egyetlen médium sem tud egy jó vagy akár kiegyensúlyozott szót sem szólni Magyarországról és a Kedves Vezetőről. Fontos, hogy az amerikaiakat ne csábítsák el a hazugságok, amelyek, mint mindketten tudjuk, minden olyan dolog, ami ellentmond annak, amit az amerikai uralkodó osztály el akar hitetni az emberekkel.

Itt Magyarországon egyre több amerikait látunk, akik eljönnek, hogy saját szemükkel lássák az itteni viszonyokat, és zavartan távoznak. Ez az a nyomorúságos ország, amelyről a médiánk és a vezetőink meséltek nekünk? kérdezik. Olyan... normálisnak tűnik.

Arra reagálnak, hogy a magyarok nagyon is olyanok, mint ők. A magyarok végül is azt mondanak, amit gondolnak, és a viktátor elítélését a magyar médiában hevesen szellőztetik. Az itteni emberek megtartják a szabad választásokon való szavazás jogát, és ebben az országban feltűnően nincs félelem. Hol van a brutalitás? Hol van a diktatúra?

Szerencsére ön, Beschloss professzor úr, jobban tudja. Ön megérti, hogy a magyarok olyan körülmények között élnek, amelyeket a kritikai teoretikus Herbert Marcuse "elnyomó toleranciának" nevezett. Ahogy Marcuse írta: "Amit ma toleranciaként hirdetnek és gyakorolnak, az a leghatékonyabb megnyilvánulásaiban sokszor az elnyomás ügyét szolgálja".

Pontosan ez a helyzet a viktatúra alatt, ahogy önök is észrevették. A YouTube-os cri de coeur-edben rámutattál, hogy az Orbánhoz hasonló "erős emberek" ritkán távoznak hivatalukból, és arra figyelmeztettél, hogy Donald Trump Orbánról fog mintát venni. Gondolom, tudod, hogy Orbánt négyszer választották meg egymás után, legutóbb - 2022-ben - olyan nagy többséggel, hogy az még a Fidesz pártjának vezetőségét is meglepte. A nemzetközi választási megfigyelők rendszeresen igazolják, hogy a szavazás itt szabad.

De mint tudjuk, ha egy nép a választás napján olyan demokratikus döntést hoz, amely ellentmond annak, amit a liberális elit jobbnak lát, akkor bizonyára erővel kényszerítették arra, hogy saját érdekei ellen szavazzon. A 2022-es választásokon az ellenzéki koalíció vezetője, Peter Marki-Zay katasztrófa volt a kampánykörúton. Értékelem, hogy a nyugati média milyen keményen dolgozott azon, hogy ezt a tényt elfedje az amerikai emberek elől, de sajnos ez a tény igaz. Sokan voltak azok a magyar választók, akikkel beszéltem, akik azt mondták, hogy szívesen szavaznának Orbán ellen, de a baloldali koalíció jelöltjei reménytelenül rosszak voltak.

Orbán 2022-es győzelmének nagy része az volt, hogy ellenezte, hogy Magyarország belépjen a NATO proxy háborújába Oroszország ellen. Az Orbán-ellenes ellenzék támogatta, hogy azt tegyék, amit Washington és Brüsszel kíván, de sajnos túl sok egyszerű magyar nem ismerte fel, hogy kötelességük kockáztatni az atomháborút egy olyan ukrán politikai rend fenntartása érdekében, amelyet korruptnak és az ukrajnai magyarok elnyomójának tartanak a távol-nyugati magyarokkal szemben. Sajnos, nekünk Magyarországon olyan médiakörnyezetet kell elviselnünk, amelyben valóban kritikus vita és vita folyik az ilyen kérdésekről, ellentétben Önökkel, amerikaiakkal, akik mentesülnek az ilyen zűrzavartól.

Ráadásul az itteni tudatlan szavazók - akiket talán ugyanaz a "fehér vidéki düh" vezérel, amely egy nemrég megjelent könyv szerint az antidemokratikus Trump-mozgalmat táplálja - nem érzékelték a sokszínűség előnyeit, amelyeket a Márki-Zay-kampány támogatott. Talán nem tudták, hogy az ellenzéki koalícióban a Jobbik, egy szélsőjobboldali, Orbán-ellenes párt is részt vett. Márki-Zay azzal hencegett a kampánykörúton, hogy koalíciója valóban sokszínű, hiszen kommunisták és fasiszták is vannak benne.

Ez igaz volt - de bizarr módon ez nem tette az ellenzéket kedveltté a választók körében. Hamis tudatosság mindenütt!

Itt, a brutális orbáni diktatúra alatt nem kapjuk meg a sokféleség ajándékát, amit az amerikaiak és sokan élveznek Nyugat-Európában. A mi köztereinket nem foglalják el minden hétvégén fanatikus Hamász-párti tüntetők. Sőt, a zsidók és a cionisták szabadon sétálhatnak az utcán, anélkül, hogy félnének a támadástól. El tudják ezt hinni?

Ami még rosszabb, a viktatúra bevándorlási politikája ellopja a magyaroktól azt a pezsgést, amit sok más nyugati fővárosban látunk. Egy múlt héten New Yorkba látogató angol barátom küldött nekem egy fényképet, amelyen afrikai férfiak egy nagy csoportja gyűlt össze a menekültotthon előtt, ahol elszállásolták őket, és az utcára vizeltek. A járdán lévő savanyú migránspisi szaga a demokrácia tömjénje! Ó, mennyire vágyunk erre itt Budapesten.

Ugyanígy a budapesti metrózás is elég unalmas. Mindenki jól viselkedik és rendben van. Senki nem lökdös senkit a sínekre, nem vizel az ülésére, és nem kezd verekedésbe idegenekkel. Szeretném ezt az erős rendőri jelenlétre fogni, amit az ember egy diktatúrában elvár, de attól tartok, hogy ebben az országban sokkal kevesebb rendőr van az utcákon, mint más, sokszínűséggel jobban megáldott nyugati országokban. Csak találgatni lehet, hogy mindenki annyira retteg a könyörtelen diktátortól, hogy emlékeztető nélkül viselkednek. Ilyen mélységekben van a brutalitás itt Orbanisztánban, ahol a rezsim a ténylegesen itt élő emberek érdekeit helyezi előtérbe, szemben az idegen kultúrákból érkezőkkel, akik úgy gondolják, hogy joguk van hozzá, bármit is mondjon a törvény.

Ma megálltam egy drogériában, hogy piperecikkeket vegyek, és ismét eszembe jutott, hogy mit vett el tőlünk az orbáni diktatúra. Az ember bemehet a boltokba, és közvetlenül a polcokról választhat árut, anélkül, hogy meg kellene kérnie az eladót, hogy nyissa ki a kemény műanyagból készült sokszínűségvédő falakat, amelyeket a kiskereskedők az Egyesült Államokban a Floyd nyara óta szereltek fel a bolti lopások megakadályozására. Azt hiszem, a birkaszerű tömegek elviselik a fehérség kriptofasizmusát azért a kényelemért, hogy ne kelljen zárt szekrények mögött tárolt mindennapi árukat vásárolni.

Ennek megfelelően a viktatúra alatt az a kegyetlen sorsunk, hogy a fővárosban sétálgatva a magyar nemzeti hősök szobrai támadják vizuálisan az elmúlt korok magyar nemzeti hőseit. A magyar népet annyira megverték, hogy még nem fogta fel, hogy szégyellnie kellene magát országa történelme és vezetői miatt. Nem tudják felfogni, hogy ezeket a rég halott embereket a nulladik év mércéje szerint kell megítélni, és száműzni a közvélemény szeme elől, ahogyan ez az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban történik.
Szállt volna villamosra a metró helyett,ott a cickányokat láthatta volna randalírozni.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 970
18 521
113
Amit itt csinál a nagykövet azt rohadtul nem
Illik és nem szokas csinálni.
Kritika megfogalmazására megvan a hivatalos csatorna nem pedig ez amit művel

Donald Trumppal való orbáni találkozás olaj volt a tűzre, kampányolás az egyik jelölt mellett. Elképzelhető hogy most már amerikai cselekvés jön, a sok beszéd helyett. Nem tudjuk mi. Enyhébb esetben, kitiltanak több, vagy sokkal több magyar gazdag embert az USA-ból. Rosszabb esetben valami más jön, amit még nem tudunk. A vörös vonalon túlmentünk, az biztos. Az oroszbarát külpolitikánk katasztrofális hazánkra nézve, abban is biztos vagyok.
NATO és EU tagok vagyunk, még...
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 475
16 911
113
Donald Trumppal való orbáni találkozás olaj volt a tűzre, kampányolás az egyik jelölt mellett. Elképzelhető hogy most már amerikai cselekvés jön, a sok beszéd helyett. Nem tudjuk mi. Enyhébb esetben, kitiltanak több, vagy sokkal több magyar gazdag embert az USA-ból. Rosszabb esetben valami más jön, amit még nem tudunk. A vörös vonalon túlmentünk, az biztos. Az oroszbarát külpolitikánk katasztrofális hazánkra nézve, abban is biztos vagyok.
NATO és EU tagok vagyunk, még...
A tölcsérseggű folyamatosan felrúgja a diplomáciai etikettet. Tökösebb kormány már rég cserét kért volna.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 673
46 822
113
Amit itt csinál a nagykövet azt rohadtul nem
Illik és nem szokas csinálni.
Kritika megfogalmazására megvan a hivatalos csatorna nem pedig ez amit művel
Tekintve, hogy a mostani problémájuk az volt, hogy Orbán merészelt úgy eleget tenni Trump privát meghívásának, hogy közben nem kért találkozót az amerikai kormányzattól.
Majd ezen felbuzdulva a szövetségesét lediktátorozta a kihívásokkal küzdő regnáló elnök nagy választási hevületében.
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 973
113
Amit itt csinál a nagykövet azt rohadtul nem
Illik és nem szokas csinálni.
Kritika megfogalmazására megvan a hivatalos csatorna nem pedig ez amit művel
Szerinted nem próbálta?
Az egész mondandója jó része arról szól, hogy próbálnak párbeszédet folytatni a kormánnyal. De itt ment a kormány istenítése, hogy milyen tökösek, mert senki nem fogadta a szenátusi képviselőket. Most akkor mi van? Mikor probálnak tárgyalni, akkor ki vannak röhögve, de mikor nyilvánosan beszélnek akkor meg az a baj?
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 973
113
Túlgondolod a dolgot.
Sullivan árnyékelnök túltolta, a szivarfüstös szobákban majd pár repub elmagyarázza ezeknek az idiótáknak, hogy lehet jogos kritikát megfogalmazni, vannak erre szolgáló diplomáciai csatornák, de amit a buzival műveltetnek, az elefánt a porcelánboltban diplomácia.
Voltak itt republikánus szenátorok, senki nem állt szóba velük.
 
  • Tetszik
Reactions: alali77