[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

vannak bajok... van egy olyan hogy bartina hegyi túra a helyi erők kitalálták hogy rácsatlakoznak. Tök jó dolog egyébként éjszakai túra. Na ezt nem sikerült elintézni... A szervezők pedig akarták... Az lett a megoldás hogy aki részt akar venni rajta fizessen be és mehet bakancsba eggyenruhába de mint civil. (felvarrók nélkül) ... Tehát ez kb 0.
igazából a teába meg a szallonába kenyérbe kelett vona beszállnia a seregnek. meg segíteni a lemaradókat (pár főnek meg egy késszenléti gépjárművet ha sérülés van és le kell hozni valakit a hegyről) igazából még tök katonás is
Én mindig mondom hogy ide deportálták a világ összes hülyéjét…

• Imádom
Reactions: ssgtzlan
Ez így mit akar jelenteni? :confused:

A Hvt. XIV. Fejezete a következő 106/A. §-sal egészül ki:

„106/A. § A honvédelemért felelős miniszter címzetes ezredes vagy címzetes alezredes rendfokozatot adományozhat a Honvédség társadalmi megítélésének növelését előmozdító azon személye részére, aki egyedi megállapodás keretében kötelezettséget vállalt arra, hogy honvédelmi célra vagyoni vagy nem vagyoni hozzájárulást teljesít. A címzetes ezredes vagy címzetes alezredes sajátos jogállásának szabályait a miniszter rendeletben határozza meg.”
Semmit. Annyit, mintha odaírná valaki a neve mellé, hogy "vitéz". :)

Érdekes. Nálunk van most vagy 5-7.000 címzetes rendőr. Mindenkinek akinek magasabb volt a rendfokozata, mint ami "járt" neki az új rendszerben, az címzetes törzsörmester, címzetes alezredes stb. lett. Tele vagyunk c.r. előtagú rendőrökkel. De ezek a rendőrök legalább egyszer kihordták, vagy megkapták a hivatásos szolgálati éveik során azt a rendfokozatot, amit címzetessé tettek.

Látom most már szolgálati viszony sem kell hozzá. Duplázni vajon lehet majd? Mondjuk én c.r. törzsörmester vagyok, de tettem a honvédségért, és akkor kapok mellé egy címzetes alezredesi rendfokozatot is. És akkor lehetnék valami ilyesmi:

Gipsz Jakab
címzetes rendőr törzsörmester
címzetes honvéd alezredes

Jól néz ki.

a híradó pótlékért korábban szerinted emelte valaki a kezét (egy egész laktanya kapta pl fehérváron.) vagy a díszelgők pótlékáért vagy a tüzszerész hadihajós pótlékért vagy a különleges müveletiért? mindenki kapott potlékot évtizedeken át csak a dedikált harcolóknak nem jutott. még a zenészeknek is volt pótlék. harcolóként meg maradtak a késszenléti szolgálatok
Marhaságokat ne beszélj, az pár 10.000 Ft volt nem 300.000Ft...

Hát,...
ha én hasonló megbizást kapnék bizotsan a Sámán hadművlet/Operation Sámán-t vinném filmre, sokkal "egzotikusabb", minden szempontból emocionálisabb, megtörtént eseményre épithető kitalált történet lehetne, ami elviselné -ha nem kívánná- az akciódús és drámai szálakat. Számos izgalmas, megtörtént előzményhez lehetne nyúlni ebben a témában ami sokakat már csak ezért is vonzana. Az etyeki Korda-filmpark simán megoldaná az 'agfán helyszinek' problémáját is...Az ilyet nagyon nézném.:rolleyes:
A magyar válasz A Sólyom végveszélybenre? Kérdeztük a producert, Lajos Tamást, illetve a filmet tanácsadással segítő Honvédelmi Minisztériumot is.

2021 augusztusában a Magyar Honvédség 540 embert, köztük 180 gyereket mentett ki Afganisztánból, miközben épp zajlott a NATO-erők kaotikus kivonulása, melynek nyomán a tálibok villámgyorsan visszavették az irányítást a húsz évre megszállt közel-keleti ország fölött. Az Operation Sámán névre keresztelt hadműveletről akkor a Honvédség ki is adott egy pár perces imázsvideót, amelyben heroikus zenére mutatták be zanzásított verzióban, miként zajlott a mentés.

Most azonban úgy tűnik, játékfilm is megörökítheti az akciót, legalábbis erre utal, hogy a Nemzeti Filmintézet (NFI) két ízben is támogatást ítélt meg egy Operation Sámán munkacímen készülő filmnek: eddig összesen 7,5 millió forintot adtak csak a forgatókönyv fejlesztésére.

Az NFI honlapjáról egyelőre nem derül ki, hogy az Operation Sámán esetében játékfilmről vagy dokumentumfilmről lenne szó, de szakmai körökből úgy értesültünk, hogy az utóbbi a helyzet. A téma alapján tehát adja magát a következtetés, hogy a cél egy látványos háborús akciófilm lehet, a magyar válasz A Sólyom végveszélybenre.

Ezt én nem is értem.
Fasznak erőlködnek ennyit a tartalékosokon ha egyelőre dzsihádista felszerelést (Toyota, kalasnyikov, géppuska, RPG, régebbi/olcsóbb ATGM, drónok) sem tudnak adni nekik?!
Most tényleg, ha Barnyi Krisztina vagy Győri Ottilia bevonul akkor jobb lesz?! Akkor ha tüsszent nem esik le a vakolat? Lehet valaki majd címzetes légvédelmi tüzér?

• Tetszik
Reactions: Pogány and J.G.
  • Tetszik
Reactions: vilmoci and Pogány
Ezt én nem is értem.
Fasznak erőlködnek ennyit a tartalékosokon ha egyelőre dzsihádista felszerelést (Toyota, kalasnyikov, géppuska, RPG, régebbi/olcsóbb ATGM, drónok) sem tudnak adni nekik?!
Most tényleg, ha Barnyi Krisztina vagy Győri Ottilia bevonul akkor jobb lesz?! Akkor ha tüsszent nem esik le a vakolat? Lehet valaki majd címzetes légvédelmi tüzér?
Már a cikk címét sem értem.
Mi az hogy "konszenzussal átírni nem tudta...".
Milyen konszenzusra lett volna szükség egy hjt. törvény átírásához, úgy hogy 2/3-a van a jelenlegi kormánynak?

Ezek nagyon jó kérdések amit jelenleg az MH állományának egy jelentős része feltesz mostanában.
Az az ígéret, hogy ki lesz majd terjesztve egyszer valamikor.
És a a 737-es toborzásból vonták le tanulságot? Mert 3 löveszzászlóaljat nehéz lesz feltölteni HMV-n annyira az ország szélére esik...