Hátizé, hogy a belgák mit rendszeresítenek meg mit nem… az kb semmire nem jó indikátor. Vagy talán arra, hogy melyik gyártó tudta hatásosabban megkenni a beszerzésért felelősöket.Ugye, megmondtam?
A belga légierő Benelli shotgunt rendszeresít az UAV-ok leküzdésére.
https://www.armyrecognition.com/def...nelli_m4_shotgun_as_counter-uas_solution.html
mil.in.ua

akusztikus feldertés többek között a gidránokon levő lövésérzékelő sem csak lövésérzékelő kérdés hogy kalibrálják e ?Állítólag az ukránok 500 mobilra kötött mikrofonokból álló akusztikus drón felderítő rendszert építettek ki amik előbb kiszúrják az alacsonyan repülő a drónokat mint a radarok...
Már én is bedobtam itt hogy lehetne akusztikus drón detektálás, de lehurrogtak hogy a motor, a szél meg csatazaj miatt nem működne. Akkor a lövés érzékelő meg miért működik?akusztikus feldertés többek között a gidránokon levő lövésérzékelő sem csak lövésérzékelő kérdés hogy kalibrálják e ?
írtam már többször a törököknek van éles tapasztalatuk dronokkal még szíriából
az akusztikus érzákelők (köznapi nyelven lövés érzékelők) nem csak lövést érzékelnek motorzajoktol kezdve nagyon sok mindenre alkalmazhatóak.Már én is bedobtam itt hogy lehetne akusztikus drón detektálás, de lehurrogtak hogy a motor, a szél meg csatazaj miatt nem működne. Akkor a lövés érzékelő meg miért működik?
Nyilván más jellegű zajokat ad a motor a szél meg a robbanás, lövés - ezek kiszűrhetőek, szétválaszthatóak szoftveresen.
Amúgy ezt az akusztikus érzékelő rendszer a hátországban építették ki az ukránok a Shahedok ellen, ahol kevesebb a zavaró zaj.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..