Ezek a slampos osztrákok...amugy utána olvastunk gyorsan , Ausztriában lazaság van, nem kell elmosni a joghurtos poharat , sőt az alufolia is mehet a Gelbe sack-ba![]()

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezek a slampos osztrákok...amugy utána olvastunk gyorsan , Ausztriában lazaság van, nem kell elmosni a joghurtos poharat , sőt az alufolia is mehet a Gelbe sack-ba![]()
Értem, de a moldávok is sírnak, h őket báncsák az oroszok, de azért bojler van eladó..Knauf. Német, ez most nem tetszik valakinek, meg találtak.
Lehet, pont azért, mert román. Ő tudni fogja, mikor kell átállni.És mi is a románt támogatjuk Rutteval szemben. Tuti a franciák állnak a háttérben és megszerveztêk, hogy a keleti országok őt tamogassák. Mivel német, igy van sansz Németország támogatására is.
mi az hogy titeket??????...te politizálsz állandóan nem én....mit NERezel???,.....semmi közöm a NER-hez!!...0.000000000 politikai kapcsolatom van........a kostolgatásodat tartsd meg magadnak...köszönömJa, a NER úgy felszabadított titeket, mi?SZABADSÁGHARC! VÉDJETEK MEG! Mondjátok meg ti, hogy ki mit és hogy akar és tud másokkal együttműködni, mert nem tudtok mást elképzelni.
Amúgy a ruszkik/kínaiak cselédjeinek lenni bezzeg! SZABADSÁG!
Jah, csak közben pont a dolog környezetvédelmi része vész el. Mert ugye ivóvízzel öblíted el azt az edényt, amelyiket a központban úgy is újramosnak.többek közt hogy ne legyen penetránsan büdös az újrakuka, és a válogatók is emberibb körülmények közt és megbízhatóbban tudjanak dolgozni.
Szövegértés! Titeket szavazókat akik itt szóban folyton szabadságharcoltok, kékplakátos gondolatokat visszhangoztok. Nem állítottam, hogy NER tag lennél,h a nem azt implikáltam, hogy pont úgy cseléd vagy, mindegy, hogy nyugat vagy kelet, vagy épp a ner cselédje.mi az hogy titeket??????...te politizálsz állandóan nem én....mit NERezel???,.....semmi közöm a NER-hez!!...0.000000000 politikai kapcsolatom van........a kostolgatásodat tartsd meg magadnak...köszönöm
Szövegértés! Titeket szavazókat akik itt szóban folyton szabadságharcoltok, kékplakátos gondolatokat visszhangoztok. Nem állítottam, hogy NER tag lennél,h a nem azt implikáltam, hogy pont úgy cseléd vagy, mindegy, hogy nyugat vagy kelet, vagy épp a ner cselédje.
Kíváncsi lennék, hogy mennyiben vagytok kitéve a nyugat jólétének. (Pl autóipari kitettsége mekkora a bevételeiteknek, akár áttételesen is) Mert a nagy éljenzésben a németek bukdácsolásához, meg a nagy szabadságharcban én azt láttam, hogy nekem ezek sokba kerültek. Irigylem azokat akik annyira függetlenek, hogy nem hat rájuk a válság, így nyugodtan kárörvendhetnek!
Én láttam a felújítás gázárakon röhögcsélés közben és bezzeg a rezsicsöki (ami az ipart nem védte, sőt) frissen felújított automatikájú gyárat leszerelve és mexikóba költöztetve az években, 150 ember ment az utcára, stb. De itt akkor is hegyeztétek a cerkát mások nyomorára, mert egy lépésnél messzebbre ritkán gondolkoztok. És épp ezt toljátok megint/még mindig.
Nem vitatom, de nem tudom, hogy mi az egyenleg. Nem biztos, hogy teljesen elvész az előny, bár az biztos, hogy romlik.Jah, csak közben pont a dolog környezetvédelmi része vész el. Mert ugye ivóvízzel öblíted el azt az edényt, amelyiket a központban úgy is újramosnak.
Az megvan, hogy ez a kárörvendés mások nyomorán nem egy olyan erkölcsi magasság példázata, ami alapján bárki szívesen azonosul veletek? (És ez rendszerszinten megy. Bezzeg amikor az LMBTQ-k vagy Momentumosok ugyanígy heherésznek, fel vagytok háborodva)Azért az megvan, hogy nem mi idéztük ezt elő akár kárörvendtünk, akár nem?
nem szavazok senkire 30 éve......1000000-szer leírtam már semleges vagyok...az egyik 19 a másik egy híján 20...Rám is hat a valóság...csak amit nem tudok és (akarok) befolyásolni azzal nem foglalkozom....elég sok idegbeteg embert látok aki politizál és dobja el a családját...barátait.....csak mert másképp gondolkodikSzövegértés! Titeket szavazókat akik itt szóban folyton szabadságharcoltok, kékplakátos gondolatokat visszhangoztok. Nem állítottam, hogy NER tag lennél,h a nem azt implikáltam, hogy pont úgy cseléd vagy, mindegy, hogy nyugat vagy kelet, vagy épp a ner cselédje.
Kíváncsi lennék, hogy mennyiben vagytok kitéve a nyugat jólétének. (Pl autóipari kitettsége mekkora a bevételeiteknek, akár áttételesen is) Mert a nagy éljenzésben a németek bukdácsolásához, meg a nagy szabadságharcban én azt láttam, hogy nekem ezek sokba kerültek. Irigylem azokat akik annyira függetlenek, hogy nem hat rájuk a válság, így nyugodtan kárörvendhetnek!
Én láttam a felújítás gázárakon röhögcsélés közben és bezzeg a rezsicsöki (ami az ipart nem védte, sőt) frissen felújított automatikájú gyárat leszerelve és mexikóba költöztetve az években, 150 ember ment az utcára, stb. De itt akkor is hegyeztétek a cerkát mások nyomorára, mert egy lépésnél messzebbre ritkán gondolkoztok. És épp ezt toljátok megint/még mindig.
de a nyugat megtagadása (és másik irányból a keleté is) pont így a családunk és barátaink eldobása, bár egy jóval elvontabb szinten.nem szavazok senkire 30 éve......1000000-szer leírtam már semleges vagyok...az egyik 19 a másik egy híján 20...Rám is hat a valóság...csak amit nem tudok és (akarok) befolyásolni azzal nem foglalkozom....elég sok idegbeteg embert látok aki politizál és dobja el a családját...barátait.....csak mert másképp gondolkodik
Volt annak idején egy FKF-es tótumfaktummal egy interjú a szelektív gyűjtés kapcsán.Nem vitatom, de nem tudom, hogy mi az egyenleg. Nem biztos, hogy teljesen elvész az előny, bár az biztos, hogy romlik.
Nem tudom, hogy mi lenne a mosogatás nélkül. Én is elöblítem, mert a lakásban gyűjtve is elviselhető így a szag, nem büdösödik, nem kell a kukát folyton mosogatni, stb. Anélkül inkább kidobnám a vegyesbe, az légmentesen zárt és közelebb van a kukája, mint a szelektív.
én pl. 4 felé gyűjtök: vegyes, műanyag-fém-tetrapak, papír, üveg/visszaváltható (ezt még messzebb kell vigyem. A vegyes egyedül az amihez nem kell "utcaiba öltöznöm", azt 1 perc ledobni. Az üveget konkrétan az áruházig kell elvinnem. Emiatt a szelektívet ritkábban viszem ki. Szerintem ez is egy szempont. Meg az, hogy az utcán ne legyen penetráns bűz amíg jön a szelektíves kocsi. Vegyeset heti 2x viszik, szelektívet hetente 1x.
Kicsit sikerült a stockholm-szindrómádat kiadni, remélem ez a gyógyulás jele. Azt ugye tudod, hogy a hazai renncer amit baszogatsz pont annak a rendszernek a kiterjesztése amihez tartozásunkat propagálod a kiváló önértékelésről tanúskodó cseléd szerepben, ráadásul a hazait azért baszogatod, mert a gazdáidhoz való tartozást propagálja, amint te?Szövegértés! Titeket szavazókat akik itt szóban folyton szabadságharcoltok, kékplakátos gondolatokat visszhangoztok. Nem állítottam, hogy NER tag lennél,h a nem azt implikáltam, hogy pont úgy cseléd vagy, mindegy, hogy nyugat vagy kelet, vagy épp a ner cselédje.
Dettó..én pl. 4 felé gyűjtök: vegyes, műanyag-fém-tetrapak, papír, üveg/visszaváltható (ezt még messzebb kell vigyem. A vegyes egyedül az amihez nem kell "utcaiba öltöznöm", azt 1 perc ledobni. Az üveget konkrétan az áruházig kell elvinnem. Emiatt a szelektívet ritkábban viszem ki. Szerintem ez is egy szempont. Meg az, hogy az utcán ne legyen penetráns bűz amíg jön a szelektíves kocsi. Vegyeset heti 2x viszik, szelektívet hetente 1x.
Mivel ez a beszélgetés az én hozzászólásomból indult ki, néhány dolgot megjegyeznék. Változatlanul fenntartom azon véleményem, hogy a németek megérdemlik ami történik velük mert saját maguk idézték elő azokat a problémákat amivel most küzdenek. Senki nem tartott pisztolyt a fejükhöz, hogy ilyenné alakítsák át a társadalmukat, és a német választó polgárok többsége folyamatosan olyan kormányok megválasztását támogatta akik nyíltan felkarolták ennek a politikának a megvalósítását. Ez pedig teljesen független attól, hogy ez az állapot hosszú távon nekünk sem fog jót tenni - igen nekünk sem lesz jó ebben teljesen igazad van - mert érdemben nem fogjuk tudni befolyásolni, hogy milyen lesz a német a francia az olasz a spanyol stb társadalmak összetétele (és ezzel együtt a politikájuk)10, 20, 30 vagy még több év múlva, az egyetlen amit tehetünk, hogy lehetőleg olyan politikai vezetés legyen idehaza ami alapvetően nem pártolja azt az eszement politikát ami tőlünk nyugaton van, már ami a bevándorlás politikát illeti.ezt ennél árnyaltabban látom, de voltak gondok, és most sem messiások. Vannak hibáik és érdemesik. Azokat nem értem akik feketén-fehéren látnak mindent. Néha hasznos egy kis csökönyösség és csőlátás, van az a helyzet ahol átsegít, de ha állandósult állapot, az gondot fog okozni.
A fórumozók hangos többsége valamelyik oldal mellett végtelen elkötelezett, és örül "az ellenség" nyomorának. De mi itt vaguynk köztük, és akkor tuudnk prosperálni, ha ők is prosperálnak, a legjobb, ha mind kelet, mind nyugat jól elvan, és mi is. Sőt, mág Afrikának is jó lenne, ha sikeres lenne, sok itteni gond megoldódna, ha nem nekik jobban menne a soruk (fenntarthatóan, nem segélyből)
Jól van buksi. Jó kisfiú vagy.Nem vitatom, de nem tudom, hogy mi az egyenleg. Nem biztos, hogy teljesen elvész az előny, bár az biztos, hogy romlik.
Nem tudom, hogy mi lenne a mosogatás nélkül. Én is elöblítem, mert a lakásban gyűjtve is elviselhető így a szag, nem büdösödik, nem kell a kukát folyton mosogatni, stb. Anélkül inkább kidobnám a vegyesbe, az légmentesen zárt és közelebb van a kukája, mint a szelektív.
én pl. 4 felé gyűjtök: vegyes, műanyag-fém-tetrapak, papír, üveg/visszaváltható (ezt még messzebb kell vigyem. A vegyes egyedül az amihez nem kell "utcaiba öltöznöm", azt 1 perc ledobni. Az üveget konkrétan az áruházig kell elvinnem. Emiatt a szelektívet ritkábban viszem ki. Szerintem ez is egy szempont. Meg az, hogy az utcán ne legyen penetráns bűz amíg jön a szelektíves kocsi. Vegyeset heti 2x viszik, szelektívet hetente 1x.
Nem kekeckedek, csak hogy árnyaljam a képet:Mivel ez a beszélgetés az én hozzászólásomból indult ki, néhány dolgot megjegyeznék. Változatlanul fenntartom azon véleményem, hogy a németek megérdemlik ami történik velük mert saját maguk idézték elő azokat a problémákat amivel most küzdenek. Senki nem tartott pisztolyt a fejükhöz, hogy ilyenné alakítsák át a társadalmukat, és a német választó polgárok többsége folyamatosan olyan kormányok megválasztását támogatta akik nyíltan felkarolták ennek a politikának a megvalósítását. Ez pedig teljesen független attól, hogy ez az állapot hosszú távon nekünk sem fog jót tenni - igen nekünk sem lesz jó ebben teljesen igazad van - mert érdemben nem fogjuk tudni befolyásolni, hogy milyen lesz a német a francia az olasz a spanyol stb társadalmak összetétele (és ezzel együtt a politikájuk)10, 20, 30 vagy még több év múlva, az egyetlen amit tehetünk, hogy lehetőleg olyan politikai vezetés legyen idehaza ami alapvetően nem pártolja azt az eszement politikát ami tőlünk nyugaton van, már ami a bevándorlás politikát illeti.
UI: Nem vagyok elkötelezett egyik oldalon sem, vannak amiben egyetértek és van amivel meg nem. Jelen esetben a németek idióta, öngyilkos társadalom transzformáló politikájával baromira nem.
Nem kekeckedek, csak hogy árnyaljam a képet:
Biztos vagy benne,hogy nem tartottak fegyvert a németek fejéhez ?
A 2.vh vége óta megszállt ország... Nem önálló, valószínűleg az elmúlt 70 évben sem volt az, az északi áramlat felrobbantása óta pedig még Pápua Új Guineának is világos, hogy nem szuverén állam.
Továbbá a németek szuicid,idióta politikájával szerintem itt senki sem ért egyet, kivéve a Nafosokat, akiknek a mottója a "németeket lent,az oroszokat pedig kint tartani".
És még egy kérdés, vajon mennyire "német" politika az,ami németországban zajlik ? Hiszen szembemegy mind a német, mint Európa (Eu) érdekeivel...a vezeték felrobbantása mennyiben volt német érdek? Az azt követő szánalmas kussolás a "német" politika részéről,amely felbecsülhetetlen károkat okozott németország külpolitikai renoméjának mennyiben volt német érdek?
Bárhogyis.. tanulnunk kell belőle, hogy azokat a hibákat ne kövessük el,amit ők. Sosem kerülhetnek újra hatalomra itthon a hazaárulók...úgymint 2002-2010 között.
Az, hogy az egyes német választó polgár kire adja le a szavazatát az az ő egyéni döntése és valószínűleg nem kényszer hatására dönt a szavazófülke magányában. Éppen ezért a felelősség magukat a németeket terheli és így saját maguk generálták a problémát. Azon el lehet vitatkozni, hogy a 2. vh után mennyire lett beléjük nevelve (a nyugat németekbe főképp) a bűntudatiság ami vélhetően elősegítette a társadalmuk jelenlegi idióta, sokszor minden normalitást nélkülöző világnézetét. De ez megint csak a saját döntésük, és az évtizedek múlásával (pláne 1990 után) illett volna ezt a szemléletüket revideálni némiképpen. Ehhez képest nem, hogy nem tették meg, hanem átestek a ló túloldalára ugyanolyan fanatikusan (és önkéntesen!) mint ahogy tették azt 1936-tól 45-ig.Nem kekeckedek, csak hogy árnyaljam a képet:
Biztos vagy benne,hogy nem tartottak fegyvert a németek fejéhez ?
A 2.vh vége óta megszállt ország... Nem önálló, valószínűleg az elmúlt 70 évben sem volt az, az északi áramlat felrobbantása óta pedig még Pápua Új Guineának is világos, hogy nem szuverén állam.
Továbbá a németek szuicid,idióta politikájával szerintem itt senki sem ért egyet, kivéve a Nafosokat, akiknek a mottója a "németeket lent,az oroszokat pedig kint tartani".
És még egy kérdés, vajon mennyire "német" politika az,ami németországban zajlik ? Hiszen szembemegy mind a német, mint Európa (Eu) érdekeivel...a vezeték felrobbantása mennyiben volt német érdek? Az azt követő szánalmas kussolás a "német" politika részéről,amely felbecsülhetetlen károkat okozott németország külpolitikai renoméjának mennyiben volt német érdek?
Bárhogyis.. tanulnunk kell belőle, hogy azokat a hibákat ne kövessük el,amit ők. Sosem kerülhetnek újra hatalomra itthon a hazaárulók...úgymint 2002-2010 között.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..