Sport

Nem is mondok semmit ...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Háttér-infó: azért kellett most és egyel korábban bravúr, mert a még korábbi könnyebb helyzetünkben papírforma győzelmekkel elérhető kijutáshoz --szerintem sport-pszichológiai hibák miatt-- a szükséges és fizikai/technikai formánkból becsülten simán elérhető papírformát sem tudtuk akkor hozni! ...sokadszor!
Az ezt megelőző esetben is egy bravúrral eljutottunk az olimpiai kijutás küszöbére, ahol ismét elbuktuk --ugyan ezzel az edzővel-- a papírforma szerinti biztos győzelmet! Ismét hasonló a helyzet!

Remélem nem ismétlődik meg ezúttal.

Sorozatos, hasonló esetek vannak évtizedek óta mindkét vízilabdában, mindkét kéziben, klub-szinten és válogatott szinten is!
Ennek ellenére nem látom jeleit annak, hogy Rosssi mellett lenne egy edző-generáció, amelyik egy előrelátó sport-vezetés kitűzött céljainak megfelelően tanulna, és hosszú távú fejlődést hozna.
A kiemelkedően sikeres norvég női-kézis edző --aki ezeket jórészt kiemelkedő sport-pszichológiával hozta ki a jó képességű magyar csapatból--, mellette sem láttam ilyen következő generációs edzőkkel nemzeti jövöképet építő szándékot!
A --szerintem-- szintén hit és önbizalom és motiváció kiemelkedő szintű használatával kiemelkedő eredményeket elérő Dárdai mellett sem látok/láttam felbukkanni magyar "tanulókat"!

A pillanatnyi sikereket, és sikerként napi hírekben eladható bármiket hajkurászó bukott politikusokat, káder-temetőt látok a spotvezetésekben, döntő többségében!

Emberként teljesen igazat adok Milák Kristóf egyébként megkérdőjelezhető viselkedésének, amivel "díjazza" ezt a --szerintem nekünk-- nem látható, de általa így értékelt kormányzati hozzáállást!

"Csendes" kérdés: a Covid miatt gyakorlatilag "átmenetileg" eltünt/felszámolt tömegsport rendezvények a korábbi igen alacsony alacsony szintet elérték már egyáltalán?

.

Ezt próbáljuk értelmezni:
"A 38 éves ólomsúlyú emelő Párizsban is szeretett volna ott lenni, a magyar szövetség ki is utaztatta őt az utolsó, thaiföldi kvalifikációs világkupa-versenyre, de a plusz 109 kilós Nagy sérülése miatt nem emelhet nehezet, s ezzel a nagy álom is szertefoszlott."

A súlyemelő, akit kiküldenek súlytemelni, de nem emelhet nehezet? Hungaricum? :)

2023 sportügyi összefoglalója.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

zcNj5PHUVAcK.jpg

Több kisebb bunyó/kakaskodás is volt, jópár piros lap kilett osztva, a bosnyákok nehezen viselték a vereséget.

Ezt próbáljuk értelmezni:
"A 38 éves ólomsúlyú emelő Párizsban is szeretett volna ott lenni, a magyar szövetség ki is utaztatta őt az utolsó, thaiföldi kvalifikációs világkupa-versenyre, de a plusz 109 kilós Nagy sérülése miatt nem emelhet nehezet, s ezzel a nagy álom is szertefoszlott."

A súlyemelő, akit kiküldenek súlytemelni, de nem emelhet nehezet? Hungaricum? :)

a magyar súlyemelésről ki lehet mondani, hogy már halott
persze az elnök (Dobos), na a meg a főtitkár asszony (Takács Mária) továbbra sem gondolkodik azon, hogy le kellene mondani. pedig lassan 10 éve csak a sportág ellen tevékenykednek.
jellemző módon a nőknél egy olyan versenyzőt támogatnak, aki bár hivatalosan 8-10. helyen tud végezni egy foghíjas vb-n, de majd 50 kilóval van lemaradva az élvonaltól. viszont ugye minden olimpiai támogatást: pénzt, autót, felszerelést megkap.

szerencsétlen apósom ( Kasza György - isten nyugosztalja) meg motollaként forog a sírjában ... :(

Komolyan mondom, elmebetegek az emberek ...

Csak emlékeztetőül!

A Schalke most Bundesliga 2, 13. hely. :)