[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

Nem tudom mennyire ismeritek a német katonai életpálya modellt. Röviden összefoglalva az az a modell amit negatív példaként kell mutatni.

A tiszti vonalat ismerem. Mindenki szerződésesként kezdi és az a cél hogy 15 éven belül hivatásos legyél. Ha nem sikerül kirúgnak. Erre max 20%-nak van esélye.

Hogy hivatásos leszel az csak a főnököd szimpátiáján múlik. Akikel én dolgoztam azt mesélték

3 évente beosztást kell váltani, más helyőrségbe kell menni. Ismerek olyan német ezredest aki minden pénteken és vasárnap 9-9 órát utazik Hamburg és a Svajci-Német-Osztrák határ közelében lévő alakulata között. De azt mondta hogy ez jobb mert az előző helyőrsége 12 órára volt.
Ursula meg a többi alkalmatlan életműve. Bár tudjuk, mindenhol jó, csak itthon szar minden....

Ursula meg a többi alkalmatlan életműve. Bár tudjuk, mindenhol jó, csak itthon szar minden....
Ez konkrétan a sorkatonaság vége óta így van náluk. A célja, hogy megakadályozza a felső vezetői pozíciók feltorlódását, hogy legyen csere fiatalabb főtisztekre és hogy ne legyen túl sok főtiszt. Természetesen vissza lehet élni mindennel mint ahogy azt láthatjuk.
A korai nyugdíj része volt nálunk hasonló célú intézkedés és amikor eltörölték lett is hirtelen 68 db tárobnokunk (tavaly egy combos részét kirakták)

Itthon egyébként ugyan ez van ha karriert akarsz a seregben mert százads/őrnagy felett elkezdenekek dobálni (én két és fél órát autózok hétvégenként)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Honvédelem.hu-s cikk az eseményről

A Magyar Honvédség mindennapjaival és a katonai szolgálat lehetőségeivel ismerkedhettek meg kicsik és nagyobbak egyaránt az MH Bauer Gyula 5. Területvédelmi Ezred nagykanizsai toborzónapján, április 27-én...

El nem tudom képzelni, mivel lehet még megszopatni őket olyan szinten, mint a korkedvezményes elvétele volt, szóval kíváncsian várom!