Ez aztán vagy így van, vagy nem. De a kettő közül valamelyik egész biztos. A puding próbája az evés. Nyilván papírforma szerint egymás elleni harcban az 5 gen előnyben van a 4 gennel szemben BVR-ben, van aki szerint hatalmasban is akár, én azért ebben nem vagyok biztos. Ma már multispektrális érzékelők, hőképalkotók, mindenféle irányából adatokat gyűjtő passzív szenzorok vannak, hogy önmagában nem hiszem hogy a stealth sárkány az eséltyelenné degradálja egyből a rafit/EF-et, vagy a Szu-35 öt.Gyönyörű,impozáns (egyébként szerintem a Su27 tényleg egy gyönyörű gép)-csak éppen 30 évet elkésett.....
F22/35 páros ellen mennyit ér?Kb,semmit.
Ugyanúgy elavult az 5G gépek mellett,mint az eurokacsák.
Rafale,EF,Gripen E,vagy a Su35 1984ben iszonyat nagyot szoltak volna.94ben még mindig nagyot szoltak volna.
De 2024et irunk.
Ha az aktív zavaró/EW/csalik etc működnek, ott közelharc van, amiben nincs előnye egy F-35 nek a Szu-35 el szemben. Az is lehet, hogy az még keróval is jobban bírja/több fegyvert visz, tehát később kell kiválni a harcból, valószínű hogy gyorsabb és jobban is emelkedik. Mellesleg az EF is hasonlóan igen nagy repteljesítménnyel rendelkezik.
Én nem temetem még a négy gent, főleg hogy számomra.a.repülőgép csak egy platform, semmi több, a lényeg az amit vinni tud.