[HUN] Huszár, díszelgő, hagyományörző egységek

Na ennek aztan vegkepp semmi ertelme: gyakorloban diszorkodo tartalekosok, baszki. Ez az igazi olcsojanos kaeu verzioja egy valodi turistalatvanyossagnak... miert nem a hagyomanyos ruhas diszorseg adja majd ezt?
Na ez aztan nagyon fontos katonai feladat. Gyakorló meg fehér kesztyű, hungarikum diszorseg.

Erre a cikkre mutat a link:

66700f9c3367d721563415.jpg

Ismét megmutatták magukat az ország legjobb díszelgő katonái a Különleges Díszelgő Csoport kötelékében a prágai DrillFesten.

A hagyománynak számító nemzetközi katonai parádén rajtunk kívül Csehországból, Szlovákiából, Szlovéniából, Lengyelországból, Németországból és idén először az Egyesült Államokból is érkeztek díszelgő katonák, hogy zenés, alaki bemutatójukkal elkápráztassák a közönséget.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ez engem arra emlékeztet, mint amikor a gyereknek nincs szép játékkatonája és előveszi a kicsit megrágott fröccsöntött dinoszauruszt, hogy na, te vagy most a huszár.

Katonai ceremóniával fogadták a kínai államfőt (2024.05.09.)

Hszi Csin-ping és Sulyok Tamás megszemlélték a Magyar Honvédség díszzászlóalját, a Nemzeti Lovas Díszegységet és a gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály huszárjait. Ezt követően fogadták a díszzászlóalj, a Nemzeti Lovas Díszegység, a gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály díszmenetét és a zenekar díszelvonulását.

D_MTZ20240509010-1-2048x1151.jpg

„Magyarországon olyan hagyományőrzés működik, amely példaként állítható más országok számára is”...

Július utolsó szombatján ismét zenés őrségváltást tartott az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Testőrezred Gyalogos Testőrség a fővárosban, a Sándor-palota előtti Szent György téren. A déli program előtt az MH BHD 32. Testőrezred Budapest Helyőrség Zenekar térzenével szórakoztatta a rengeteg érdeklődőt...

A Kormány 1234/2024. (VII. 31.) Korm. határozata Horváth Nepomuki János huszárkapitány emlékezetéhez kapcsolódó programsorozat megvalósításához szükséges intézkedésekről

A Kormány felhívja a honvédelmi minisztert, hogy Horváth Nepomuki János huszárkapitány születésének 250. évfordulója alkalmából szervezett programsorozat megvalósítása érdekében, a XIII. Honvédelmi Minisztérium fejezet, 8. Fejezeti kezelésű előirányzatok, 2. Ágazati célelőirányzatok, 3. Civil, érdekképviseleti szervek és alapítványok támogatása jogcímcsoport terhére, külön pályázat és kérelem benyújtása nélkül, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 101/A. §-a hatálya alá tartozó, vissza nem térítendő egyedi támogatást nyújtson 2024. évben az Argonauta Víz alatti Kulturális Örökségvédelmi és Folyami Régészeti Kutatócsoport részére 7 000 000 forint összegben, elszámolási, a fel nem használt, valamint a nem rendeltetésszerűen felhasznált támogatási összeg tekintetében visszafizetési kötelezettséggel.

Felelős: honvédelmi miniszter
Határidő: az e határozat közzétételét követő 15 napon belül

• Tetszik
Reactions: antigonosz
A Kormány 1234/2024. (VII. 31.) Korm. határozata Horváth Nepomuki János huszárkapitány emlékezetéhez kapcsolódó programsorozat megvalósításához szükséges intézkedésekről

A Kormány felhívja a honvédelmi minisztert, hogy Horváth Nepomuki János huszárkapitány születésének 250. évfordulója alkalmából szervezett programsorozat megvalósítása érdekében, a XIII. Honvédelmi Minisztérium fejezet, 8. Fejezeti kezelésű előirányzatok, 2. Ágazati célelőirányzatok, 3. Civil, érdekképviseleti szervek és alapítványok támogatása jogcímcsoport terhére, külön pályázat és kérelem benyújtása nélkül, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 101/A. §-a hatálya alá tartozó, vissza nem térítendő egyedi támogatást nyújtson 2024. évben az Argonauta Víz alatti Kulturális Örökségvédelmi és Folyami Régészeti Kutatócsoport részére 7 000 000 forint összegben, elszámolási, a fel nem használt, valamint a nem rendeltetésszerűen felhasznált támogatási összeg tekintetében visszafizetési kötelezettséggel.

Felelős: honvédelmi miniszter
Határidő: az e határozat közzétételét követő 15 napon belül
Na róla kivételesen még nem hallottam, pedig Bobo előtt már 35 évvel olvastam Hadik Andrasrol meg a többi híres lovasrol és huszárrol...
Ahha szóval róla mintaztak a János vitezt.

Volt ezen valaki? Én sajnos nyaraltam.

Volt ezen valaki? Én sajnos nyaraltam.

Nem is tudtam róla, pedig szívesen megnéztem volna.

Valahogy nem adnak elég reklámot a rendezvényeknek, van egy csomó, amiről csak utólag értesülök a felrakott videókból.

De azért, hogy egy kicsit gonoszkodjak, a 424-es most 100 éves, tehát az első világháborúban még nem létezett.

• Tetszik
Reactions: antigonosz
06:20-tól : Huszár ezred lesz felállítva, amelynek egyik osztálya harcfelderítő feladatokat fog ellátni.
Korán van még, lassan elolvassák a korán ébredők, de nem akarják elhinni. Esetleg ránéznek a naptárra is, hátha április 1. van, nem augusztus 21.

Nincs az a szitok, amit ide le is lehetne írni ezzel kapcsolatban.

Ha a normális techikára nincs jelentkező, erre hogy lesz?

Korán van még, lassan elolvassák a korán ébredők, de nem akarják elhinni. Esetleg ránéznek a naptárra is, hátha április 1. van, nem augusztus 21.

Nincs az a szitok, amit ide le is lehetne írni ezzel kapcsolatban.
Par het es meg bekelsz vele :)
Nekem is annyi idobe telt :hadonaszos:
Foleg miutan meseltek a tarcsisok hogy oket próbáljak ra venni oda menjenek vagy mi…