[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Az orosz Telegram csatornák jelentése szerint az orosz gárda megérkezett Dagesztánba:

- Rohamra készülnek Derbentben. Állítólag az egyik épületben blokkolták a lövöldözőket, lövések hallatszanak.

- Harc folyik a mahacskalai egyháznál. Lövések hallatszanak. A hírek szerint körülbelül 40 embert tartanak túszul az ortodox templomban.

https://x.com/Gerashchenko_en/status/1804938156451496380

Az egyik verzió szerint az orosz derbenti és mahacskalai lövöldözők nemzetközi terrorszervezetekkel állhatnak kapcsolatban – írja az orosz RBK média Dagesztán bűnüldöző szerveinek forrására hivatkozva.

A lövöldözők cselekedeteiből, kiáltásaikból és megjelenésükből ítélve a terroristák egy iszlamista terrorszervezethez tartozhatnak - mondta a forrás.

A rendfenntartók szerint a mai akciókat előre megtervezték – egy nagyobb ortodox ünnepen. Az orosz belügyminisztérium adatbázisaiban ugyanakkor több támadó is szerepelt, akik vahabita körökben állnak kapcsolatban. Mindannyian Dagesztán lakosai.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A hírek szerint a dagesztáni Szergokalinszkij körzet vezetőjének, Magomed Omarovnak két fia vett részt a Mahacskala elleni támadásban: Osman és Adil Omarov. Előzetesen megölték őket. Édesapjuk egykori rendőr – tudósítanak az orosz Telegram csatornák.

Magomed Omarovot, a dagesztáni Szergokalinszk körzet vezetőjét őrizetbe vették.

Őrizetbe vétele és az otthonában tartott házkutatás során támadást indítottak a rendőrautó ellen.

Magomed Omarov a járműben volt.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Debrent, terroristák kiterítve:

Egy pap és egy biztonsági őr meghalt a terrortámadásban, Dagesztánban nagyon fel akarják keverni a vallási ellentéteket a nyugatiak:

Elképesztő, hogy itt játszott Dzsudzsi. :)

Pár napja nézegettem épp Derbentet meg a valtozatos történetét...

• Tetszik
Az este még megdolgozták az oroszokat.

• Hűha
Oroszokat? A helyi rendőrségben dagesztániak szolgálnak. Később a helyszínre vezényelt Roszgavrdija egységekben szolgálnak oroszok.
Tudom, te mindig is örülsz és élvezed mikor orosz embereket ölnek meg, ez nemújdonság. Viszont, ha téged dolgoznának meg a wahabita iszlámista terroristák szerintem ilyedtetben összefosnád magad.

Oroszokat? A helyi rendőrségben dagesztániak szolgálnak. Később a helyszínre vezényelt Roszgavrdija egységekben szolgálnak oroszok.
Tudom, te mindig is örülsz és élvezed mikor orosz embereket ölnek meg, ez nemújdonság. Viszont, ha téged dolgoznának meg a wahabita iszlámista terroristák szerintem ilyedtetben összefosnád magad.

• Hűha
A masodik videon valszeg tuti biztosra akart menni a kommandos, miutan a tarsa elvette mar a fegyvert a foldon fekvo teroristatol, meg belelott 1x vagy 2x. Legalabb ennek a keze nem volt hatrabilincselve. Amugy meg gondolom nem akartak veszodni a terorristakkal, eletfogytig etetni oket.

2024.június 23-án 12.15-kor szándékos terrorista rakétatámadást hajtott végre Szevasztopol városa ellen öt kazettás robbanófejekkel felszerelt amerikai ATACMS hadműveleti-taktikai rakéta.

A szolgálatot teljesítő légvédelmi erők rakétatámadásának visszaverése közben négy amerikai ATACMS rakétát elfogtak. Az ötödik amerikai rakéta széttöredezett robbanófejének levegőben történő felrobbanása számos civil áldozatot követelt Szevasztopolban.

Az amerikai ATACMS hadműveleti-taktikai rakéták minden repülési küldetését amerikai szakemberek írják be az Egyesült Államok saját műhold-felderítő adatai alapján.

Ezért a civilek elleni szándékos szevasztopoli rakétatámadásért elsősorban Washingtont terheli a felelősség, amely ezeket a fegyvereket szállította Ukrajnának, valamint a kijevi rezsimet, amelynek területéről a támadást indították.

Az ilyen cselekedetek nem maradnak válasz nélkül.
(Orosz VM)

Az ukrán fegyveres erők rakétáiból származó kazetták Szevasztopolban a bóják és a strand között zuhantak a vízbe, a parkra befutó embereket is elkapták. Egy kisgyerek vérzett az egyik nyaraló karjában – mondta Bograt szemtanú a Zvezdának.

Kirill a karjában vitte a sebesültet, nem maradhatott távol. Azokat, akik nem tudtak mozogni, napozóágyakon rakták be a mentőkbe. A srác a tengerpartra vezető úton „kazettás magnókról” krátereket mutatott, amelyek az épületek falait vágták.

A legfrissebb adatok szerint 151 főre nőtt egy szevasztopoli rakétatámadás sebesültjeinek száma, 5 ember meghalt-köztük 2 gyerek – közölte Razvozzhaev kormányzó.

2024.június 23-án 12.15-kor szándékos terrorista rakétatámadást hajtott végre Szevasztopol városa ellen öt kazettás robbanófejekkel felszerelt amerikai ATACMS hadműveleti-taktikai rakéta.

A szolgálatot teljesítő légvédelmi erők rakétatámadásának visszaverése közben négy amerikai ATACMS rakétát elfogtak. Az ötödik amerikai rakéta széttöredezett robbanófejének levegőben történő felrobbanása számos civil áldozatot követelt Szevasztopolban.

Az amerikai ATACMS hadműveleti-taktikai rakéták minden repülési küldetését amerikai szakemberek írják be az Egyesült Államok saját műhold-felderítő adatai alapján.

Ezért a civilek elleni szándékos szevasztopoli rakétatámadásért elsősorban Washingtont terheli a felelősség, amely ezeket a fegyvereket szállította Ukrajnának, valamint a kijevi rezsimet, amelynek területéről a támadást indították.

Az ilyen cselekedetek nem maradnak válasz nélkül.
(Orosz VM)

Az ukrán fegyveres erők rakétáiból származó kazetták Szevasztopolban a bóják és a strand között zuhantak a vízbe, a parkra befutó embereket is elkapták. Egy kisgyerek vérzett az egyik nyaraló karjában – mondta Bograt szemtanú a Zvezdának.

Kirill a karjában vitte a sebesültet, nem maradhatott távol. Azokat, akik nem tudtak mozogni, napozóágyakon rakták be a mentőkbe. A srác a tengerpartra vezető úton „kazettás magnókról” krátereket mutatott, amelyek az épületek falait vágták.

A legfrissebb adatok szerint 151 főre nőtt egy szevasztopoli rakétatámadás sebesültjeinek száma, 5 ember meghalt-köztük 2 gyerek – közölte Razvozzhaev kormányzó.

Soha nem fog kiderülni 100%-ban hogy volt-e köze amcsi tervezésnek/engedélynek ehhez az ukrán gyalázatos támadáshoz - délben, nyáron csúcs szezonban zsúfolt civiles strandra - de megint kezdem azt érezni, hogy morálisan hasonlóan a vállalhatatlan brigádban találtuk magunkat, mint 1941 után, mikor elmentünk a Don-kanyarunkba.

Egyszerűen elegem van már az ilyen barátokból s szövetségesekből mint a Hitleri Németország, meg a jelenkori USA!!!

En tegnap este civilizaltan, kulturaltam leirtam a velemenyemet a helyzetrol, megoldast is javasoltam, pl. egy kompetens vezetot Putyin helyere. Mint latod a nem konstruktiv valaszoknak hala minden torlodott. En megprobaltam egyutterezni.

Ez itt a terrorizmus nyílt támogatása! Ha a modik nem vágják ki innen végleg, akkor a cinkosai.