Gépkarabélyok

de ha nincs más, akkor Mepro Li-Or-ral :D
GIA8c5h-XUAAsucu.jpg

Sziasztok !

Szeretnék egy hülyét kérdezni.

Hétvégi (élmény) lövészetre elég önmagában a vöröspontos irányzék, vagy vegyek mellé 3x-os nagyítót is ?

PnDpo0Y.jpeg

• Hűha
Reactions: Kim Philby
Sziasztok !

Hétvégi (élmény) lövészetre elég önmagában a vöröspontos irányzék, vagy vegyek mellé 3x-os nagyítót is ?

PnDpo0Y.jpeg

Ökölszabály szerint annyiszoros az ideális nagyítás, ahányszor 100 méterre lősz.

Szóval ha ilyen 50-75 a lőtáv vagy nem precizos lövészet amit csinálsz szerintem sokkal jobb egy red dot mint egy céltávcső.

Ha mindenképpen céltávcsövet akarsz érdemes megfontolni az ilyen 1,5-2 1/4 tartományt mert azt két nyitott szemmel is tudod még használni.

Sziasztok !

Szia,

Akkor itt egy hulye, akit lehet kerdezni. :)

PnDpo0Y.jpeg

Normal meretu papir celra nekem kb. 50 m-ig kifejezetten jobb nagyito nelkul, 75-150 m kornyeken mindegy, 150 m folott kifejezetten hasznos a nagyito.

Szoval ez alapjan attol fugg, hogy milyen messze szeretnel loni.

Termeszetesen ez szituacios/dinamikus loveszetre (SAS, IPSC, CMA) igaz, ha pl. kicsi a lolap, akkor kisebb tavolsagon is hasznos, illetve ha nem egyertelmu a lolap (vagyis a celpontot erdemben azonositani kell), akkor szinten hasznos kisebb tavolsagon is; de szamomra ezek nem szempontok karabelynal.

Ökölszabály szerint annyiszoros az ideális nagyítás, ahányszor 100 méterre lősz.

Szóval ha ilyen 50-75 a lőtáv vagy nem precizos lövészet amit csinálsz szerintem sokkal jobb egy red dot mint egy céltávcső.

Ha mindenképpen céltávcsövet akarsz érdemes megfontolni az ilyen 1,5-2 1/4 tartományt mert azt két nyitott szemmel is tudod még használni.
Szia,

Akkor itt egy hulye, akit lehet kerdezni. :)

Normal meretu papir celra nekem kb. 50 m-ig kifejezetten jobb nagyito nelkul, 75-150 m kornyeken mindegy, 150 m folott kifejezetten hasznos a nagyito.

Szoval ez alapjan attol fugg, hogy milyen messze szeretnel loni.

Termeszetesen ez szituacios/dinamikus loveszetre (SAS, IPSC, CMA) igaz, ha pl. kicsi a lolap, akkor kisebb tavolsagon is hasznos, illetve ha nem egyertelmu a lolap (vagyis a celpontot erdemben azonositani kell), akkor szinten hasznos kisebb tavolsagon is; de szamomra ezek nem szempontok karabelynal.

Nekünk max 60 méteres a lőpályánk, és zárt udvarú, annak kevés esélye van, hogy nyílt terepes lőpályát lássak, akkor szóló Holosun HS510C megy az AR-emre.

Nagyon szépen köszönöm ezt a két szépen, és hasznosan megírt választ ! :)

• Tetszik
Reactions: bel
Nekünk max 60 méteres a lőpályánk, és zárt udvarú, annak kevés esélye van, hogy nyílt terepes lőpályát lássak, akkor szóló Holosun HS510C megy az AR-emre.

Nagyon szépen köszönöm ezt a két szépen, és hasznosan megírt választ ! :)
Hele
Én régen 1x reddotot haszn@ltam a vz-n. De eltelt sok év és a haverjaim is (napközben monitor+teló nézegetés) azt tapasztaltuk hgy most már a korongozásnál is hasznos lehet egy 1.3-2x nagyítás 60-70mre is. Nekem a lyme után 6hónapra a jobb-bal szem fókusz is elment például, ami nagyon befolyásolta azt hogy hunyorogva se láttam a holosight-al de ez az én nyomorom volt. Véleményem szerint rakd fel azt ami tetszik aztán majd lecseréled. Ennek sose lesz vége... Aztán veszel majd egy Leupold taktikait mer ócsó de jó aztán eotech mer nem occsó de izé, aztán 50felé már realizálódott hogy persze egy saroktelek árát elbasztál minden szarra ami a szekrényben lassan rádborul...

Colombia to Manufacture Israeli Galil Rifles Locally...

Due to Colombia’s need to replace 6,712 Galil rifles currently in service, the Colombian Military Industry, INDUMIL, plans to manufacture the same number of units domestically.

Defense Minister Iván Velázquez announced that barrels and sights, the only components of the Galil rifle not yet manufactured in Colombia, are currently in stock and necessary for the 6,712 rifles that will be deployed. The Minister also stated that efforts are underway to enable INDUMIL to produce these parts, thereby ending Colombia's reliance on Israel in this regard.

• Hűha
Reactions: endre
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.