Majd Pappi fejleszt nekünk ilyet!Jó ötlet, támogatom. Csak nem tudok arról, hogy légibombáink, meg rakétáink lennének, amibe pakolni tudnánk...![]()

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Majd Pappi fejleszt nekünk ilyet!Jó ötlet, támogatom. Csak nem tudok arról, hogy légibombáink, meg rakétáink lennének, amibe pakolni tudnánk...![]()
A kerekes inkább ATMOS lesz szerintem - ha csak nem rágtak be ránk nagyon az Elbitnél a PULS-os szarakodás miatt és nyomtak rá egy másfél-kétszeres szorzót az árra...mondjuk másfeles szorzóval is olcsóbb lehet mint a CAESAR.1 milliárd euróból meglehetne az MLRS osztály (jó sok rakétával) + egy kerekes tüzérosztály (nem rejszmetál, mert az túlárazott és sehol se tart, inkább ZUZANA-2 vagy NORA) meg nem kevés SPIKE LR2.
Csak példa volt a ZUZANA-2 vagy a NORA. Én sem tartom valószínűleg, hogy ezek szóba jönnének, bár a 6 millió euró/darab ár vonzó lehetne. A zsidóknál is elrúgjuk lassan a labdát a töketlenkedésünkkel, így attól tartok szépen elfognak szállni az áraik, főként, hogy a mostani hadműveleteiket is finanszírozni kell.A kerekes inkább ATMOS lesz szerintem - ha csak nem rágtak be ránk nagyon az Elbitnél a PULS-os szarakodás miatt és nyomtak rá egy másfél-kétszeres szorzót az árra...mondjuk másfeles szorzóval is olcsóbb lehet mint a CAESAR.
Szinte teljesen kizártnak tartom, hogy szomszédok vegyünk komolyabb fegyvereket - az nem is jó ötlet: lehat hogy jóban vagyunk, de ki tudja meddig...
A cseh és szlovák önjáró tarackok jók, de nem tudják azokat megfelelő mennyiségben gyártani és a szupport is gyalázatos. Különösen ágyúcsövek tekintetében.. A szerbekről nem tudunk sokat, abban az értelemben, hogy nem combat ready-k, kiváncsi lennék rájuk ukrán földön, de ez nem fog megvalósulni. ..Csak példa volt a ZUZANA-2 vagy a NORA. Én sem tartom valószínűleg, hogy ezek szóba jönnének, bár a 6 millió euró/darab ár vonzó lehetne. A zsidóknál is elrúgjuk lassan a labdát a töketlenkedésünkkel, így attól tartok szépen elfognak szállni az áraik, főként, hogy a mostani hadműveleteiket is finanszírozni kell.
Az örmények voltak a rosszabbik vegükön a legutolsó azeri-örmény buliban és a NORA-t az amerikaiaj is tesztelték pozitív véleménnyel.A cseh és szlovák önjáró tarackok jók, de nem tudják azokat megfelelő mennyiségben gyártani és a szupport is gyalázatos. Különösen ágyúcsövek tekintetében.. A szerbekről nem tudunk sokat, abban az értelemben, hogy nem combat ready-k, kiváncsi lennék rájuk ukrán földön, de ez nem fog megvalósulni. ..
A ZUZANA-2 vonatkozásában mi a megfelelő mennyiség? Mi nem százas nagyságrendben gondolkodunk (24 löveg).A cseh és szlovák önjáró tarackok jók, de nem tudják azokat megfelelő mennyiségben gyártani és a szupport is gyalázatos. Különösen ágyúcsövek tekintetében.. A szerbekről nem tudunk sokat, abban az értelemben, hogy nem combat ready-k, kiváncsi lennék rájuk ukrán földön, de ez nem fog megvalósulni. ..
Szerintem 48 minimum, hogy a másik két dandárnak is legyen tüzérségi támogatása.A ZUZANA-2 vonatkozásában mi a megfelelő mennyiség? Mi nem százas nagyságrendben gondolkodunk (24 löveg).
Mondanám, hogy nem engedünk a 48-ből, de nálunk csak patika mennyiségekben gondolkodnak, de akkor legalább a legdrágábbat, vagy semmitSzerintem 48 minimum, hogy a másik két dandárnak is legyen tüzérségi támogatása.
A megfelelő mennyiség az, amit le tudnak gyártani megrendelés alapján. Nos ez nem sikerül. Az, hogy 100%-osan hadrafogható békeidőben egy tüzéralakulat, az sokat nem oszt, szoroz. Azt én is olvastam, hogy a járművekkel kevés probléma van, több nagyobb menetet is végrehajtottak. A lövegekkel van probléma Ukrán részről. OK a Pzh2000-el is 4x5 mennyiséget lőnek a találati pontosság drasztikus csökkenésével, ugyanakkor még az új járművek csőigényét sem sikerül legyártani, nemhogy a javításra vagy csőcserére váró ukrán járművekét. Ez a csehek által ukrajnába küldött mennyiségre is igaz, amit nem korlátozhat Ficó... Elsősorban otvözőanyagok hiányoznak (ez jellemző egész europára).A ZUZANA-2 vonatkozásában mi a megfelelő mennyiség? Mi nem százas nagyságrendben gondolkodunk (24 löveg).
A support vonatkozásában a hoholok felé tényleg nehézkes (ingyen meg Ficó óta semmilyen), de az 5. tüzérdandár 24 lövege (ebből 8 löveg a Litvániában települő harccsoportnál van 2022-óta, szinte 100%-ban hadrafogaható, kisebb elektronikai meghibásodások miatt, időről időre egy-egy löveg kiesik, de gépjárműves hibák nem jellemzőek. És a ZTS szakemberei elég gyorsan javítanak, akár a helyszínen is.
A nekünk szükséges mennyiség (már mint amennyit a pol. vezetés gondol) legyártása nem lenne gond a cégnek, még a lövegenként 2 készlet plusz csővel sem.A megfelelő mennyiség az, amit le tudnak gyártani megrendelés alapján. Nos ez nem sikerül. Az, hogy 100%-osan hadrafogható békeidőben egy tüzéralakulat, az sokat nem oszt, szoroz. Azt én is olvastam, hogy a járművekkel kevés probléma van, több nagyobb menetet is végrehajtottak. A lövegekkel van probléma Ukrán részről. OK a Pzh2000-el is 4x5 mennyiséget lőnek a találati pontosság drasztikus csökkenésével, ugyanakkor még az új járművek csőigényét sem sikerül legyártani, nemhogy a javításra vagy csőcserére váró ukrán járművekét. Ez a csehek által ukrajnába küldött mennyiségre is igaz, amit nem korlátozhat Ficó... Elsősorban otvözőanyagok hiányoznak (ez jellemző egész europára).
Pont erre lenne jó kiegészítés valamely alvázon egy régebbi ágyú is (D10T, MT-12), akár területvédelmisek kezében is.A harcfelderítő alegysègek végzik a szárnyak biztosítását illetve olyan helyek védelmét ahol kisebb erőkkel lehet nagyobb ellenséges erőt feltartani a terep miatt.
Általában ehhez nagyobb tűzerejük van mint egy hagyományos lövész alegysègnek.
120-as aknavető Gidránon sztem tök elég...Pont erre lenne jó kiegészítés valamely alvázon egy régebbi ágyú is (D10T, MT-12), akár területvédelmisek kezében is.
...lenne ha lenne.120-as aknavető Gidránon sztem tök elég...
D10T meg MT12 sincs!...lenne ha lenne.![]()
3 zlj 3x18 elosztasban igen naluk ez a minimum nalunk az 1zlj…A Hanwha Aerospace aláírta a K9 és K10 tüzérségi rendszerek romániai szállítására vonatkozó szerződést
A Hanwha Aerospace szerződést írt alá Romániával 54 K9 önjáró tarack (SPH) és 36 K10 lőszer-utántöltő jármű (ARV) szállításáról. A Hanwha Aerospace és a román Nemzetvédelmi Minisztérium által aláírt szerződés lőszereket, valamint lánctalpas és kerekes támogató járműveket egyaránt tartalmaz. A szerződés értéke körülbelül 1 milliárd dollár.![]()
Hanwha Aerospace a semnat contractul pentru furnizarea sistemelor de artilerie K9 și K10 în România
Hanwha Aerospace a semnat un contract cu România privind furnizarea a 54 de obuziere autopropulsate K9 (SPH) și a 36 de vehicule de realimentare cu muniție K10 (ARV). Semnat de Hanwha Aerospace și Ministerul Apărării Naționale din România, contractul include atât muniție cât și vehicule de...www.resboiu.ro
Mit is lehet erre mondani?3 zlj 3x18 elosztasban igen naluk ez a minimum nalunk az 1zlj…
Eddig az oktatásra, meg az egészségügyre költöttek....Ezt:”és és? ORSZÁG ÉPŰL SZÉPÜL”![]()
![]()
Azt hogy a térség meghatározó hadereje cím már elkelt!Mit is lehet erre mondani?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..