[HUN] Honvédségi rakétakomplexumok / rakétatüzérség beszerzése

• Tetszik
Reactions: Venom85 and Aladeen
Csak példa volt a ZUZANA-2 vagy a NORA. Én sem tartom valószínűleg, hogy ezek szóba jönnének, bár a 6 millió euró/darab ár vonzó lehetne. A zsidóknál is elrúgjuk lassan a labdát a töketlenkedésünkkel, így attól tartok szépen elfognak szállni az áraik, főként, hogy a mostani hadműveleteiket is finanszírozni kell.
Egyes pletykák szerint mostanság lejárt a PULS ajánlat. Bár létezik olyan, hogy pénzért lehet ajánlatot hosszabbítatni - ha az eladó fél is úgy akarja. Remélem nem végleg bukó ez a projekt - a PULS lenne legjobb rendszer nekünk: sok oldalú, realtíve olcsó és NATO-ban is egyre inkább elterjedt.

Hát azért az nagyon nem :D (de a tüzijátékból egy elég masszív infastruktúra fejlesztés kijött volna az biztos)
De a vejenek meg a tobbi oligarchanak a minap egy teljesen ertelmetlen es felesleges allami ingatlanfelvasarlason keresztult kipasszolt $1.7 milliardbol vastagon kijott volna minden tuzersegi meg dronigeny, raketagyarastol-mindenestul.

Ok! Én nagyjából 200 milliárd forintos (395 euro/Ft árfolyam mellett) költséggel számolom a 24 indítót, alap rakétakészletet, kisegítőjárműveket, alap TASZT-ot.
Valóban nem lenne elég egy augusztus 20-ra szánt HM költségvetés + tüzijáték ára erre, de általában nem is egyszerre kell fizetni, hanem részletekben. Ahhoz hogy elinduljuk elég lenne, de a népnek cirkusz és kenyér kell.

15 deka parizer, meg 4 zsömle, az kellett volna, mi?
Fel, fel, ti rabjai a földnek!

Az nem lehet reális elmélet, hogy politikai okokból csúszik a rakétatűzérség beszerzése, pl az Usa elnökválasztás miatt? Ha Orbán pajtija, Trump nyerne, kedvezőbb feltételekkel tudnánk az usa-ból pl. himarsokat beszerezni?
Ebben van féligazság...legalábbis annyi, hogy az amcsi választásokig semmiről nem döntenek: még a jövő évi költségvetést sem fogadják el addig. Óriási csodavárás van Trump kapcsán - sztem alaptalanul, de addig tényleg nem történik szinte semmi nagyhorderejű döntés.

A HIMARS-sal továbbra is az a baj hogy k. drága - a PULS a felébe kerül és a terméktámogatása sem függ attól hogy éppen ki ül a Fehérházban. Szóval ha lesz rakétatüzérség, akkor inkább PULS lesz az...

Ha Trumpot fegyvervásárlással akarjuk elkápráztatni, akkor Gripenre kéne fegyver meg nagy hatótávú légvédelem...inkább ezeket venném onnét.

Ebben van féligazság...legalábbis annyi, hogy az amcsi választásokig semmiről nem döntenek: még a jövő évi költségvetést sem fogadják el addig. Óriási csodavárás van Trump kapcsán - sztem alaptalanul, de addig tényleg nem történik szinte semmi nagyhorderejű döntés.

A HIMARS-sal továbbra is az a baj hogy k. drága - a PULS a felébe kerül és a terméktámogatása sem függ attól hogy éppen ki ül a Fehérházban. Szóval ha lesz rakétatüzérség, akkor inkább PULS lesz az...

Ha Trumpot fegyvervásárlással akarjuk elkápráztatni, akkor Gripenre kéne fegyver meg nagy hatótávú légvédelem...inkább ezeket venném onnét.
Én semmit sem vennék tőlük!

Tehát lesz 288 rakétájuk 8 vetővel majdnem 400 millió dollárért - 300km-es ATAMCMS nincs is benne egy sem...ez nem túl jó üzlet.

Dánok 8 PULS vetőt vettek 133 millió dollárért tavaly. Bár ott nem ismert a rakéták száma, de azért így is látszik mennyivel olcsóbb.
Spanyolok 16 vetőt vettek közel 500 rakétával (köztük 64 db 300km-es SRBM-mel) €576.5 millióért...

Jól le lettek húzva a horvátok.
Ha a főni esetleg valami baráti HIMARS ajánlatban bízik egy kedvező amerikai elnökválasztás után, akkor van egy rossz hírünk :)