Enzo, ha ezt a sok baromságot, amit leírtál elhiszed, akkor sokkal naivabb vagy, mint gondoltam. Nem tudom, hogy mire alapozod a leírtakat, de nekem úgy tűnik, hogy egy másik párhuzamos univerzumban vagy. Statisztikát készíteni még tudnak az ukrán/nyugati médiák, az más kérdés, hogy a valóság tartalma mekkora. Az űrben elhelyezett lokátorokról pedig annyit, hogy értelmetlen, fikció jelenleg. Olyan mint a fúziós erőmű. Különben legalább 500 nyugati műhold figyeli az ukrán és vele szomszédos területeket, de ez nem jelenti azt, hogy bármekkora területet ilyen intenzitással figyelni tudnának. A másik, hogy ilyen felderítés mellett egy lopakodó repülőgép sem bújhat el, tehát ez a képesség lényegtelenné válik. A harmadik, vegyük már tudomásul, hogy az ukránok fedezete mögött a NATO erőkkel harcolnak az oroszok. A negyedik, eddig is mértek távolsági csapásokat Oroszország mélységi területei ellen, tehát most csak hivatalossá teszik azt, amit eddig is csináltak. Ez már csak a bosszúról szó a nyugati oldalról.
Lehet.
Tudom, hogy itt jópáran csodabogárnak és hülyének nézik azokat, akik inkább az oroszokkal szimpatizálnak, de a nagy kérdés, hogy melyik csoport az, aki inkább valóság tagadó?
Én is inkább az orosznak drukkolnék, de szerintem az oroszpárti oldalon is van pár valóságtagadó. Vagyis inkább kognitív disszonancia. Pedig az SVO már az első hetekben elbukott a deklarált és a nem deklarált célt tekintve. Azóta az orosz fél csak menteni igyekszik. Isztambulban majdnem sikerült is, az ukránok is azzal jártak volna jobban minden bizonnyal, de a Nyugat beleszólt, és viszonylag kevés befektetéssel ő darálja le az oroszokat. Az ukránokkal persze. Erősebb most Oroszország, mint 3 éve?