Miért,mennyibe kerül?Metrhogy 4 és 8 milka között olvastam róla árbecslést,de hivatalos árral még nem találkoztam.
Megjegyzem,konstrukciósan pont a Bömbi család mintájára orrmotorosra átdolgozott PARS....(StrykeX is ilyen)
Védettebb?Nem,LvL 4 a KE védelme.Akna IED és CE védelme gyengébb.
Tűzerősebb?Nem.Ugyan azt a tornyot rá lehet tenni a Bömbi 6ra is (Ukrán tornyos változat NATO szabványra átdolgozva még egy plusz agv-t is adna).Bár én inkább egy zsidó tornyot vállasztanák,Iron Fistel
(testre meg az RM csempét)
Sokoldalubb alapplatform?Nem.(én ezt anyagi és
hadműveleti okokbol különösen fontosnak tartom.)
Logisztikailag illeszthetőbb?Nem.Bömbi 6 ugy lett tervezve,hogy be lehet tenni akár a MAN hajtásláncot,illesztve a várhatóan MAN MH teherautóflottához.(bár eddig mindenki amerikai hajtáslánccal vette.Még a hinduk is Cummins motorral gyártják a Kaylanit,az az egyetlen import részegységük.Minden más helyi gyártás)
Adják technológiástul liszenszbe?(ez több,mint a helyi "gyártás").Hááááát.....
Úszóképességet egyébként én továbbra is fontosnak tartom.De sajnos nekünk nincs pénzünk egy megfelelő védettségű,harcértékű úszóképes,vagyis nagy és drága jármű tömeges rendszeresitésére.
A dd felderitő("lovassági") elemét osztály méretűre növelném,és azt látnám el ilyen képességű járművekkel.3 jelöltem is vanb,a Patria XP Long,a Wahash,és az új dél koreai 8x8as.
Ezek feladata nem egyszerűen a harcfelderités,hanem a portyázás is lenne.Többek között