Katonák egyéb felszerelése, eszközei, élelmezés

Na benéztem a zsákomba puskázni.
Kábelkötegelő, műanyag zacskók többféle méretben és színben, kullancsriasztó, kézkrém (mondjuk csak télen szokott kelleni), vízszűrő, fémbögre. Minden más van katonáéknál is rendszeresítve vagy hordom de még sosem kellett mert megoldottam mással (izofólia).
A finnek ha jól tudom egy pici fémreszelőt is rendszeresítettek.
Ha katona lennék tuti hordanék még átlátszó és zöld horgászdamilt többféle szakítószilárdsággal, mattfekete vastag kukászsákot és vmi fújós ragasztót.

Mindenféle zsinór, kötél az ok. Gumipók, vizalló notesz, felfújható derékalj. Az az istenkirály:)

Kérdezek valamit a katonáktõl, ex-katonáktól, fanoktól, buschcraft fanatikusoktól, vadászoktól ,katonabuziktól.Mi az a tárgy, eszköz, felszerelés, ami szerintetek hasznos és nagyban megkönnyiti a katona életét? Ami jó ha nálad van?
Nem fegyverekről beszélek, nem szabvány felszerelésről sem 25.generációs éjjellátóról, hanem akár hétköznapi dolgokról.
Én kezdem a sort, szerintem a CHEMOLIGHT egy kurva jó dolog
Arra a világító rudakra gondolsz? Mit tud amit egy magaddal vitt lámpa nem vagy mire használjátok még?

Arra a világító rudakra gondolsz? Mit tud amit egy magaddal vitt lámpa nem vagy mire használjátok még?
Nem kell elem hozzá. Könnyű, kicsi.Lehet akár 30 db nálad anélkül hogy nagyon leterhelne.Z fénye nem túl erős éppen annyi amennyi kell egy éjszakai táborozáshoz, egy átkelő, egy útkereszteződés , útvonal jelöléséhez. Több színben van , a szineknek is lehet jelentősege. Helikopter leszállóhely éjszakai megjelöléséhez. Létezik infra verzió is amit csak ejjellátóval látni.
Igen, alapvetően mindezt zseblámpával is megoldhatod , de azt biztosan nem fogod sehol otthagyni.

Nem kell elem hozzá. Könnyű, kicsi.Lehet akár 30 db nálad anélkül hogy nagyon leterhelne.Z fénye nem túl erős éppen annyi amennyi kell egy éjszakai táborozáshoz, egy átkelő, egy útkereszteződés , útvonal jelöléséhez. Több színben van , a szineknek is lehet jelentősege. Helikopter leszállóhely éjszakai megjelöléséhez. Létezik infra verzió is amit csak ejjellátóval látni.
Igen, alapvetően mindezt zseblámpával is megoldhatod , de azt biztosan nem fogod sehol otthagyni.
Ami még nagyon fontos, hogy ha zöldet szétvágod és szétlocsolod éjszaka , az olyan mintha egy predátor vérezne :D Ugyan az mint a filmben, éjszaka látványos,:)

Kérdezek valamit a katonáktõl, ex-katonáktól, fanoktól, buschcraft fanatikusoktól, vadászoktól ,katonabuziktól.Mi az a tárgy, eszköz, felszerelés, ami szerintetek hasznos és nagyban megkönnyiti a katona életét? Ami jó ha nálad van?
Nem fegyverekről beszélek, nem szabvány felszerelésről sem 25.generációs éjjellátóról, hanem akár hétköznapi dolgokról.
Én kezdem a sort, szerintem a CHEMOLIGHT egy kurva jó dolog
Toiletpapier_%28Gobran111%29.jpg