Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Lehet kezdeni "ukrán" zászló alatt az orosz nukleáris triád elleni felszámoló csapásokat. Miért ne? Mi történhet! Nincs egy ép, ész érv ez ellen. Ott vannak a rakéták, a drónok, ideje bevetni az atomfegyvereket tároló raktárak, a nehézbombázók, a rakétahordozó atomtengeralattjárók és a korai előrejelző rendszer ellen! Mert mi lesz!
Ez így igaz végső soron. Moszkva gyenge és ez nyilvánvaló, a NATO tudja és azért feszíti egyre jobban a húrt, mert úgyse fog történni semmi.
De, még nem tettek meg mindent Ukrajnában! Nem:
Szóval még van repertoár, de putyinék úgy tűnik csicskák, hiába sürgetik az ehhez hasonló megmozdulásokat otthon az értetlenek! Akik joggal értetlenkednek és elégedetlenek ezen válaszlépések elmaradása miatt!
- nem likvidálták az ukrán felsővezetést
- különösen nem aktuális külföldi vendégeikkel együtt (NATO miniszterek, miniszterelnökök)
- nem gyalulták le teljesen az ukrán energiahálózatot
- nem szállítottak kritikus fegyvereket a NATO ellenségeinek és nem küldtek tanácsadókat azok leghatékonyabb kezelésére (hadihajók elleni rakéták, drónok, stb.)
- nem hajtottak végre célzott likvidálásokat az ukrán háborúban érintett NATO főtisztek ellen (ahogy az ukrán titkosszolgálaton keresztül a NATO likvidáltat orosz főtiszteket)
- és nem támadták proxikon keresztül a NATO nukleáris infrastruktúráját (például iszlamista támadás egy korai előrejlező állomás ellen)
Sajnos tényleg érthetetlen. Inkább feláldozák a saját katonáikat a harctéren, mint lezárnák ezt a katyvaszt. Ez is jó példa, az ukránok azt csinálnak, amit akarnak. Hamarabb megölnék Putyint, mint az Zelenszkijt. Az energia hálózat még mindig működik!? hiába csak kicsit, de van és az ukránok nem lázadnak a vezetésük ellen... Már vagy 3-4 merénylet volt Oroszországban, de erre semmi kemény válasz!?!! Egy ilyenre bármelyik ország kemény megtorlást adna...nem rakétázgatást, aminek semmi foganatja. Hiába lőttek el több ezer rakétát, még mindig ugyanott tartanak vagy ott se, mint 2022.02.25-én...![]()
Az ukrán biztonsági szolgálat magára vállalta a reggeli moszkvai pokolgépes merényletet
Igor Kirillov altábornaggyal egy elektromos robogóba rejtett pokolgép végzett.index.hu
Írod ezeket egy Portfóliós cikkre reagálva… PORTFÓLIÓ… haditechnikai fórumon a faszságok kvintesszenciája. Ember, érzékeled, hogy egy ilyennek itt meg sem szabadna jelennie a humor topicon kívül??? Te meg erre még tolod az okost… Parádés!Nem az volt, hogy ezek kiválóan képzett rettenthetetlen harcosok, kvázi a gyalogos katonák kvintesszenciája? Mert azzal szembesülni, hogy az észak-koreai katonák olyan marha jól képzettek és akkora harcértékkel bírnak, hogy csak annyit képesek felfogni a körülöttük lévő harctérből, hogy a fehér ember az ellenség nem ezt támasztja alá.
Ebből a hozzászólásból pedig az látszik, hogy nem olvastad el a cikket. A cikk nem azt írja, hogy orosz nemzetiségű katonákra lőttek rá, hanem azt, hogy orosz katonákra, majd kifejti, hogy az Ahmat CSECSEN harcosaiból öltek meg 8-at. Márpedig egy csecsent azért meg lehet különböztetni egy szláv embertől.
teljesen egyetèrtekSajnos tényleg érthetetlen. Inkább feláldozák a saját katonáikat a harctéren, mint lezárnák ezt a katyvaszt. Ez is jó példa, az ukránok azt csinálnak, amit akarnak. Hamarabb megölnék Putyint, mint az Zelenszkijt. Az energia hálózat még mindig működik!? hiába csak kicsit, de van és az ukránok nem lázadnak a vezetésük ellen... Már vagy 3-4 merénylet volt Oroszországban, de erre semmi kemény válasz!?!! Egy ilyenre bármelyik ország kemény megtorlást adna...nem rakétázgatást, aminek semmi foganatja. Hiába lőttek el több ezer rakétát, még mindig ugyanott tartanak vagy ott se, mint 2022.02.25-én...
Putyin politikus, nem katona és visszafogja a kemény megtorlást.
Semmilyen linket nem tettem fel.Elnézésed kérem hogy a szöveged tartalmára reagáltam - gondoltam hogy az általad feltett linket fogod tartalmilag helyesen értelmezni - de nem..
Persze, buksi. Jól ugatsz.Semmilyen linket nem tettem fel.
@bat77
Önmagában már az probléma, hogy egy ilyen beosztású emberhez eljutottak. Ennyi erővel akár őt vagy a családját is elrabolhatták volna, szóval örülhetnek az oroszok, hogy "csak" felrobbantották.
Mondjuk a Trump féle merénylet hát...valami furcsa.De ebben az Usa nak igen nagy szakértelme van khm..Ez a tábornok eléggé biztonságban érezhette magát ha rollerral jár.Gondolom full bekamerázva minden járőrök is lehetnek..És elég nagy bombát rakhattak rá.Ukránok vegyi fegyver bevetésével vádolták.Ez elég súlyos vád.Várom az infokat,mit nyilatkoznak az ukránok .Persze, buksi. Jól ugatsz.
Az meg teljesen normális és az erö, szervezettség, hatékonyság jele, hogy az US elnökjelöltjère a nyolvánosság elött rá lehet löni.Ebböl messzemenöbb következtetéseket levonni nem lehet. Csak azt, hogy adott körülmények között nincs teljes biztonság.
Adott körülmény, hogy Trump védelmére csak x és nem 10x embert használtak és a generális nem részesült olyan védelemben mint pl. Putin. Mert az egyikre nem akartak több pènzt kiadni, a másikból meg olyan sok van, hogy leállna az èlet, ha pl a környezetet lezárják stb. amerre mozog. Gondolj csak arra, hány védett szemèlyt öltek már meg: Legyen az a RAF a németeknél, annak idején a portugâloknál ( majd utânanézek, hogy hivták. Salazar?), az ügyészek, birók az olaszoknál stb.
ezt miből szűrted le?Ez a tábornok eléggé biztonságban érezhette magát ha rollerral jár.
ez relatívUkrán források szerint az oroszok oldalán Kurszknál harcoló észak-koreai egységek súlyos veszteségeket szenvedtek el. (der Standard)
Lehet igaz vagy nem igaz, soha nem fogjuk megtudni.
Gratulálok, egy hozzászólásban azonnal két érvelési hiba is van ("személyeskedés" és a "te is" nevű). Kicsit szedd össze magad, szerintem menni fog a 3 vagy a 4 is.Mondjuk a Trump féle merénylet hát...valami furcsa.De ebben az Usa nak igen nagy szakértelme van khm..Ez a tábornok eléggé biztonságban érezhette magát ha rollerral jár.Gondolom full bekamerázva minden járőrök is lehetnek..És elég nagy bombát rakhattak rá.Ukránok vegyi fegyver bevetésével vádolták.Ez elég súlyos vád.Várom az infokat,mit nyilatkoznak az ukránok .
Szerintem félreértettél.Tévedés!
Ahogy Asszad rendszerét hagyta veszni, úgy fogja a többit is bukni hagyni. Az örmények is azt hitték szövetségesek Moszkvával, de bajban egyből elárulta őket a ruszki.
Ugyanis gyenge, így Putyin szövetsége, vagy vélt szövetsége NEM ÉR SEMMIT!
Szíriában csapatai is voltak, mégis cserbenhagyták milliárd Eurók elköltése után.
Akkor Irán, vagy a Pufi védelmére lenne ereje?
Új világrend, persze.
Nem tudom. Az orosz néplélek más, márpedig az USA hegemónia tetszik vagy sem, ugyanúgy egy alárendeltségi helyzet. Ők a főnökök, te pedig élhetsz jól, ha ezt elfogadod.Putyint nem lökték a haramia államok közé, hanem a katonai bukás eredményeként elszigetelődik, más már nem áll vele szóba.
A haramia országok eddig is nyújtottak a nyelvüket, csak lehetett válogatni....
Ez a három barom maradt, így Putyin kénytelen ezekkel mutatkozni.
Ez az új világrend?
Picit rosszabb, mint az előző nem?
Ezt a hulyeseget...Szerintem félreértettél.
Nem arról beszéltem, hogy bevédi a szövetségi rendszerének tagjait (bár ez orosz oldalról számomra értelmezhetetlen, mert közel sincs olyan szervezetük, mint az amerikaiaknak, meg nagyhatalmi szempontból érdekek döntenek a szövetségesek sorsáról), hanem arról, hogy ha a nyugat bárhol háborúba kezd, azonnal beállnak a megtámadott mögé. Ugyanúgy ágyútölteléknek használva őket, mint most az ukránokat a nyugati oldal, vagyis ők is telinyomáják őket intellel/fegyverrel, nem a túlélésre, hanem a támadónak maximális károkozásra optimalizálva.
Új világrendről nem én beszélek, hanem mindenki más.
Nem tudom. Az orosz néplélek más, márpedig az USA hegemónia tetszik vagy sem, ugyanúgy egy alárendeltségi helyzet. Ők a főnökök, te pedig élhetsz jól, ha ezt elfogadod.
Ellenben az orosz ezt nem igazán nyeli be, ők ilyenek, van aki szerint ork, más szerint szabad lélek. Nem tudom megítélni.
A lelökés szerintem butaság volt, egyszerűen mert így kikerültek a kontroll alól. Egy kis államot megfoghatsz ezzel, de a bolygó legnagyobb országát, ami ráadásul határos Kínával... hát nem. Az USA ha lett volna esze játszotta volna a békegalambot és gazdaságilag még jobban beláncolhatta volna a háború miatt megszoruult oroszt - ehelyett keingedte a markából. A piacairól, a SWIFT-ből... egyszerűen az újkori vezetés hülye ahhoz, hogy megértse, hogy az igazi nyomásgyakorlás a szép szavak suttogása, nem a visítozás... ez tartotta össze a II.Vh utáni világot.
Ebben van valami igazság szerintem. Mindenesetre nehezen értelmezhetö számunkra sz orosz lélek.Az ukrán biztonsági szolgálat magára vállalta a reggeli moszkvai pokolgépes merényletet
![]()
Az ukrán biztonsági szolgálat magára vállalta a reggeli moszkvai pokolgépes merényletet
Igor Kirillov altábornaggyal egy elektromos robogóba rejtett pokolgép végzett.index.hu
Ennyire tartanak az oroszoktól.... nyíltan vállaják. Ezzel üzennek a világnak, hogy ne féljen senki az oroszoktól. Hiába atomarzenál, mogyoró stb... nem használják, csak ímmel-ámmal, ami van. Ezért mer a NATO, Unió mindenki fenyegetőzni.
Nem mondanám hatalmas eredménynek, hogy az idén fél Bács megyényi területetsikerült elfoglalni, mondjuk 100.000 katona halála árán.
A kurszki fiaskót nem csak Sztálin, de még egy gyengébb Brezsnyev is rég lezáratta volna. Lehet mindig a felörlésre hivatkozni, de még ígyis mákos a mutatvány. Valami nem kóser oroszhonban. A belső ellenséget, vetélytársakat likvidálják, egyébként meg majd lesz valami, húzzuk az időt.
Budanov, Szirkij, Kulabá stb miért él még...
Törökök megöltek egy nagykövetet, lelőttek orosz gépet és mi lett? Azóta Erdogan szarik az orosz érdekekre. Megvárakoztatták a görög szóbába, húha...nagy bünti. Ma meg felszólították Szíriában az oroszokat gondolkodjanak el, hogy csomagolni kellene....
ogy egy ilyennek itt meg sem szabadna jelennie a humor topicon kívül?
+1És igen tudom, a másik oldalról is vannak ilyen csuda oldalak. Na azoknak se szabadna itt a humoron kívül máshol.
Nem akarok nagyon beleszólni de azt látni kellene, hogy a terrorizmus fogalmilag egy jól definiált eszközrendszer a hadviselésben.Èn nem èrtek egyet a Budanov, Z stb kinyirâsâval, mert az szerintem terrorizmus.
aham,Senki nem fog megbizni yz oroszokban,meg a jelenlegi tamogatoik sem.Hisz nem tartjak be az egyezmenyeiket.
Igy van, két hadviselő fél katonai (!) döntéshozói egyértelműen katonai célpontok. Ez sem terrortámadás volt, hanem egy célzott merénylet. Hivatalosan a titkosszolgálatok által politikai okokból elkövetett gyilkosságok sem minősülnek pl. terrorcselekménynek.a terrorizmus fogalmilag egy jól definiált eszközrendszer a hadviselésben.
Katonai cél támadása NEM az.
Ez kifejthetnéd, mert nem értem. Köszi!
+2Ez kifejthetnéd, mert nem értem. Köszi!
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..