[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 532
34 214
113
aham,
megint ott tartunk hogy a saját lakusságukkal szemben népirtást/katonai agressziót végző Ukrajna megbizható, mert "betartotta" minden saját alkotmányos rendelkezését és minden nemzetközi egyezményt, de Oroszország nem, mert az előzőekért de jure de facto katonai agressziót követett el a szomszédja ellen. :oops: Értem.

Igy van, két hadviselő fél katonai (!) döntéshozói egyértelműen katonai célpontok. Ez sem terrortámadás volt, hanem egy célzott merénylet. Hivatalosan a titkosszolgálatok által politikai okokból elkövetett gyilkosságok sem minősülnek pl. terrorcselekménynek.
Az alapproblema az,hogy 14ben is az oroszok tamadtak,keudemenyeztek a fegyveres harcot.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 055
31 547
113
Ez kifejthetnéd, mert nem értem. Köszi!
Gondolom kollégánk és banhammer helyett a karikás banostort lebegtető urunk és parancsolónk arra a jelenségre gondolt, hogy az ukrán háború kapcsán mindkét oldal esetében tömegesen jön elő a trash kontent, hol mainstream, hol alternatív kiadásokban. Aztán az alap bullshit flood mellett - lásd annak az értelmetlen 82. felbüfögése, hogy akkor ki is kezdte el a háborút - ezzel pluszban nem kéne a topikot szennyezni. Ennek egyik manifesztációja pro-ukrán - de inkább szimplán clickbait pro-trash - színekben a Portfolio, míg a ring másik végében olyanok foglalnak helyet mint nagy kedvencem Magyar B. Tamás alterego alatt futó önjelölt szagértő. A.k.a. vonatkozó kiakadásom a haditechnikai cikkes topikban és nem feledkeztem meg róla, csak jelenleg örülök hogy segg van a lukamon, izé fordítva.

Jut eszembe válasz valamelyik korábbi felvetésre - lusta vagyok 6 oldalon végigrágni magamat - Brjanszk esetében érdemes pl. a Brjanszk-18 néven ismert objektumot figyeljük, ami lényegében a legnagyobb, taktikai nukleáris robbanófejeket tároló raktár Oroszországban és vszeg eléggé erőteljesen érdekelheti az ukránokat. Vagy éppen a korábban 120. arzenál, most 1060. logisztikai támogató központ néven futó tüzérségi lőszerraktár.

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
686
2 392
93
Mondjuk a Trump féle merénylet hát...valami furcsa.De ebben az Usa nak igen nagy szakértelme van khm..Ez a tábornok eléggé biztonságban érezhette magát ha rollerral jár.Gondolom full bekamerázva minden járőrök is lehetnek..És elég nagy bombát rakhattak rá.Ukránok vegyi fegyver bevetésével vádolták.Ez elég súlyos vád.Várom az infokat,mit nyilatkoznak az ukránok .
A roller szerintem a ház kapujában volt letámasztva, oszt amikor jött az ember, távirányítással felrobbantották! Én így vettem ki, a fényképekből.

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
784
3 752
93

Ukrajnának már van repülőgépek lelövésére alkalmas lézerfegyvere​

Ukrajna már rendelkezik lézerfegyverekkel, így az ötödik ország ilyen képességekkel. A "Trizub" vagy "Trident" nevű rendszer lehetővé teszi az ukrán fegyveres erők számára, hogy több mint két kilométeres távolságból megsemmisítsék az orosz célpontokat, beleértve a repülőgépeket is - mondta Vadim Sukharievskîi ezredes, a fegyveres erők pilóta nélküli rendszeregységének parancsnoka az Interfax szerint. Jelenleg a lézerfegyver típusa és jellemzői ismeretlenek. 2024 áprilisában azonban olyan információk jelentek meg, hogy az Egyesült Királyság azt tervezi, hogy a DragonFire lézeres légvédelmi rendszer első mintáit Ukrajnába szállítja.
Grant Shapps brit védelmi miniszter a DragonFire laboratóriumban tett hivatalos látogatása során azt mondta, hogy a lézerrendszer még tesztelési fázisban van, de a kormány a fejlesztés felgyorsításán dolgozik.

„Például nem szükséges, hogy a lézer 100%-ban tökéletes legyen ahhoz, hogy az ukránok elkezdjék használni. Jelenleg még 2027 a fejlesztés befejezési dátuma, de természetesen meglátom, mit tehetünk a felgyorsítás érdekében ” – mondta Shapps.
A DragonFire egy 50+ kW teljesítményű lézerrendszer. Fejlesztése 2018-ban kezdődött, olyan vezető brit cégek vezetésével, mint az MBDA UK, a Leonardo UK és a QinetiQ Group.

AlbaRegia

Well-Known Member
2019. december 23.
595
1 569
93

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 932
39 721
113
❗️ Ukrajnának nincs szüksége olyan közvetítőkre, mint Magyarország és Orbán miniszterelnöke; Nem engedem meg neki, vagy a hozzá hasonlóknak – Zelenszkijnek.

A zorbán nem tudom mit erőküdik füleslegessen.

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 257
1 619
113

Ukrajna felszólította a magyar kormányt, erkölcstelen manipulációnak tartják Orbán Viktor javaslatát​

Addig feszíti Orbán, míg Zselé beküld egy dandárt Magyarországra, csak itt nem 600, hanem 60000km2 foglalnának el...lőszer nélküli hadi eszközeinkkel rengeteget árthatnánk nekik.
Senki se tenne semmit, felszólítanák vonuljon ki, ő meg nem vonulna. Sakk-matt lenne.Az oroszok ellen így is, úgy is támogatnák, a magyar probléma meg letudva az unióban.

Ebben a hábórúban két meglepő dolog van: 1. az ukránok kitartása, találékonysága, 2. oroszok balfaszoskodása, eredménytelensége
Pedig fordítva fogadtam volna. :-(

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 136
9 243
113

Ukrajna felszólította a magyar kormányt, erkölcstelen manipulációnak tartják Orbán Viktor javaslatát​

Addig feszíti Orbán, míg Zselé beküld egy dandárt Magyarországra, csak itt nem 600, hanem 60000km2 foglalnának el...lőszer nélküli hadi eszközeinkkel rengeteget árthatnánk nekik.
Senki se tenne semmit, felszólítanák vonuljon ki, ő meg nem vonulna. Sakk-matt lenne.Az oroszok ellen így is, úgy is támogatnák, a magyar probléma meg letudva az unióban.

Ebben a hábórúban két meglepő dolog van: 1. az ukránok kitartása, találékonysága, 2. oroszok balfaszoskodása, eredménytelensége
Pedig fordítva fogadtam volna. :-(
Kapitális marhaság. NATO ország ellen vszeg soha az életben nem fog Ukrajna támadni, meg más nemzet sem.

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
1 008
12 006
113
❗️ Ukrajnának nincs szüksége olyan közvetítőkre, mint Magyarország és Orbán miniszterelnöke; Nem engedem meg neki, vagy a hozzá hasonlóknak – Zelenszkijnek.

A zorbán nem tudom mit erőküdik füleslegessen.
De a magyar zsére, villamos hálózatra, gázra, miegymásra azért szüksége van.
Közben a nagy haver Leyen mama meg pisztolyt tart a tarkónknak hogy ezekhez még mosolyogjunk is.
A történelmi tények nem hit kérdései. Az orosz haderő annektálta Krímet fegyverrel.
Itt nem lehet igazságot tenni 1-2 mondatban.
Az első támadás rendőröket és civileket ért a majdanon, egy "baltikumba távozó" zsoldoscsapat által elkövetve. Már ez agyonhallgatott kategória nyugaton, pedig erről anno elég sok videó volt fent.
Ezután egy szélsőjobbos puccs következett, aminek jellegét agyon akarták anno hallgatni, de pár napig még nevén nevezték a dolgokat a nyugati médiák is, aztán hirtelen mindenki patyolat lett. Az oroszok nagyon jól felmérték a helyzetet, mert nem sokkal később a Donbasszban a helyi - utólag kijelenthető hogy valós fenyegetés miatt létrejött - elégedetlenségre már a tüzérség és a légierő válaszolt, találomra kiválasztott civil célpontok ellen. Ezt még Afrikában is népirtási kísérletnek neveznék, de Európa nem mindenkivel ilyen kényes. Ezt valóban megelőzte a Krími Autonóm Köztársaság megszállása, mondjuk egy kicsit nagyobb létszámú zsoldoscsapattal mint a majdani nyugati beavatkozás (nem véletlen jelzések nélkül, vagy mindkettő okés vagy egyik sem). De a Krím jogait már egy ideje szarba se vették az ukránok, pedig az is elég speciális, akkor azon is lehetne polemizálni hogy ki a megszálló? A szavazás ezt eldöntötte (többször is), bár van aki szerint a túlnyomóan orosz lakosság a vizüket elzáró Ukrajnához akar tartozni, mert... mert így akarja ő látni, otthonról. Még a szabadon engedett katonai alakulatok embereinek háromnegyede sem ment vissza Ukrajnába.
Én nem tudom elítélni az oroszokat amiért a népirtást nem engedték kibontakozni. Ha az ukránok nem követnek el ilyeneket, nem zárják el komplett városok ivóvizét, fűtését télen, ha tiszteletben tartották volna a kisebbségeket, akkor beszélhetnénk törvénytelen annektálásról, pusztán birodalmi státusz megtartása miatt, így viszont rohadt sok precedenst lehet felhozni ilyen "Operation xxx-et" akár a nyugati világból is. Innentől kezdve viszont a nyugati hőbörgés is csak helyezkedés, nincs erkölcsi magaslat, nincs jogos-nemjogos, csak kettős mérce.
Stb.
Szóval itt mindenki feljebb lépett a lépcsőn, 2014-től már nem csak a háttérben. Egy orosz PMC elfoglalta a Krímet miután(!) egy nyugati zsoldoscsapat erőszakkal biztosította Kijevben hogy a krími orosz bázisok a nyugat kezébe kerüljenek. Ennyi.
Aki komplett ligát lépett, az továbbra is a civileket sorozatvetővel és Szu-25-össel lövöldöző ukrán. Nem járulékos veszteségként, hanem megtorlásként, direkt őket célozva. Volt anno arról is videó hogy konkrétan hogyan röhögnek ezen a tüzérek. Ebben abszolút elsők voltak.

Ja, azok válaszát várom akik kellően érettek lehülyézés helyett érvek mentén társalogni. Nézzük megy-e. Ha nem én lezártam az előzmények taglalását, elnézést akit untattam.