❗️ Ukraine does not need intermediaries like Hungary and its Prime Minister Orban; I won’t allow him, or those like him — Zelensky. @ukraine_watch
t.me

️ Ukrajnának nincs szüksége olyan közvetítőkre, mint Magyarország és Orbán miniszterelnöke; Nem engedem meg neki, vagy a hozzá hasonlóknak – Zelenszkijnek.
A zorbán nem tudom mit erőküdik füleslegessen.
De a magyar zsére, villamos hálózatra, gázra, miegymásra azért szüksége van.
Közben a nagy haver Leyen mama meg pisztolyt tart a tarkónknak hogy ezekhez még mosolyogjunk is.
A történelmi tények nem hit kérdései. Az orosz haderő annektálta Krímet fegyverrel.
Itt nem lehet igazságot tenni 1-2 mondatban.
Az első támadás rendőröket és civileket ért a majdanon, egy "baltikumba távozó" zsoldoscsapat által elkövetve. Már ez agyonhallgatott kategória nyugaton, pedig erről anno elég sok videó volt fent.
Ezután egy szélsőjobbos puccs következett, aminek jellegét agyon akarták anno hallgatni, de pár napig még nevén nevezték a dolgokat a nyugati médiák is, aztán hirtelen mindenki patyolat lett. Az oroszok nagyon jól felmérték a helyzetet, mert nem sokkal később a Donbasszban a helyi - utólag kijelenthető hogy valós fenyegetés miatt létrejött - elégedetlenségre már a tüzérség és a légierő válaszolt, találomra kiválasztott civil célpontok ellen. Ezt még Afrikában is népirtási kísérletnek neveznék, de Európa nem mindenkivel ilyen kényes. Ezt valóban megelőzte a Krími Autonóm Köztársaság megszállása, mondjuk egy kicsit nagyobb létszámú zsoldoscsapattal mint a majdani nyugati beavatkozás (nem véletlen jelzések nélkül, vagy mindkettő okés vagy egyik sem). De a Krím jogait már egy ideje szarba se vették az ukránok, pedig az is elég speciális, akkor azon is lehetne polemizálni hogy ki a megszálló? A szavazás ezt eldöntötte (többször is), bár van aki szerint a túlnyomóan orosz lakosság a vizüket elzáró Ukrajnához akar tartozni, mert... mert így akarja ő látni, otthonról. Még a szabadon engedett katonai alakulatok embereinek háromnegyede sem ment vissza Ukrajnába.
Én nem tudom elítélni az oroszokat amiért a népirtást nem engedték kibontakozni. Ha az ukránok nem követnek el ilyeneket, nem zárják el komplett városok ivóvizét, fűtését télen, ha tiszteletben tartották volna a kisebbségeket, akkor beszélhetnénk törvénytelen annektálásról, pusztán birodalmi státusz megtartása miatt, így viszont rohadt sok precedenst lehet felhozni ilyen "Operation xxx-et" akár a nyugati világból is. Innentől kezdve viszont a nyugati hőbörgés is csak helyezkedés, nincs erkölcsi magaslat, nincs jogos-nemjogos, csak kettős mérce.
Stb.
Szóval itt mindenki feljebb lépett a lépcsőn, 2014-től már nem csak a háttérben. Egy orosz PMC elfoglalta a Krímet miután(!) egy nyugati zsoldoscsapat erőszakkal biztosította Kijevben hogy a krími orosz bázisok a nyugat kezébe kerüljenek. Ennyi.
Aki komplett ligát lépett, az továbbra is a civileket sorozatvetővel és Szu-25-össel lövöldöző ukrán. Nem járulékos veszteségként, hanem megtorlásként, direkt őket célozva. Volt anno arról is videó hogy konkrétan hogyan röhögnek ezen a tüzérek. Ebben abszolút elsők voltak.
Ja, azok válaszát várom akik kellően érettek lehülyézés helyett érvek mentén társalogni. Nézzük megy-e. Ha nem én lezártam az előzmények taglalását, elnézést akit untattam.