Akkor most már érted, hogy néhány szakértő miért szorgalmazza az 500 km-es hatótávú rakéták indítására képes rendszer beszerzését... hogy ne csak "magyar" területeket tudjunk lőni vele ha esetleg mégis úgy alakul a helyzet.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Akkor most már érted, hogy néhány szakértő miért szorgalmazza az 500 km-es hatótávú rakéták indítására képes rendszer beszerzését... hogy ne csak "magyar" területeket tudjunk lőni vele ha esetleg mégis úgy alakul a helyzet.
Hát de jó lenne ha ez mind magyar terület lenne!Akkor most már érted, hogy néhány szakértő miért szorgalmazza az 500 km-es hatótávú rakéták indítására képes rendszer beszerzését... hogy ne csak "magyar" területeket tudjunk lőni vele ha esetleg mégis úgy alakul a helyzet.
Egyébként nem tudom ki szorgalmaz nálunk 500+ rakétát.
Nagyon kiváncsi vagyok, hogy a mindenféle pletyiből mikor lesz kézzelfogható valóság...Továbbra is azt "hallani" hogy ha(!) lesz valami föld-föld rakétánk, akkor az PULS lesz. Az meg max 300 km-et tud - egyelőre...
Hat ezt rosszul tudod
- Az 500+ ugye össz-NATO kivánalom lenne a "naaaagy Orosz cári veszedelem ellen". Ha lesz aminek a hosszú fegyverkezésben lesz valami hivatalosan kommunikált magasztos célja, az egy ilyen hatótávú fegyverrendszer lesz.
- OV viszont megtudta Putyintól, hogy MO azért nem "célpont" Oo számára, mert nincs ilyen fegyvere.
- Mi következik ebből?...hogy nem is lesz. (Annak fényében, hogy a "vezérkarnál" a NASAMS hatótávjánál nagyobb légvédelmi rendszert sem mertek venni, mert az már támadó fegyver.)
Nagyon kiváncsi vagyok, hogy a mindenféle pletyiből mikor lesz kézzelfogható valóság...![]()
Ja bocs, már a másik irányba kell az az 500+ ?Hat ezt rosszul tudod![]()
Ha Putyin mondja akkor az biztos úgy van ám!
- OV viszont megtudta Putyintól, hogy MO azért nem "célpont" Oo számára, mert nincs ilyen fegyvere.
Nem jött át, de ez az én hibám,…én vágom.Ha Putyin mondja akkor az biztos úgy van ám!![]()
Ezt megint hol álmodtad???Ha Putyin mondja akkor az biztos úgy van ám!
2022-es invázió előtt néhány héttel meg azt mondta Orbánnak, hogy nem lesz invázió!
Pappenberget ki akarta elvileg iktatni az orosz titkosszolgálat, és NATO Spec ops védi.. elvileg... ez van a híradásokban.. És a fenet tudja mi a valóság...Ha Putyin mondja akkor az biztos úgy van ám!
2022-es invázió előtt néhány héttel meg azt mondta Orbánnak, hogy nem lesz invázió! Erre meg Orbán azt nyilatkozza pár hete, hogy szavatartó ember ez a Putyin.
Mondjuk Pappergerről is ezt mondta aztán, bukás meg csúszás jött szinte mindenben, ami az RM együttműködéseket illeti. Nagyon nem jó ember ismerő a minielnökünk. Elég esélyes hogy Trumpot is félre ismeri...
Amúgy 500 km-es rakétával sem érnék el Oroszország semmilyen pontját szóval akár lehetne is ilyen rakétánk. Mondjuk én nem tenném a "bevásárló lista" első 20 helyére sem. Sztem 300 km tök elég nekünk - csak sok száz legyen belőle!
Ezt megint hol álmodtad???
Kiváncsi leszek , ha egyszer mégiscsak megvalósul a mélységi csapás képessége , akkor mennyi rakétát vesznek..... , nyílván a legminimálisabbat.Jó reggelt! A honvédségnél tetszenek gondolkodni és cselekedni?
Ez nem igazán a Honvédség sara: ők szép terveket gyártanak, amikre aztán a politikusok nem adnak nekik pénz.Jó reggelt! A honvédségnél tetszenek gondolkodni és cselekedni?
Ha veszünk, akkor ebből nem minimális csomag lesz - szerintem.Kiváncsi leszek , ha egyszer mégiscsak megvalósul a mélységi csapás képessége , akkor mennyi rakétát vesznek..... , nyílván a legminimálisabbat.
Mennyi is lenne egy osztálynyi? Mert hallottam én is pletykát!Ha veszünk, akkor ebből nem minimális csomag lesz - szerintem.
A drónok mellett ezt tartják még MH-nál igazán háborút eldöntő fegyvernek: HERO-ból is azért "komolyabb mennyiség" lett véve...állítólag.
Olyan pletykát is hallottam (fene tudja így van-e), hogy egy kisebb csomag már rég átment volna, de MH vezetés Böröndivel az élen ragaszkodik egy "rendes osztálynyi" mennyiséghez illetve méretesebb rakétacsomaghoz, csak arra meg egyelőre nem adott pénzt a "pénzügyi Hókoszpók"...
Eddig tapasztalatok szerint sosincs után rendelés szinte semmiből: ha most belemennek egy kisebb tételbe, akkor az "úgy hal meg". Szóval ha minden igaz, akkor kivárás van hogy mikor lesz lé értelmezhető mennyiségű rakétatüzérségre.
Kivételesen talán megérte várni: Trump miatt muszáj lesz 3% köré vinni védelmi kiadásokat és akkor végre sor kerülhet erre a régóta várt és elvileg top-prioritású beszerzésre.
Na mondjad csak!Mennyi is lenne egy osztálynyi? Mert hallottam én is pletykát!
Fölösleges itt borzolni az idegeket, kezeljetek ezt a képességet úgy mint columbo feleségét.Na mondjad csak!
18-24 között. NATO-ban a rakétások inkább 18-an szoktak lenni én mondjuk 24-ről hallottam, de bármi lehet...Mennyi is lenne egy osztálynyi? Mert hallottam én is pletykát!
Én ennél optimistább vagyok: a 3-5%-os NATO kiadás elvárás miatt lesz a rakétatüzérségünk 1-2 éven belül...Fölösleges itt borzolni az idegeket, kezeljetek ezt a képességet úgy mint columbo feleségét.
Koszonom!
Csak tudnam mi a faszombol ha most jelentette be vezetonk hogy meg a 2 gyerekes anyukak is szja mentesek ev kozben nem gyozik foltozni a folyhijas koltsegvetest mert nem teljesulnek a bevetelek se!Én ennél optimistább vagyok: a 3-5%-os NATO kiadás elvárás miatt lesz a rakétatüzérségünk 1-2 éven belül...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..