[HUN] Diamond DA62 MPP

ez vicc vagy komoly?
forrás?
Komoly.
Itt vagyok a Biztonság & Védelem szakmai napon, innen az infó.
EO torony szerintem azért nem lesz benne.
Meg keres a HM zrínyi geo szakosokat is.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A HM Zrínyi térképészeti és távérzékelési céllal beszerez ebb a gépből egy darabot.
Nem a légierő tulajdonában lesz, polgári lajstromot fog kapni.

Ennek a gépnek a beszerzését valami más is alátámasztja, vagy csak ez a hirdetőlap?

Itt a magyar U-2-es!
Csak nehogy úgy járjunk vele mint Garry Powers...

Ez az a gép...

Ennek a drónok világában mi értelme? Ki fog ezzel berepülni egy olyan területre ahol minimum MANPADS is van?

Ennek a drónok világában mi értelme? Ki fog ezzel berepülni egy olyan területre ahol minimum MANPADS is van?
images

Ez a gép kizárólag térképészeti, fotogrammetriai célokra lesz használva a tervek szerint. Tehát a felszereltsége speciális kamerákat és lézerszkenner lesz. Az adatokból ortofotót, 3D-s pontfelhőt, digitális domborzatmodellt készítenek. Ezeknek a felhasználásával készülnek majd az elsődlegesen katonai célú topográfiai térképek.

Ez a saját harctered előzetes digitális felderítése van részletes térképek kialakításához. Nem felderítő gèp. Lidarkèpből térkèpet digitalizál az ország katonai térképadatbàzisàhoz.

Ez a saját harctered előzetes digitális felderítése van részletes térképek kialakításához. Nem felderítő gèp. Lidarkèpből térkèpet digitalizál az ország katonai térképadatbàzisàhoz.
hirtelen azt olvastam az orosz katonai térképadatbàzisàhoz :confused: :confused: :confused: