Nemzetközi hadiipari hírek

Top 25 hadiipari cég.
hopefully-next-year-there-will-be-more-european-companies-v0-fnaqo9ehu0oe1.webp
Nézem-nézem és nem értettem miért is annyira fura az ábra, mire rájöttem, hogy bizony a kedves készítő egy orosz céget sem mellékelt. Persze lehet mondani, hogy háború, állami megrendelések, összetett cégstruktúra, szankciók meg tudomisén. De ha a Rostec legújabb előzetes pénzügyi beszámolóját nézzük, az majdnem 4000 milliárd rubeles bevétellel számol, 1000 milliárdos növekmény mellett. Ezt az 1000 milliárdot pedig szinte teljes egészében a védelmi ipar adta. Szóval ha csak ezzel az 1000 milliárdos növekménnye számolunk a jelenlegi 86,57 USD/RUB árfolyam mellett az akkor is 11,55 milliárd dollárnak feleltethető meg.

Nézem-nézem és nem értettem miért is annyira fura az ábra, mire rájöttem, hogy bizony a kedves készítő egy orosz céget sem mellékelt. Persze lehet mondani, hogy háború, állami megrendelések, összetett cégstruktúra, szankciók meg tudomisén. De ha a Rostec legújabb előzetes pénzügyi beszámolóját nézzük, az majdnem 4000 milliárd rubeles bevétellel számol, 1000 milliárdos növekmény mellett. Ezt az 1000 milliárdot pedig szinte teljes egészében a védelmi ipar adta. Szóval ha csak ezzel az 1000 milliárdos növekménnye számolunk a jelenlegi 86,57 USD/RUB árfolyam mellett az akkor is 11,55 milliárd dollárnak feleltethető meg.
Jogos, fel sem tűnt.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
"2025. augusztus 25-én a BTA bolgár hírügynökség arról számolt be , hogy Bulgária és a német Rheinmetall két jelentős védelmi ipari üzem létesítésére készül Bulgáriában, köztük a várhatóan Európa legnagyobb lőporgyárára és egy NATO-szabványú 155 mm-es tüzérségi lövedékeket gyártó létesítményre. A bejelentés Bojko Boriszov, a GERB párt vezetője és Armin Papperger, a Rheinmetall vezérigazgatója közötti magas szintű tárgyalásokat követően történt Düsseldorfban. Mivel Európa sürgős lőszerszükséglettel néz szembe az ukrajnai háború közepette, ez a projekt rendkívül jelentős fejleménynek számít a NATO és a bolgár védelmi ipar számára."

• Tetszik
Reactions: Kim Philby