Megpróbálom objetkívan előadni, anélkül hogy reakciós neonácinak nézzetek

-multikulti : nem lehet elvárni egy ilyen nagy arányú multikulturális katyvaszban a hazaszeretet, főleg ha a befogadott "népek" nagy része utálja a fehéreket, az országot és más vallásúak. Az asszimiláció teljes hiánya, nem akarnak belőlük Franciát faragni, ők büszkék lehetnek arra hogy pl. Maliból meg Szenegálbõl jöttek, a tősgyökeres Franciának viszont pofa be. Lassan már necces francia zászlóval mutatkozni mert egyből meg vagy beélyegezve mint szélsőjobbos nácifattyú
-a minden területen jelen levő laxizmus: a közoktatásban, a családokban, az igazságszolgáltatásban. Egyszer már írtam ezt: itt mindenkinek csak jogai vannak és semmi kötelessége , soha senki nem felelős a tetteiért.
- maga a társadalom változása: a dolgok amik régebben "férfivá" érleltek egy fiút, ma már eltűnőben vannak, elpuhult a társadalom (helytelen nevelés) , egyre kevesebb fiatalnak van kedve izzadni, erőssé válni. A férfiak lassan nőkké válnak , sajna a szó szoros értelmében

van youtoube, Playstation, lgbtq és minden más (a fiatalokra főképp) káros szar
-maga az állam és a politika ami akár akaratlanul (szándékosan is) is demonizálja a szakmát:
A katonák voltak akik anno kiépítették a gyarmat birodalmat, a katonaság ma is egyfajta jelképe a gyarmati gőgnek, a más színűek , vallásúak elnyomásának, balos körökben mindez nem tolerált.
Macron pl. koszorúzza a franciákat ölő Algír terrorista vezérek sírját.
- az ember hiány miatt a hadsereg sokkal lazább és elnézőbb mint kellene. Az újoncok nem tanulnak fegyelmet, minden szarért felnyomhatják a kiképzőiket, azt az érzést keltik bennük hogy mindent szabad. Az újoncok között már találtam leendő dzsihadistát, fehérgyűlölő rasszistát is, ( sem vadkeresztényt, sem ku kluxossal nem találkoztam) minden akaratunk ellenére sem sikerült kirúgatni őket .
Ez egy összetett probléma, társadalmi, kulturális, politikai, a kiváltó okok jó részét lehetne orvosolni, de az rátenne egy lapáttal a már jelen lévő hatalmas feszültségre és ugye kellenek a balos szavazatok .
Gondolom hasonló problémái vannak a legtöbb nyugati országnak.