[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
7 046
21 039
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Khmm... Hát őőőőőő izé, Lafayette és Yorktown ostroma és egyebek ugyebár....

la_bataille_de_yorktown_okkk.png

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 688
38 946
113

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 801
22 268
113
Trump tartotta a szavát, lehet böngészni a Kennedy gyilkosság aktáit, (akinek van rá ideje, idege , gyomra stb) :

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 688
38 946
113

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 392
11 089
113
A középkori mértékrendszereket már régen ki kellett volna vezetni!
Volt már sok probléma ilyek miatt.
A metrikus SI rendszer sem tökéletes, de jobb mint ez a kaosz...
Én merészeltem írni egy üzenetet X-en neki ezzel kapcsolatban, hogy 2030-ban álljanak át metrikus rendszerre. :)
Még nem érkezett meg az 1millió dollár köszönetpénz. :)
De ha átállnak, akkor tudjátok, hogy nekem köszönhetitek. :D
De írjatok Ti is, hátha...

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 536
12 084
113
Én merészeltem írni egy üzenetet X-en neki ezzel kapcsolatban, hogy 2030-ban álljanak át metrikus rendszerre. :)
Még nem érkezett meg az 1millió dollár köszönetpénz. :)
De ha átállnak, akkor tudjátok, hogy nekem köszönhetitek. :D
De írjatok Ti is, hátha...
Musk mondta még a kezdettekkor, hogy jobb metrikus tonnában számolni!
Valami elkezdődött! :)

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 688
38 946
113

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
3 402
6 653
113
https://www.portfolio.hu/global/20250320/trump-alairta-megszunik-az-oktatasi-miniszterium-749205
"Az Egyesült Államok szövetségi oktatási minisztériumának megszüntetéséről írt alá elnöki rendelet Donald Trump csütörtökön, ezzel az egyes államok határkörébe utalta az oktatás irányítását. A kérdés társadalmi megítélése távolról sem egységes, és a döntés nagyobb belpolitikai vihart is kavarhat. A legutolsó kutatások szerint az amerikaiak többsége nem támogatja az elnök lépését."

• Hűha
Reactions: fishbed

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 392
11 089
113
A hatalmas csönd a végén mindent elmond:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Vicces
  • Imádom
Reactions: Pogány and zsolti

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 319
33 731
113
Jó èrv. Szerintem van is benne valami, mert csak a kamat az államadósságra több mint a védelmi kiadâs. ( Ha jól emlèkszem)
Igen, ez így van…
Szokás mondani, hogy egy birodalom akkor kezd szarban lenni, mikor az államadósság fenntartásának puszta költsége (avagy kamatkiadások) meghaladják a védelemre fordított összegeket. Avagy hiába globális rezerv valuta (egyelőre) a dollár, az USA az elmúlt cirka 20 évben - de inkább 2020 után - egy masszív adósságspirálba került, amit már nem lehet egyszerűen szétteríteni a világgazdaságra.

Nem véletlen, hogy Trumpot én kifejezett szanálóbiztosnak tekintem, akinek az elsődleges feladata a költségek lefaragása/átcsatornázása, hogy legalább fenntarthatónak lehessen valamennyire nevezni a költségvetést. Avagy verseny van, helyzet van, nincs már pénz az iraki Szezám utcára, mint 20 évvel ezelőtt, amit lehet le kell faragni, különben úgy járnak, mint a Brit Birodalom végnapjaiban. És ennek része pl az ukrán rendezés, ahol az elsődleges cél nem a béke alapvetően, hanem, hogy ne kelljen dollár százmilliárdokat egy veszett ügybe pakolni (Európa majd megteszi helyettük), illetve lehetőség szerint legalább valamennyit visszakapni.

De ugyanez pl a vámháborúk meg a termelés hazatelepítésének kérdése, ahol a biztonsági megfontolások mellett a külker mérleg egyenesbe hozatala a fő mozgatórugó. Mert az adósság növekedésének egyik fő faktora a külker deficit

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
1 528
4 780
113
Szokás mondani, hogy egy birodalom akkor kezd szarban lenni, mikor az államadósság fenntartásának puszta költsége (avagy kamatkiadások) meghaladják a védelemre fordított összegeket. Avagy hiába globális rezerv valuta (egyelőre) a dollár, az USA az elmúlt cirka 20 évben - de inkább 2020 után - egy masszív adósságspirálba került, amit már nem lehet egyszerűen szétteríteni a világgazdaságra.

Nem véletlen, hogy Trumpot én kifejezett szanálóbiztosnak tekintem, akinek az elsődleges feladata a költségek lefaragása/átcsatornázása, hogy legalább fenntarthatónak lehessen valamennyire nevezni a költségvetést. Avagy verseny van, helyzet van, nincs már pénz az iraki Szezám utcára, mint 20 évvel ezelőtt, amit lehet le kell faragni, különben úgy járnak, mint a Brit Birodalom végnapjaiban. És ennek része pl az ukrán rendezés, ahol az elsődleges cél nem a béke alapvetően, hanem, hogy ne kelljen dollár százmilliárdokat egy veszett ügybe pakolni (Európa majd megteszi helyettük), illetve lehetőség szerint legalább valamennyit visszakapni.

De ugyanez pl a vámháborúk meg a termelés hazatelepítésének kérdése, ahol a biztonsági megfontolások mellett a külker mérleg egyenesbe hozatala a fő mozgatórugó. Mert az adósság növekedésének egyik fő faktora a külker deficit
Trumpnak kb ugyan az a "dolga" mint anno Gorbacsovnak.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
14 119
69 360
113
Évtizedes vita, melyet a 2008-as válság visszaszorított, majd a növekedési pálya keresése során újból és újból előkerült.
Az európai (itt EU) lakossági megtakarítások pénzügyi szerkezetet finoman szólva konzervatív, nélkülözi azt a pénzügyi tudatosságot és/vagy ismereteket(lásd Mo.), amelyek máshol megfigyelhetők (USA, de meg a pártállami Kína is progresszívebb), ezért nem igazán integrált pénzügyi szempontból. Ezt erősíti a szabályozói környezet - ide értve az adózást is.
Ennek megfelelően a piac se igazán kínál nemzetközi viszonylatban versenyképes termékeket.
Az USA pénzügyi tudatossága valóban csodálatos és nagyon magasszintű.
Nyomtatják a dollárt, amit előtte megtettek a világ tartalék valutájának, soft powerrel terjesztik a globalizmust, miközben nincs természetes ellenségük a saját kontinensükön.
Ezek a bölcs és jófej kurafiak képesek voltak összehozni a végtelenül primitív okokból kirobbant 2008-as hitelválságot, ami a fentieknek hála ahelyett, hogy a fejükre száradt volna, mintegy okulásul, inkább szétterítették a világ minden "baráti" gazdaságára.
Mert megtehették.

És közben abból áll a hazai államcsődkezelő politikájuk, hogy mindegyik pénzügyi év fordulóján egy kutyakomédiába illő színjáték keretében megemelik a saját adósságplafonjukat.

Hát egy ilyen pénzügyi környezetben én is bátran lehetnék nagyon "tudatos".

P

Pogány

Guest
Washington azt szeretné, ha Kijev beleegyezne a közös befektetési alap tulajdonosi és ellenőrzési körére vonatkozó részletes rendelkezésekbe, valamint egy szélesebb körű, esetlegesen más gazdasági eszközök, például az ukrán atomerőművek amerikai tulajdonjogára is kiterjedő megállapodásba – közölte két ukrán tisztviselő