Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Khmm... Hát őőőőőő izé, Lafayette és Yorktown ostroma és egyebek ugyebár....
Én merészeltem írni egy üzenetet X-en neki ezzel kapcsolatban, hogy 2030-ban álljanak át metrikus rendszerre.A középkori mértékrendszereket már régen ki kellett volna vezetni!
Volt már sok probléma ilyek miatt.
A metrikus SI rendszer sem tökéletes, de jobb mint ez a kaosz...
Toitoi-ra kellett volna!Én merészeltem írni egy üzenetet X-en neki ezzel kapcsolatban, hogy 2030-ban álljanak át metrikus rendszerre.
Még nem érkezett meg az 1millió dollár köszönetpénz.
De ha átállnak, akkor tudjátok, hogy nekem köszönhetitek.
De írjatok Ti is, hátha...
Musk mondta még a kezdettekkor, hogy jobb metrikus tonnában számolni!Én merészeltem írni egy üzenetet X-en neki ezzel kapcsolatban, hogy 2030-ban álljanak át metrikus rendszerre.
Még nem érkezett meg az 1millió dollár köszönetpénz.
De ha átállnak, akkor tudjátok, hogy nekem köszönhetitek.
De írjatok Ti is, hátha...
A SpaceX-nél és a NASA-nál metrikus rendszerben számolnak. De én a lakosságra gondoltam.Musk mondta még a kezdettekkor, hogy jobb metrikus tonnában számolni!
Valami elkezdődött!![]()
Úgy jártak mint a Windows Vista. Kék halál.A hatalmas csönd a végén mindent elmond:
Jó èrv. Szerintem van is benne valami, mert csak a kamat az államadósságra több mint a védelmi kiadâs. ( Ha jól emlèkszem)
Szokás mondani, hogy egy birodalom akkor kezd szarban lenni, mikor az államadósság fenntartásának puszta költsége (avagy kamatkiadások) meghaladják a védelemre fordított összegeket. Avagy hiába globális rezerv valuta (egyelőre) a dollár, az USA az elmúlt cirka 20 évben - de inkább 2020 után - egy masszív adósságspirálba került, amit már nem lehet egyszerűen szétteríteni a világgazdaságra.Igen, ez így van…
Trumpnak kb ugyan az a "dolga" mint anno Gorbacsovnak.Szokás mondani, hogy egy birodalom akkor kezd szarban lenni, mikor az államadósság fenntartásának puszta költsége (avagy kamatkiadások) meghaladják a védelemre fordított összegeket. Avagy hiába globális rezerv valuta (egyelőre) a dollár, az USA az elmúlt cirka 20 évben - de inkább 2020 után - egy masszív adósságspirálba került, amit már nem lehet egyszerűen szétteríteni a világgazdaságra.
Nem véletlen, hogy Trumpot én kifejezett szanálóbiztosnak tekintem, akinek az elsődleges feladata a költségek lefaragása/átcsatornázása, hogy legalább fenntarthatónak lehessen valamennyire nevezni a költségvetést. Avagy verseny van, helyzet van, nincs már pénz az iraki Szezám utcára, mint 20 évvel ezelőtt, amit lehet le kell faragni, különben úgy járnak, mint a Brit Birodalom végnapjaiban. És ennek része pl az ukrán rendezés, ahol az elsődleges cél nem a béke alapvetően, hanem, hogy ne kelljen dollár százmilliárdokat egy veszett ügybe pakolni (Európa majd megteszi helyettük), illetve lehetőség szerint legalább valamennyit visszakapni.
De ugyanez pl a vámháborúk meg a termelés hazatelepítésének kérdése, ahol a biztonsági megfontolások mellett a külker mérleg egyenesbe hozatala a fő mozgatórugó. Mert az adósság növekedésének egyik fő faktora a külker deficit
Az USA pénzügyi tudatossága valóban csodálatos és nagyon magasszintű.Évtizedes vita, melyet a 2008-as válság visszaszorított, majd a növekedési pálya keresése során újból és újból előkerült.
Az európai (itt EU) lakossági megtakarítások pénzügyi szerkezetet finoman szólva konzervatív, nélkülözi azt a pénzügyi tudatosságot és/vagy ismereteket(lásd Mo.), amelyek máshol megfigyelhetők (USA, de meg a pártállami Kína is progresszívebb), ezért nem igazán integrált pénzügyi szempontból. Ezt erősíti a szabályozói környezet - ide értve az adózást is.
Ennek megfelelően a piac se igazán kínál nemzetközi viszonylatban versenyképes termékeket.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..