Ezt ide tettem. Számomra az a legérdekesebb amit Európáról mond:
Janukovics elkövette azt a hibát, hogy mintegy jól játszó, kettős ügynök, a Nyugati és Keleti oldalt állandó hitegetéssel kecsegtette meg, hogy inkább feléjük hajlik, így egyre magasabbra emelve meg a tétet (és jutalékot).Janukovics kiíratta volna az új valasztast, csak jelzem, érdekes módon akkor nem éltek vele.
Hogy ott pontosan mi a helyzet , először az ukrán történelmet kellene tanulmányozni, A kievi Rusz hatalmát mint államalakulatot a mongolok támadása és hosszú uralma szakította darabokra még 1240 körül .Steve Witkoff, Donald Trump amerikai elnök különmegbízottja szerint a Krím és négy másik kelet-ukrajnai térség jövője, amelyet többé-kevésbé orosz bevonuló csapatok irányítanak, a legnagyobb akadálya a több mint három éve tartó Moszkva és Kijev közötti háború megoldásának.
Witkoff ezt egy Tucker Carlson amerikai televíziós műsorvezetőnek adott interjújában mondta. "Ezek orosz nyelvű régiók, ott voltak népszavazások, ahol az emberek túlnyomó többsége azt mutatta, hogy orosz fennhatóság alá akar kerülni. Úgy gondolom, hogy ez a konfliktus kulcskérdése" - mondta a küldött.
Ezt sajnos csak ide tudom...
Putyler...![]()
⚡️Orosz - Ukrán Speciális Katonai Hadművelet
⚡️Nauseda litván elnök kijelentette, hogy Litvánia továbbra is "elszigeteli Oroszországot" az Egyesült Államok részvétele nélkül is. "Az Egyesült Államok minden bizonnyal stratégiailag néz, új tereket és lehetőségeket akarnak nyitni maguk előtt. De úgy gondolom, hogy ezen a helyen Európa...t.me
Whaat?
Igazából mind ide, mind az ukránba való lenne, de ide rakom.
Szóval Zahar Prilepin blogger/haditudósító kérdésére Putyin elmondta, hogy az orosz védelmi minisztérium tanulmányozza az "elsőként a frontra érkezettek" rotációjának a lehetőségét. Egyelőre nem tisztázott kik tartozhatnak a vonatkozó kategóriába, de nem kizárt, hogy a 2022 őszi részleges mozgósításban érintett személyek egy részére is vonatkozhat. Putyin szerint a rotáció kivitelezésének figyelembe kell vennie a harctéri realitásokat, avagy nem akarnak egy pofonba belesétálni egy elhamarkodott rotációval, vagy egy olyannal ahol éppen intenzív harcok folynak.
Viszont ha ezek a tervek, akkor bizony az oroszok is még elhúzódó harcokkal számolnak, nem pedig tűzszünettel.
Ahogy többször is írtam, annyira "belemászott" nyugat Ukrajna belsejébe, (és beleragadt) annak ki- és felhasználása céljából, hogy a helyzetet nézve annyira bonyolult lett a helyzet, hogy hozzá képest a Gordiuszi csomó - egy ruhaszárító kötél.Viszont ha ezek a tervek, akkor bizony az oroszok is még elhúzódó harcokkal számolnak, nem pedig tűzszünettel.
Errdetileg a humor topikba raktam úgy emlékszem...Gyanítom itt nem arról van szó, hogy a litván elnök szerint Litvánia egymaga elszigeteli Oroszországot, hanem hogy Litvánia továbbra is az elszigetelés politikáját folytatja Oroszországgal szemben a saját terén.

Trump tanácsadója a Budapesti Memorandumról:
![]()
Eljött a tiszta beszéd ideje.Trump tanácsadója a Budapesti Memorandumról:
![]()

A flóbert pisztolyt is betiltó országban?Az orosz hadseregnek több drónkezelője lesz, mint gyalogosa
![]()
Ruská armáda má mít víc operátorů dronů než pěšáků - Novinky
Rusko má vyškolit během pěti let 1,5 milionu operátorů útočných dronů. Vyplývá to z vládního nařízení nazvaného „Strategie rozvoje bezpilotního letectví do roku 2035“. Ruská armáda tak podle portálu Kyiv Post bude mít víc dronových operátorů, než má v současné době příslušníků pěchoty.www.novinky.cz
Oroszország öt éven belül 1,5 millió drónkezelőt képez ki. Ez egy „A pilóta nélküli repülés fejlesztésének stratégiája 2035-ig” című kormányrendeletből következik. A Kyiv Post portál szerint az orosz hadseregnek több drónkezelője lesz, mint jelenleg gyalogosai.
A programban vezető orosz egyetemek vesznek részt, köztük a tatár Innopolisz Egyetem, a Moszkvai Fizikai és Technológiai Intézet és a Moszkvai Állami Műszaki Egyetem.
Ráadásul az oroszországi általános iskolák, ahol a látogatottság tíz év, már kaptak egy tankönyvet a 8. és 9. osztályok számára, amely a drónok összeszerelésének és üzemeltetésének alapjait ismerteti meg a tanulókkal. Az orosz magániskolák körülbelül 90 százaléka kap állami támogatást a drónok összeszerelésére és üzemeltetésére összpontosító tantervek és osztályok kidolgozására. A portál szerint ezt a tantárgyat gyakran „különleges katonai műveletek” veteránjai oktatják, ahogyan Oroszországban kötelezően nevezik az ukrajnai háborút.
@krisss - ezen a teren lesz komolyabb fejlodes?
Az orosz hadseregnek több drónkezelője lesz, mint gyalogosa
![]()
Ruská armáda má mít víc operátorů dronů než pěšáků - Novinky
Rusko má vyškolit během pěti let 1,5 milionu operátorů útočných dronů. Vyplývá to z vládního nařízení nazvaného „Strategie rozvoje bezpilotního letectví do roku 2035“. Ruská armáda tak podle portálu Kyiv Post bude mít víc dronových operátorů, než má v současné době příslušníků pěchoty.www.novinky.cz
Oroszország öt éven belül 1,5 millió drónkezelőt képez ki. Ez egy „A pilóta nélküli repülés fejlesztésének stratégiája 2035-ig” című kormányrendeletből következik. A Kyiv Post portál szerint az orosz hadseregnek több drónkezelője lesz, mint jelenleg gyalogosai.
A programban vezető orosz egyetemek vesznek részt, köztük a tatár Innopolisz Egyetem, a Moszkvai Fizikai és Technológiai Intézet és a Moszkvai Állami Műszaki Egyetem.
Ráadásul az oroszországi általános iskolák, ahol a látogatottság tíz év, már kaptak egy tankönyvet a 8. és 9. osztályok számára, amely a drónok összeszerelésének és üzemeltetésének alapjait ismerteti meg a tanulókkal. Az orosz magániskolák körülbelül 90 százaléka kap állami támogatást a drónok összeszerelésére és üzemeltetésére összpontosító tantervek és osztályok kidolgozására. A portál szerint ezt a tantárgyat gyakran „különleges katonai műveletek” veteránjai oktatják, ahogyan Oroszországban kötelezően nevezik az ukrajnai háborút.
@krisss - ezen a teren lesz komolyabb fejlodes?
Marminthogy egy iskola(nem az osszes hanem 22!) nem kepes mondjuk 10 DB DJI dront megvenni - es nyilvan nem a legdragabbra gondolok.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..