[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

Éleslövészetek során nappal és éjszaka is bizonyították felkészültségüket az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár 1. Gránátos Zászlóalj katonái.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ugy tunik van eleg hely a Lynx-ben.

A program a lehető legjobb úton halad. Már több mint egy századnyi Lynx-szel rendelkezünk,

Tehát 14 és 28 db között jött eddig.

Akkor szerintem csak simán félreértettük és az egerszegi kapacitás nem heti, hanem havi egy Lynx.

A fő, hogy a program a lehető legjobb úton halad (=ennél jobb nem is lehetne). Ennek örülünk és bizonyára itt is félreérthettünk dolgokat.

• Tetszik
Reactions: Venom85 and endre

Akkor szerintem csak simán félreértettük és az egerszegi kapacitás nem heti, hanem havi egy Lynx.

A fő, hogy a program a lehető legjobb úton halad (=ennél jobb nem is lehetne). Ennek örülünk és bizonyára itt is félreérthettünk dolgokat.
Honnan szedtetek heti 1 lynxet? :eek:

Maximum egyharmadon a fentiek szerint. Akkot ha így haladunk tovább, 2040-re fut be az utolsó megrendelt példány. Nájsz.

Remélem profkoff-nál átcsúszok egy ceruzás kiskettessel.
Ertheto miert megy meg ekkora kapacitason fejlesztik az egyebb lynx tipusait azok meg nem gyartasra erettek, ha most legyartjak az osszes alap ifv-t amit meg mindig farigcsalnak ezaltal nincs is ertelme egybe kinyomni mert meg dragabb lesz az atepites stb stb. Valamint amig nincs uj megrendeles nem eri meg kifuttatni az egyetlen megrendelonek mindent mert akkor uresen fog allni a gyar es viszi a penzt vagy bezarod es a kepzett munkaerot utcara rakod es ha kell meg dragabb lesz ujra uzembe allitani.

Ertheto miert megy meg ekkora kapacitason fejlesztik az egyebb lynx tipusait azok meg nem gyartasra erettek, ha most legyartjak az osszes alap ifv-t amit meg mindig farigcsalnak ezaltal nincs is ertelme egybe kinyomni mert meg dragabb lesz az atepites stb stb. Valamint amig nincs uj megrendeles nem eri meg kifuttatni az egyetlen megrendelonek mindent mert akkor uresen fog allni a gyar es viszi a penzt vagy bezarod es a kepzett munkaerot utcara rakod es ha kell meg dragabb lesz ujra uzembe allitani.

Nem bug az, hanem feature! Értem én. :D

Ha jól emlékszem az 528-as volt az első hazai gyártású, addig a németektől jött és kb. mindről volt fotó. Azóta még legalább kettőre mondták hogy a németektől jött, azaz valószínűleg legalább 29 jött már eddig a németektől. Viszont hazai gyártásúakról az elsőn kívül azóta sem láttunk fotókat, ha az olaszoknak gyártottakat nem számoljuk. De az első átadóján lehet hogy volt még két hazai gyártású, de ez nem teljesen biztos.

24 db nemo toronyra kötött szerződést a Rheinmetall Hungary és a Rheinmetall Landsysteme GmbH a Patriával.

"2024 szeptemberében a Rheinmetall sikeresen befejezte a Patria NEMO gránátvető próbaintegrációját a Lynx KF41 járművekbe. A tesztek középpontjában a műszaki kompatibilitás felmérése és a rendszerintegráció megerősítése állt. Az eredmények megerősítették, hogy a rendszer zökkenőmentesen integrálható a platformba, bővítve ezzel a Lynx működési képességeit."

Na eljutott a nemzetközi sajtóba is a nemos lynx
2025. április 9-én a Patria megerősítette, hogy szállítási megállapodást írt alá a Rheinmetall Landsysteme GmbH-val és a Rheinmetall Magyarországgal legalább 24 darab Patria NEMO 120 mm-es tornyos habarcsrendszer szállításáról. Ezeket a rendszereket az országban folyamatban lévő ZRINYI védelmi modernizációs program keretében a Magyar Honvédség új Lynx KF41-es változatába építik be. Ez a fejlesztés a finn és német iparági szereplők közötti stratégiai együttműködés folyamatos bővítését jelenti, és tovább erősíti Magyarország pozícióját a Lynx platform kulcsfontosságú európai üzemeltetőjeként.

Tessek lehet orulni. :D

2025. április 9-én a Patria megerősítette, hogy szállítási megállapodást írt alá a Rheinmetall Landsysteme GmbH-val és a Rheinmetall Magyarországgal legalább 24 darab Patria NEMO 120 mm-es tornyos habarcsrendszer szállításáról. Ezeket a rendszereket az országban folyamatban lévő ZRINYI védelmi modernizációs program keretében a Magyar Honvédség új Lynx KF41-es változatába építik be. Ez a fejlesztés a finn és német iparági szereplők közötti stratégiai együttműködés folyamatos bővítését jelenti, és tovább erősíti Magyarország pozícióját a Lynx platform kulcsfontosságú európai üzemeltetőjeként.

Tessek lehet orulni. :D
Juheeeej!
De egyébként ja, és akkor már szállíthatják is... Akár az éven is :)