[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

Az 1 millio az nem jar hanem adhato!
Kervenyezni kell es majd a nizittsag eldonti hogy a szukos keretbol kap e az ember irni kell majd szokasosan egy konyorgo levelet stb az egy dolog feletek civilek fele mit kommunikalnak es mas hogy a gyakorlatban belulrol hogy fog ez kinezni.
Az a lényeg mi van a törvényben.
Meglátjuk mi lesz a gyakorlat.
Mennyi a szűkös keret???

Én sok mindent értek, de sztem te nem vagy tájékozott.
Saccoerkábé,

Tegyük fel 50 misit ki tudtál volna csengetni piaci alapon.
20% önerő 10 millió
Havi kamat 25 évre 365.000 HUF

Most bejött az otthon start 20 millióval drágább lett a lakás. Annyira tetszik nem akarsz másikat nézni oké.

Ez 70 misi.
Most csak 7 millió az önerő. 50 milliót veszed otthon startban kimaxolod.
Havi kamat 25 évre 237.000 HUF lenne, de mivel állami aljalmazott vagy jár még 1 misi támogatas éventr így 153.000 HUF

A 200 000el kevesebb havi törlesztőrészlet, minusz 3 millió önerő akkor is ha ragaszkodsz a 20 millióval megdrágult lakáshoz.

És akkor mennyi a piaci 20 milliós hitel, amit kiegészítésként felveszel.
162.000 HUF.

Tehát a kettő együtt is kevesebb havi 50.000 HUF-al mintha az otthon start előtt saját zsíron piaci alapon vetted volna fel.

Semmi gyereket, CSOK-ot, babavárót nem számoltam, mert az mind t9vábbi kedvezmény. Hogy esetleg találsz az eredeti összegért vagy nem 40%-al drágábban azt sem számolom, mert akkor jelentősen jobban jársz.

Tényleg nem ide tartozik, de....:

A táblázatod már abban nem kafa hogy egy piaci hitel nagyjából 6% körül mozgott a nyáron, nem 7,5%-on. Tudom, mert pont most vettünk házat.
A második az hogy az 1M HUF összegű törlesztés nem mindenkinek jár. Csak a rendvédelmiseknek, havi kb 80K. Vagyis ne keverjük az Otthon Starthoz, az teljesen más kérdés, önmagában akár még lehet jó is. (Ha 50K-val járna jobban @Kávé akkor az új árakon már bukott a régihez képest és még nem is vettük figyelembe hogy rossz a matek a magas (7,5%-os) kamat miatt)
A Portfolión (ami tudom hogy FOS, de gazdasági témákban talán tájékozottnak mondható) már a kezdetekkor megírták hogy kb. 25-30%-os áremelkedés elviszi az Otthon Start előnyét. Ez szerintem átlagosan megtörtént.

Az én példám; júniusban írtunk egy új házra előszerződést, ennek az önerejéhez eladtunk egy saját ingatlant (ahol még az életünket kezdtük a feleségemmel, de utána jött a gyerek...), 27m2, korrekt 25M HUF-os áron egy keleti megyeszékhelyen. Az új tulaj szeptemberben 32,5M HUF-ért adta tovább....

Nem elégedetlenkedem, mert a másik oldalt mi sem jártunk rosszul (jogosultak lettünk az Otthon Startra), de biztos hogy ez a program nem az első lakásvásárlóknak lesz/lett nagyon jó. És szerintem ez nem mindenszarizmus, hanem objektív tényfeltárás.

A táblázatod már abban nem kafa hogy egy piaci hitel nagyjából 6% körül mozgott a nyáron, nem 7,5%-on. Tudom, mert pont most vettünk házat.
A második az hogy az 1M HUF összegű törlesztés nem mindenkinek jár. Csak a rendvédelmiseknek, havi kb 80K. Vagyis ne keverjük az Otthon Starthoz, az teljesen más kérdés, önmagában akár még lehet jó is. (Ha 50K-val járna jobban @Kávé akkor az új árakon már bukott a régihez képest és még nem is vettük figyelembe hogy rossz a matek a magas (7,5%-os) kamat miatt)
A Portfolión (ami tudom hogy FOS, de gazdasági témákban talán tájékozottnak mondható) már a kezdetekkor megírták hogy kb. 25-30%-os áremelkedés elviszi az Otthon Start előnyét. Ez szerintem átlagosan megtörtént.

Az én példám; júniusban írtunk egy új házra előszerződést, ennek az önerejéhez eladtunk egy saját ingatlant (ahol még az életünket kezdtük a feleségemmel, de utána jött a gyerek...), 27m2, korrekt 25M HUF-os áron egy keleti megyeszékhelyen. Az új tulaj szeptemberben 32,5M HUF-ért adta tovább....

Nem elégedetlenkedem, mert a másik oldalt mi sem jártunk rosszul (jogosultak lettünk az Otthon Startra), de biztos hogy ez a program nem az első lakásvásárlóknak lesz/lett nagyon jó. És szerintem ez nem mindenszarizmus, hanem objektív tényfeltárás.
Ez a házat eladóknak jön jól (már ha nem akarnak venni másikat).

tavaly nyáron kezdtem keresni akkor 36-38 volt egy lakás.
Komolyabban januárban álltam neki (lejárt pár papírom és kivettem) akkor volt az első állampapír pánik.
Viktor benyögte valami műsorban, hogy nyugodjon meg mindenki ki lesznek fizetve a hozamok erre mindenki felkapta a fejét, hogy hohó ez kérdéses volt? és kivette a papírokat és ingatlanba kezdett fektetni és ennek hatására másfél hónap alatt ment fel az ár 38-40-ről 44-45-re.

Na ez most 53-57-ig ficeg.
Hááá' nem tom... Olyan árakat írtok, hogy csak nézek...
Gödöllő mellett van egy kecóm több mint 1500 nm-es telekkel, igaz hogy azon csak egy lerottyant ház van, de nem tudom eladni 18 m-ért.. Pedig a környék igen igen jó. Szóval a másik oldalon lenni sem egyszerű. Ehh... hagyjuk is... :(

Gyógyszer(durva ez a LYNXtopik
Tènyleg?

Hol vannak a modik?

44 gyógyszer ára van befagyasztva. 24 van belőle az inflációs kosárban, ami 34-et tartalmaz. Nem 25-ből 24.
Ez a 44 a vény nélkül kapható legtöbbet vásárolt gyógyszer. Kb. ezen gyógyszerek 50%-át lefedi.
Júniusban 25 gyógyszerre lett a stopp bevezetve.
Ebből 24 volt benne a kosárba.

Júliusban bővült 44re.

25-34 gyógyszert nèznek, aminek a listája elvileg titok.
Gyakorlatilag a 24 is kitudódott.

Már megint olyan dologgal vitatkozol, amit nem állítottam
Te jöttèl a minden szarizmussal velünk szemben.
Pedig ezt meg mi nem állítottuk.

Propaganda helyett számokat, adatokat teszek be. Ellenérvként van ilyen?? Vagy csak az másik propaganda narratívája?
Sajna sem időm sem türelmem de pl a KSH sose hazudik.

Elhiszem az álltalad belinkelt adatokat.

Mint ahogy elhiszem, hogy minden magyar haztartásnak több 10 millió forint megtakarítása van.

Basszus már megint csak èn lógok ki ebből?
Vagy a statisztikát lehet csűrni csavarni.

Nèzzük meg az alábontásokat.
Van Mèszaros Lőrinc 1500000000000Ft(remèlem nem basztam el a nullák számát)
Ocses 0Ft

Statisztikailag van 75000000000000Ft-om.:robot:

Rohadjak meg ha holnap nem mondok fel. :hadonaszos:
2 kollégám meg most tudott lakást venni bútor nélkül. Eddig semmilyen lakásakció nem érintette őket, gyerektelenek, most erre még lecsaptak, mint gyöngytyúk a zöldtakonyra. Valszeg nem véletlen nőtt meg az eladó ingatlanok kínálata és kereslete. Csak szeptemberben 36%-al nőtt a lakástranzakciók száma.
Örülök.
Gratulálok nekik.

Akkor az èn haverom balfasz meg krisss meg kávè.
Van ilyen.

Spec nekem nincs ismerősöm aki ezt használná.
TB támogatott vényköteles gyógyszerek ára befagyasztástól függetlenül megint szabályozott.
5% körül van a gyógyszerinfla, enélkül biztos magasabb lenne. A többi gyógyszer eddig is 10+%-al drágult ettől függetlenül.Pont ezért léptek, hogy ne szálljon el.
Nem gyógyszer de tudtommal az arrèstopp miatt az Aldi az összes biztonságiőrtől elköszönt, pár napra rá, hogy bevezettèk.

Hátha most a SAFE belöki.
Na basszus.
Vègre valamiben egyetèrtünk. :D

Ès vègül megint csak. A modik buliznak?:eek:

• Tetszik
Reactions: Rferi66

Oké, aztán részemről lezárom.

A kamatláb igazad van, a 7,5% kicsit magas, 6-7% közt van már idén összegtől, futamidőtől és banktól függően.
Az 1 misi egyszerűen fogalmazva az állami alkalmazottainak jár. Nemcsak a rendvédelmisek, sokkal bővebb a kör.

Áremelkedés. Itt direkt a telex cikkéből idéztem,
Otthon starttól függetlenül is volt. Anélkül sem állt volna meg.

Otthon Start Program júliusi kihirdetése és a szeptemberi indulása között még 5,4 százalékkal emelkedtek
Szeptember 2,8%
Október 1,5%

Még véletlenül sincs hogy 30% havi, se a program indulása óta. Az éves ütem is 15%. Persze ez átlag. Ez szórhat egyedileg 0-tól 30-ig.

Sztem az is buli benne, hogy mindennel Csokkal, egyéb támogatással összevonható.
És az sem véletlen, hogy a bevezetése óta megélénkült a piac.
Ha bármit bevezetész, ami javítja a keresleti pozit persze, hogy nő az ár. A kérdés mennyit. Ha elviszi az előnyt visszaesik iránta az érdeklődés.De mivel az állami +1 millió jövőre indul és mondjuk a 6havi 450mrdja is jövőre kerül az asztalra valszeg nem fog.

De egyébként nagyon jó törlesztővel, akár extrém alacsonnyal állami alkalmazottként, albérleti áron saját tulajdont törleszthetsz. Lehet két faluval kijjebb, vagy visszavéve az eredeti igényekből.

Én honvédségi zárt végű lízinggel veszem (azon 10% -a kamat) meg 30%-os önrész kellett.
Cserébe a cég annyit tesz a törlesztőbe mintha az albérletet fizetném.
Abból ha esetleg úgy adódik nagyon nehèz kimászni. :confused:
Rajpkm azzal szokott amikor leszerelt.
Nekem van aki most a 3 százalékosra vett, de ők is eladásból fedezik az újra az önrészt.
Az már akkor megint nem az első lakás megszerzèse a fiataloknak.
Hacsak nem kaptak egyet.

Az már akkor megint nem az első lakás megszerzèse a fiataloknak.
Hacsak nem kaptak egyet.
Hát haverom befektetésicéllal tudott venni pesten pár éve egy panelt és felújította. Addig ők egy külföldön élő rokonnál laktak a menyasszonyával. Na most közösen belevágnak vidéken a szülővárosunkban egy családi házba csak az asszony veszi fel az otthon startot.

• Tetszik
Reactions: Ocses
Nincs abban semmi nehéz. Utána át tudod alakítani hagyományos lakáshitellé (egyszerűsítettek a szabályozáson pont ezért) és újra tudod tárgyalni a hitelfeltételeket. (természetsen valamennyi pénzt legombolnak rólad érte..)

Nincs abban semmi nehéz. Utána át tudod alakítani hagyományos lakáshitellé (egyszerűsítettek a szabályozáson pont ezért) és újra tudod tárgyalni a hitelfeltételeket. (természetsen valamennyi pénzt legombolnak rólad érte..)
Lehet. Az már vagy 12 éves sztori.

• Tetszik
Reactions: krisss
Hát haverom befektetésicéllal tudott venni pesten pár éve egy panelt és felújította. Addig ők egy külföldön élő rokonnál laktak a menyasszonyával. Na most közösen belevágnak vidéken a szülővárosunkban egy családi házba csak az asszony veszi fel az otthon startot.
Ok de akkor ott már van egy masszív alap. Pesten egy panel (nem merek nm árat írni, mert silvió lenyakaz) is nagyon durván árban megy el.

Remèlem a haverod te vagy csak így mesèled a sztorit. :rolleyes:

Ok de akkor ott már van egy masszív alap. Pesten egy panel (nem merek nm árat írni, mert silvió lenyakaz) is nagyon durván árban megy el.

Remèlem a haverod te vagy csak így mesèled a sztorit. :rolleyes:
Nem a haverom programozó informatikus + még ugyan ebben a ebben saját vállakozása is van.
Szeretnék én olyan stabilan állni mint ő :D

• Tetszik
Reactions: Ocses
Csak az én nünükém, a páncélos hadosztály/hadtest, amibe nem kell közepes dandár épp csak arra nekünk pénzünk soha nem lesz.
Nem. Nekem kifejezetten sokáig volt egy álmodozásom, hogy ha már beleszáltunk fanterbe, akkor annak csak úgy van értelme, ha valami értelemsebb menyniséget veszünk, mondjuk 2 zászlólaj, tehát akkor lesz egy rendes páncélos dandár meg egy nehéz gépesített - ami ha nem is egy páncélos hadtest, de egy páncélos csoportocskának megfeleltethető.