Mezőgazdaság, vízgazdálkodás, éghajlatváltozás

963482463001_4005337003001_video-still-for-video-4005263107001.jpg
biggest-bbq-smoker-in-the-world-v0-1e0s90tpwvxa1.jpg

Figyu, te miért nem a grillrácson hamvasztod el az utcád halottjait? Felesleges elvinni a krematóriumba a mamát, Higgins megoldja a kertben.

Szlovákia és Magyarország között is zárják a kishatárátkelőket:
https://www.kisalfold.hu/helyi-kozelet/2025/04/szaj-es-koromfajas-szlovakia-hatar-lezaras-lista

Száj- és körömfájás - Szlovák–magyar határ
Dunacsúny, kishatárátkelő,
Dunaradvány-Neszmély – komp
Helemba – Ipolydamásd
Szalka – Letkés
Ipolyhídvég – Drégelypalánk
Ipolyvarbó – Őrhalom
Ráros – Ráróspuszta
Sajólénártfalva (Lenartovce) – Bánréve
Gömörhosszúszó (Dlhá Ves)
Kenyhec – Abaújvár
Tornanádaska (Trstené pri Hornáde) – Kéked
Eszkáros (Skároš) – Hollóháza
Alsómihályi (Michalany) – Alsóregmec
Nagytárkány – Zemplénagárd
Nagygéres – Rozvágy
Bodrogszerdahely – Karos

Szlovák–osztrák határ
Záhorská Ves - komp

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Figyu, te miért nem a grillrácson hamvasztod el az utcád halottjait? Felesleges elvinni a krematóriumba a mamát, Higgins megoldja a kertben.
1. poén volt
2. megbeszéltük, hogy vélhetően nincs eü-i kockázata, max finnyássági szempontok
3. a leölt de egyébként egészséges állatoknak full semmi baja
4. állateledel

edit: nem a mamáknak, hanem a sz.marhák

• Tetszik
Reactions: L.O.B
1. poén volt
2. megbeszéltük, hogy vélhetően nincs eü-i kockázata, max finnyássági szempontok
3. a leölt de egyébként egészséges állatoknak full semmi baja
4. állateledel

edit: nem a mamáknak, hanem a sz.marhák
1, A 2.-4. pont mutatja, h nem poén, és sürgősen ki kéne verni a fejedből.
2, Nem beszéltük meg, magaddal beszélted meg. Ezzel szemben mindössze annyit állított mindenki más, h a vírus inaktiválható hőkezeléssel. Ettől még a lázas állat húsa nem egészséges, a sebeken keresztül egyéb más is bejut. Az beszéltük meg, h most már értjük, mitől fosvahánysz.
3, Nincs de egyébként egészséges állat, ezt is leírtuk százszor, belinkeltem videókat, ahol elmagyarázzák állatorvosok. Napokba telik a fertőzött telep állatainak leölése, és ha egy telepre bekerült, akkor 24-48 órán belül terjed át a többi állatra. De azért mantrázod az agyszüleményedet.
4, Gratulálok, imádott beltenyésztett szigetlakóid állítása szerint a 2001es járvány pont állateledelre vezethető vissza. Egyébként én a kutyámnak se adok minden szart.

És továbbra sem tudjuk, hogy hogy képzeled 1000-3000 szarvasmarha mobil krematóriumban elégetését a telep udvarán, Levéltől Győrig egy füstoszlop lenne. Tegyél meg annyit, h levágsz a hajadból egy picit, és elégeted otthon zárt térben. A szaru picit még durvább.

2, Nem beszéltük meg, magaddal beszélted meg.
ahhoz képest semmi tényszerűt nem mondtál, még most sem btw :D
Egyébként én a kutyámnak se adok minden szart.
a macskámnak én sem
És továbbra sem tudjuk, hogy hogy képzeled 1000-3000 szarvasmarha mobil krematóriumban elégetését a telep udvarán, Levéltől Győrig egy füstoszlop lenne. Tegyél meg annyit, h levágsz a hajadból egy picit, és elégeted otthon zárt térben. A szaru picit még durvább.
Miért, szerinted tényleg a barbecue-t javasolnám?
Sajátos humorom van, de legalább van...

• Tetszik
Reactions: L.O.B
Ez így van, csak nem biztos, hogy pont a vírusos állattetemeket kellene komposztálni, meg nem biztos, hogy most az az elsődleges, hogy visszajut e a körforgásba.

(Bár amióta olvastam, hogy van, aki még meg is enné...)
A komposztálást végző mikroorganizmusok különb dolgokkal is elbánnak mint egy kis vírus.

én a 2001-es brit mészárlásról látott képeknél azt láttam hogy mikor átáltak az égetés nélküli temetésre akkor bálákat dobáltak a dögök közé
Hogy legyen mit egyenek a másvilágon?

Minden vicctöl eltekintve, ennyi tetem elégetèse müszakilag nem olyan egyszerü. Különösen, ha a krematorium nem a járvány által okozott nagy igénybevételre van tervezve.

Egyébként pusztán elméleti kérdés: mi lenne ha egy tengerparti, óceánparti ország egyszerűen kivinné jó messzire az óceánba a tetemeket és ott beledobálná őket? Mondjuk lehet egy darabig úszkálnának a felszínen :) Egy ideig :)

• Hűha
  • Szomorú
Reactions: Loken
Szóbeli tájékoztatás alapján lehetséges, hogy "kémcsőben" jött létre a Magyarországon is terjedő ragadós száj és körömfájás -ezért folytatnak ilyen irányú vizsgálatokat a hatóság, hogy ennek valóságtartalmát kiderítsék.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Szóbeli tájékoztatás alapján lehetséges, hogy "kémcsőben" jött létre a Magyarországon is terjedő ragadós száj és körömfájás -ezért folytatnak ilyen irányú vizsgálatokat a hatóság, hogy ennek valóságtartalmát kiderítsék.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
A probléma az, h utána ez tovább terjedt. Egy része megmagyarázható a széllel, egy részük viszont biztos hogy az a kategória, h elszoktunk mi attól, h ennyire gyanakodni kell.

• Tetszik