A tünetmentes (kvázi egészséges) állatokat miért ne?(Bár amióta olvastam, hogy van, aki még meg is enné...)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A tünetmentes (kvázi egészséges) állatokat miért ne?(Bár amióta olvastam, hogy van, aki még meg is enné...)
Nem vagyok virulógus, nem tudom, hogy hány fokon pusztul el a vírus. Ha jól emlékszem, akkor a trágyakupac közepén olyan 60 fok lehet, kifelé haladva ez csökken. De, hogy egy vírusnak mekkora hő kell és eleget termel e a bomlás, azt nem tudom.A bomlás közben termelődő hő elpusztítja a vírust. Egyébként szalmát is tettek a dögök közé-fölé.
A trágyát fólia alatt füllesztik, úgy 70pár fok lesz.Nem vagyok virulógus, nem tudom, hogy hány fokon pusztul el a vírus. Ha jól emlékszem, akkor a trágyakupac közepén olyan 60 fok lehet, kifelé haladva ez csökken. De, hogy egy vírusnak mekkora hő kell és eleget termel e a bomlás, azt nem tudom.
"Kvázi egészséges" állatokat nem szoktunk megenni. Meg akkor "kvázi" baszhatnánk az exportot is, amiből a hazai állattenyésztés fenntartja magát.A tünetmentes (kvázi egészséges) állatokat miért ne?
Minden állatról csak azt lehet elmondani, hogy tünetmentes. Nem hiszem, hogy minden fejés/vágás előtt 60+ féle vírus- és baktériumtenyésztés csinálnak Amúgy nem járványügyi vonalon mondtam, csak mint élelmiszer."Kvázi egészséges" állatokat nem szoktunk megenni. Meg akkor "kvázi" baszhatnánk az exportot is, amiből a hazai állattenyésztés fenntartja magát.
Egészen a Pickig, Kométáig és az ő alkalmazottaikig érne ez a "kvázi egészséges", jóvanazúgy."Kvázi egészséges" állatokat nem szoktunk megenni. Meg akkor "kvázi" baszhatnánk az exportot is, amiből a hazai állattenyésztés fenntartja magát.
Jó, hát akkor az is áll, hogy minden ember beteg, csak még nem lett kivizsgálva.Minden állatról csak azt lehet elmondani, hogy tünetmentes. Nem hiszem, hogy minden fejés/vágás előtt 60+ féle vírus- és baktériumtenyésztés csinálnak Amúgy nem járványügyi vonalon mondtam, csak mint élelmiszer.
Ó, sokkal kisebb cégek is megúszták anno a madárinfluenzát(vagy épp mi volt, H1N1?)Egészen a Pickig, Kométáig és az ő alkalmazottaikig érne ez a "kvázi egészséges", jóvanazúgy.
Az adatvizualizációt kifogásoltam... Az infografikák jobb helyeken az ábrázolt adatok megértését hivatottak elősegíteni, nem úgy Magyarhonban az állami intézményeknél... tegyük fel hozzá nem értésből, és nem rosszindulatból.azt olvastam a honlapukon (aminek szinvilágát Veér Ispán kifogâsolta itt...
Fura... mindkettő pontra csak azt tudnám mondani (és nem várom, hogy innen valaki tudja feltétlen a választ): MIÉRT?1, A fél országon át kéne szállítani.
2, Legalábbis 2001ben UKben még úgy volt, h össze kellett várni más állattetemeket, és csak úgy lehetett égetni, h a megfelelő arányban ment hozzá szárnyas stb. Ennek következtében ott bomlottak a krematórium területén hetekig, szóval ők is inkább átálltak az elföldelésre.
így isMeg akkor "kvázi" baszhatnánk az exportot is, amiből a hazai állattenyésztés fenntartja magát.
jézusAztán aki most aggódik, az bele se gondoljon, h kemo meg sugár után hány embert temetnek, milyen mélyre és a temető sokszor a falu vagy város területén belül van.
Az előbb beszéltem a felvásárlóval. Még szállítanak.
Piaci rés, ipari mobilkrematórium.1, A fél országon át kéne szállítani.
2, Legalábbis 2001ben UKben még úgy volt, h össze kellett várni más állattetemeket, és csak úgy lehetett égetni, h a megfelelő arányban ment hozzá szárnyas stb. Ennek következtében ott bomlottak a krematórium területén hetekig, szóval ők is inkább átálltak az elföldelésre.
Az már az állatorvos baja, ha nem is látta, mert ő az aláírásával felel azért, h egészségesnek minősítette azokat az állatokat. Ő amúgy arról ad ki igazolást, h bizonyos betegségektől mentes a telep, illetve egyes betegségek a környéken sem fordulnak elő. Aztán a vágóhídi állatorvos felel azért, h fogyasztható a hús, történik-e mintavétel.Jó, hát akkor az is áll, hogy minden ember beteg, csak még nem lett kivizsgálva.
Szerintem lényegében minden vágásból mintát kell leadni. Elég komolyan veszik a nyomonkövethetőséget. (A regisztrált állománynál) Még csóró bárányoknak is "csipszes" krotáliát nyomnak a fülébe. Állatorvosi igazolás kell a szállítás előtt. (Az más kérdés, hogy látta-e vagy sem az állományt egyáltalán az orvos, de legalább fizethetsz azért, hogy leadd.) Azt nem tudom, hogy iparilag, meg egyes jószágoknál hogy van, birkát tudom, ott le kell adni a fejet elhullás vagy vágás esetén; a disznókat, tyúkokat meg nem regisztráltak. Ott azért látja a mindennapokban az, aki aztán meg is eszi. Azt hiszem, hogy a tejből is vesznek mintát.
Kisállatokhoz. Számold ki, mennyi ideig égetsz el egyesével 3000 db szarvasmarhát, darabonként 450-600kg.Piaci rés, ipari mobilkrematórium.
Kisállatokhoz van itthon is.
Csak viccnek szántam. Ott a mosolygós sárgakispofa. Értelemszerűen nem egy nyerő befektetés ha évtizedenként lenne egy-egy országban használva. (Illetve eszembe jutott az orosz mobilkreatóriumok féknyúza.)Kisállatokhoz. Számold ki, mennyi ideig égetsz el egyesével 3000 db szarvasmarhát, darabonként 450-600kg.
1, Azért, mert ha jól tudom, Solton van GyMS-hoz legközelebb lehetőség.Fura... mindkettő pontra csak azt tudnám mondani (és nem várom, hogy innen valaki tudja feltétlen a választ): MIÉRT?
Nyilván van racionális magyarázat mindkettőre (elsőnél gondolom a normál ügymenet esetén elég egy-két ilyen üzem az ország igényeire, és valamiért nem engedélyezik a provizórikus égetést, de a második teljesen érthetelen számomra).
Kisállatokhoz. Számold ki, mennyi ideig égetsz el egyesével 3000 db szarvasmarhát, darabonként 450-600kg.
Én mondtam neki, hogy papírgyártás helyett legalább kijönne évente, megszemlélné, rámondaná, hogy jó, oszt nem kell papírozni. Azt mondta, hogy szép és jó, de olyan kevesen vannak, hogy soha nem érnének körbe. Mondjuk én meg többet járok hozzá, mint az emberorvosokhoz (ami bizonyos szempontból jó).Az már az állatorvos baja, ha nem is látta, mert ő az aláírásával felel azért, h egészségesnek minősítette azokat az állatokat. Ő amúgy arról ad ki igazolást, h bizonyos betegségektől mentes a telep, illetve egyes betegségek a környéken sem fordulnak elő. Aztán a vágóhídi állatorvos felel azért, h fogyasztható a hús, történik-e mintavétel.
A tejet folyamatosan nézik, csíraszám, sejtszám, gátlóanyag.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..