Mezőgazdaság, vízgazdálkodás, éghajlatváltozás

A bomlás közben termelődő hő elpusztítja a vírust. Egyébként szalmát is tettek a dögök közé-fölé.
Nem vagyok virulógus, nem tudom, hogy hány fokon pusztul el a vírus. Ha jól emlékszem, akkor a trágyakupac közepén olyan 60 fok lehet, kifelé haladva ez csökken. De, hogy egy vírusnak mekkora hő kell és eleget termel e a bomlás, azt nem tudom.
 
"Kvázi egészséges" állatokat nem szoktunk megenni. Meg akkor "kvázi" baszhatnánk az exportot is, amiből a hazai állattenyésztés fenntartja magát.
Minden állatról csak azt lehet elmondani, hogy tünetmentes. Nem hiszem, hogy minden fejés/vágás előtt 60+ féle vírus- és baktériumtenyésztés csinálnak Amúgy nem járványügyi vonalon mondtam, csak mint élelmiszer.
 
"Kvázi egészséges" állatokat nem szoktunk megenni. Meg akkor "kvázi" baszhatnánk az exportot is, amiből a hazai állattenyésztés fenntartja magát.
Egészen a Pickig, Kométáig és az ő alkalmazottaikig érne ez a "kvázi egészséges", jóvanazúgy.

Egyébként anno 2001-2002ben Angliában a legnagyobb veszteség a turizmusból fakadt. És mielőtt valaki röhögni kezd: koncertek maradtak el, színházak zártak be, állatkertek voltak zárva hónapokig.
 
Minden állatról csak azt lehet elmondani, hogy tünetmentes. Nem hiszem, hogy minden fejés/vágás előtt 60+ féle vírus- és baktériumtenyésztés csinálnak Amúgy nem járványügyi vonalon mondtam, csak mint élelmiszer.
Jó, hát akkor az is áll, hogy minden ember beteg, csak még nem lett kivizsgálva.

Szerintem lényegében minden vágásból mintát kell leadni. Elég komolyan veszik a nyomonkövethetőséget. (A regisztrált állománynál) Még csóró bárányoknak is "csipszes" krotáliát nyomnak a fülébe. Állatorvosi igazolás kell a szállítás előtt. (Az más kérdés, hogy látta-e vagy sem az állományt egyáltalán az orvos, de legalább fizethetsz azért, hogy leadd.) Azt nem tudom, hogy iparilag, meg egyes jószágoknál hogy van, birkát tudom, ott le kell adni a fejet elhullás vagy vágás esetén; a disznókat, tyúkokat meg nem regisztráltak. Ott azért látja a mindennapokban az, aki aztán meg is eszi. Azt hiszem, hogy a tejből is vesznek mintát.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby
azt olvastam a honlapukon (aminek szinvilágát Veér Ispán kifogâsolta itt...
Az adatvizualizációt kifogásoltam... Az infografikák jobb helyeken az ábrázolt adatok megértését hivatottak elősegíteni, nem úgy Magyarhonban az állami intézményeknél... tegyük fel hozzá nem értésből, és nem rosszindulatból.

Nyilván csak azt zavarja, aki meg akarja érteni az adatokat is, de egyelőre még akadnak olyan emberek is az országban.

Az infografikára ránézve meg tudod-e mondani mely megyékben van fertőzés, és melyekben nincs, tekintve, hogy az ábrázolt adathalmaz megyénként a fertőzött és nem fertőzött gazdaságok száma?
 
  • Tetszik
Reactions: L.O.B
1, A fél országon át kéne szállítani.
2, Legalábbis 2001ben UKben még úgy volt, h össze kellett várni más állattetemeket, és csak úgy lehetett égetni, h a megfelelő arányban ment hozzá szárnyas stb. Ennek következtében ott bomlottak a krematórium területén hetekig, szóval ők is inkább átálltak az elföldelésre.
Fura... mindkettő pontra csak azt tudnám mondani (és nem várom, hogy innen valaki tudja feltétlen a választ): MIÉRT?

Nyilván van racionális magyarázat mindkettőre (elsőnél gondolom a normál ügymenet esetén elég egy-két ilyen üzem az ország igényeire, és valamiért nem engedélyezik a provizórikus égetést, de a második teljesen érthetelen számomra).
 
Aztán aki most aggódik, az bele se gondoljon, h kemo meg sugár után hány embert temetnek, milyen mélyre és a temető sokszor a falu vagy város területén belül van.
jézus :)
A kemo nagyrészét kipisálta, attól hogy sugárkezelés kapsz nem válsz sugárzóvá, kivitel mikor a tumorba direkt sugárzó részecskét raknak, aminek akár 5-6 cm távolságra se nagyon van már hatása, hiszen nem megölni akarnak.
 
  • Tetszik
Reactions: Veér Ispán
1, A fél országon át kéne szállítani.
2, Legalábbis 2001ben UKben még úgy volt, h össze kellett várni más állattetemeket, és csak úgy lehetett égetni, h a megfelelő arányban ment hozzá szárnyas stb. Ennek következtében ott bomlottak a krematórium területén hetekig, szóval ők is inkább átálltak az elföldelésre.
Piaci rés, ipari mobilkrematórium. :)
Kisállatokhoz van itthon is.
 
Jó, hát akkor az is áll, hogy minden ember beteg, csak még nem lett kivizsgálva.

Szerintem lényegében minden vágásból mintát kell leadni. Elég komolyan veszik a nyomonkövethetőséget. (A regisztrált állománynál) Még csóró bárányoknak is "csipszes" krotáliát nyomnak a fülébe. Állatorvosi igazolás kell a szállítás előtt. (Az más kérdés, hogy látta-e vagy sem az állományt egyáltalán az orvos, de legalább fizethetsz azért, hogy leadd.) Azt nem tudom, hogy iparilag, meg egyes jószágoknál hogy van, birkát tudom, ott le kell adni a fejet elhullás vagy vágás esetén; a disznókat, tyúkokat meg nem regisztráltak. Ott azért látja a mindennapokban az, aki aztán meg is eszi. Azt hiszem, hogy a tejből is vesznek mintát.
Az már az állatorvos baja, ha nem is látta, mert ő az aláírásával felel azért, h egészségesnek minősítette azokat az állatokat. Ő amúgy arról ad ki igazolást, h bizonyos betegségektől mentes a telep, illetve egyes betegségek a környéken sem fordulnak elő. Aztán a vágóhídi állatorvos felel azért, h fogyasztható a hús, történik-e mintavétel.

A tejet folyamatosan nézik, csíraszám, sejtszám, gátlóanyag.
 
Kisállatokhoz. Számold ki, mennyi ideig égetsz el egyesével 3000 db szarvasmarhát, darabonként 450-600kg.
Csak viccnek szántam. Ott a mosolygós sárgakispofa. Értelemszerűen nem egy nyerő befektetés ha évtizedenként lenne egy-egy országban használva. (Illetve eszembe jutott az orosz mobilkreatóriumok féknyúza.)
 
Fura... mindkettő pontra csak azt tudnám mondani (és nem várom, hogy innen valaki tudja feltétlen a választ): MIÉRT?

Nyilván van racionális magyarázat mindkettőre (elsőnél gondolom a normál ügymenet esetén elég egy-két ilyen üzem az ország igényeire, és valamiért nem engedélyezik a provizórikus égetést, de a második teljesen érthetelen számomra).
1, Azért, mert ha jól tudom, Solton van GyMS-hoz legközelebb lehetőség.
2, Passz, azt tudom mondani, amit anno az mesélt nekem, aki állatorvosként részt vett a járvány megfékezésében. És azóta fejlődhetett a technológia, de akkor ez így ment.
 
  • Tetszik
Reactions: Veér Ispán
Kisállatokhoz. Számold ki, mennyi ideig égetsz el egyesével 3000 db szarvasmarhát, darabonként 450-600kg.
963482463001_4005337003001_video-still-for-video-4005263107001.jpg
biggest-bbq-smoker-in-the-world-v0-1e0s90tpwvxa1.jpg

 
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: yangwenli and fip7
Az már az állatorvos baja, ha nem is látta, mert ő az aláírásával felel azért, h egészségesnek minősítette azokat az állatokat. Ő amúgy arról ad ki igazolást, h bizonyos betegségektől mentes a telep, illetve egyes betegségek a környéken sem fordulnak elő. Aztán a vágóhídi állatorvos felel azért, h fogyasztható a hús, történik-e mintavétel.

A tejet folyamatosan nézik, csíraszám, sejtszám, gátlóanyag.
Én mondtam neki, hogy papírgyártás helyett legalább kijönne évente, megszemlélné, rámondaná, hogy jó, oszt nem kell papírozni. Azt mondta, hogy szép és jó, de olyan kevesen vannak, hogy soha nem érnének körbe. Mondjuk én meg többet járok hozzá, mint az emberorvosokhoz (ami bizonyos szempontból jó).

De igazából még el sem olvastam, hogy mi van az állatorvosi papíron. Bemegyek, emgcsinálja, kifizetem, kérik-odaadom, oszt jónapot. Lehet este már el is olvasom. :D