Páncéltörő rakéták, páncéltörő gránátok

Kriss-el folytatott beszélgetésünkből derült ki, hogy a netes ábrák hibásak az NLAW-ról.
Az EFP-s töltet jó helyen van ábrázolva az a top atack töltete.
De hagyományosan indítva nem azzal dolgozik!
Hanem bele rakták a CG valami kisebb HEAT-ját. Nah, hát az mai modern ERA-s tankok ellen pont kalap szart nem ér. Könnyebb járművek ellen tud hatékony lenni.
A lényeg, hogy nem az EFP-s főtöltettel dolgozik az NLAW hagyományos módon.
Szóval a berakott videóban, a 70milit átverte volna, ha èlesedik?

Be tud valaki rakni egy nlaw metszetet?
nlav-3.gif

A függőleges henger az orrában a lefelé néző EFP töltet. Ha ez a rakéta orral előre csapódik be a célba ahogy Direct-Attack módban tesz, akkor alig visz át valamit...Kivéve ha dudi lövi ki mert akkor mindent is átvisz! :P

• Tetszik
Reactions: fishbed and Ocses
nlav-3.gif

A függőleges henger az orrában a lefelé néző EFP töltet. Ha ez a rakéta orral előre csapódik be a célba ahogy Direct-Attack módban tesz, akkor alig visz át valamit...

Erre mondtam, hogy állítólag hibás a metszett, hiányzik róla az előre néző HEAT töltet.
Valószínűleg takarja a fekete kúp.

Szóval a berakott videóban, a 70milit átverte volna, ha èlesedik?

Át. Az más kérdés, hogy okozott-e volna bármilyen komolyabb kárt. Könnyen lehet, hogy semmi különöset.

Erre mondtam, hogy állítólag hibás a metszett, hiányzik róla az előre néző HEAT töltet.

Át. Az más kérdés, hogy okozott-e volna bármilyen komolyabb kárt. Könnyen lehet, hogy semmi különöset.
Miből gondoljátok, hogy ott is van egy töltet?

• Tetszik
Reactions: Aladeen
Nincs ilyen!

Maga a SAAB írja, hogy nem páncélozott célok ellen jó csak Direct-attack módban!

Logikátlan is: minek tennél rá egy másik páncéltörő fejet???
Ha páncélozott a cél, akkor Top-Attack lövd ki és kész!

Miből gondoljátok, hogy ott is van egy töltet?

Én sokáig nem gondoltam, mert az összes hivatalos képről, és termék leírásból hiányzott ez az elem.
Aztán Kriss azt mondta, hogy van ott egy ilyen töltet. Ő honnan tudja, azt majd elmondja ő ha akarja.

• Tetszik
Reactions: endre
Nincs ilyen!

Maga a SAAB írja, hogy nem páncélozott célok ellen jó csak Direct-attack módban!

Logikátlan is: minek tennél rá egy másik páncéltörő fejet???
Ha páncélozott a cél, akkor Top-Attack lövd ki és kész!
Én sokáig nem gondoltam, mert az összes hivatalos képről, és termék leírásból hiányzott ez az elem.
Aztán Kriss azt mondta, hogy van ott egy ilyen töltet. Ő honnan tudja, azt majd elmondja ő ha akarja.
Minden tiszteletem krisss tudásáè de ez tènyleg több szempontból necces.

Ráadásul ha így lenne a Saab mièrt "titkolná"?

nlav-3.gif

A függőleges henger az orrában a lefelé néző EFP töltet. Ha ez a rakéta orral előre csapódik be a célba ahogy Direct-Attack módban tesz, akkor alig visz át valamit...Kivéve ha dudi lövi ki mert akkor mindent is átvisz! :p
Látom nem lettél okosabb az elmúlt pár órában. És nem én mondom, hogy van meg egy töltet, hanem az aki volt katonaknak szóló NLAW előadason. És barmilyen hihetetlen Krisssnek 1000× több hitele van még a zöldleveli békák anyagcseréjét illetően is mint neked az 1+1=2-t illetően.

Látom nem lettél okosabb az elmúlt pár órában.
Mi van? Menstruálsz? :rolleyes:
nem én mondom, hogy van meg egy töltet, hanem az aki volt katonaknak szóló NLAW előadason. És barmilyen hihetetlen Krisssnek 1000× több hitele van
Ez így van, mindazonáltal ő is tèvedhet, ahogy már itt az oldalon is tèvedett.
Ha ritkán is.

Ès benne volt annyi, hogy utánna elismerte.

• Tetszik
  • Imádom
Reactions: fishbed and Aladeen
Nézzük meg.
photo-2025-04-12-17-27-32.jpg

photo-2025-04-12-17-27-52.jpg

111.png

Én itt nem látom.
Szóval akkor részemről passz.
Marad az, hogy Kriss felfedi a titkot, hogy hol is van az a töltet amiről nekik beszélt a gyártó.
Ha meg nincs benne, akkor meg lényegében nem nagyon lehet páncél átütése ha vízszintesen csapódik be.
Szóval én várakozó állásponton vagyok.

• Tetszik
Mi van? Menstruálsz? :rolleyes:

Ez így van, mindazonáltal ő is tèvedhet, ahogy már itt az oldalon is tèvedett.
Ha ritkán is.

Ès benne volt annyi, hogy utánna elismerte.
Ő igen, de a SAAB-os szakemberek majdcsak tudják mit gyártottak. És nem véletlen van rajta az üzemmódkapcsoló sem. Ha nem lenne előremutató harci rész nem is kéne, hisz csak a becsapódás energiája pusztítana.

• Vicces