Filmek és sorozatok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 655
28 504
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 379
17 635
113
Ennek a filmnek a hajós csatajelenete még a mai szemmel is jó - amúgy még arra is figyeltek hogy a makett pont úgy viselkedjen hogy a manőverezésnek még látható értelme is legyen, a sorhajó pl. azt szívja meg az elején hogy túl sok vitorlával megy így rettenetes nagy dőléssel hajózik, nem tud visszalőni. A végére pedig szépen “legallyazódik” mind kettő.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 655
28 504
113
Ennek a filmnek a hajós csatajelenete még a mai szemmel is jó - amúgy még arra is figyeltek hogy a makett pont úgy viselkedjen hogy a manőverezésnek még látható értelme is legyen, a sorhajó pl. azt szívja meg az elején hogy túl sok vitorlával megy így rettenetes nagy dőléssel hajózik, nem tud visszalőni. A végére pedig szépen “legallyazódik” mind kettő.

meg mellékesen Gregory Peck is játszik benne, meg Christopher Lee stb.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 440
35 370
113
Ha már jön a húsvét, akkor ajánlok egy filmet az ünnepekre. Feltámadás:
Ha már Húsvét:
Quo Vadis (tavaly pont böjti időszakban olvastam el a könyvet)
Passió (erre még nem vett rá a lélek, pedig Jim Caviezel zseniális színész)
Legyetek szeretettel (Brenner János minisorozat, a vloggert leszámítva nagyon jó, médiaklikken szerintem még visszanézhető)

• Tetszik
Reactions: fip7

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 255
18 782
113
Ha már Húsvét:
Legyetek szeretettel (Brenner János minisorozat, a vloggert leszámítva nagyon jó, médiaklikken szerintem még visszanézhető)

A Passió a Másnap mellett talán a legfontosabb film ami valaha készült.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 049
17 032
113

Hatha van valaki aki rajtam kivul meg nezi ezt a jo kis sorozatot :rolleyes: :hadonaszos:

• Tetszik
Reactions: Kurfürst and fip7

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 255
18 782
113
A Lator c. filmet tudom még ajánlani.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 097
64 265
113
Ha már Húsvét:

A Quio Vadis filmen is jó.
A Passiót jó párszor láttam már. Nagyon megrázó film. Pedig még a végső mozis változatból ki is vágtak részeket, pl. a "vére rajtatok és fiaitokon"-t. Egyszer az életben érdemes megnézni.
De csak akkor ha elfogadod, hogy utána rossz hangulatod lesz egy darabig.

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 424
9 497
113
meg mellékesen Gregory Peck is játszik benne, meg Christopher Lee stb.

Nekem a mini sorozat jobban tetszett, mint a Peck féle eredeti:

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 469
19 253
113

• Tetszik
Reactions: Kávé

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 226
14 499
113
Ha csak fele annyira lesz jó, mint az első rész, már akkor is kiemelkedik a felhozatalból:

...az előzetes alapján is némi Sicario(1.) beütése van az akció-koreográfiának, de ez lehet előny is.
Remélem, hogy nem járok úgy --annyira rosszul--, mint a Reacher második évadával!

Várom!

.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 255
18 782
113
A Quio Vadis filmen is jó.
A Passiót jó párszor láttam már. Nagyon megrázó film. Pedig még a végső mozis változatból ki is vágtak részeket, pl. a "vére rajtatok és fiaitokon"-t. Egyszer az életben érdemes megnézni.
De csak akkor ha elfogadod, hogy utána rossz hangulatod lesz egy darabig.

Nem vágták ki, csak nem feliratozták, de arámiul elhangzik.

• Hűha
Reactions: fip7

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 782
21 415
113
Valami bulvár hulladék a hétvége 5 legjobb filmje közt sorolta a Holnap Háborúja címűt. Megtekintettem, hogy nektek már ne kelljen. Elmerombolóan gagyi, szuperhősös hulladékokat is talán alulmúló szemét, végtelen túlnyújtva. Sértően rossz, lopott ötletrészek szarul fércelve, Háború a Földön szintűen szar történet, pár enyhe, ezekhez képest szinte nem is zavaró DEI elemmel. Aki élvezi, nézzen magába.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 655
28 504
113
Most nézem a Konklávét.
Hát ez kurva jó egy film. Nagyon tetszik!
Ha vki még nem látta, akkor nagyon ajánlós.

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 946
18 410
113
Most nézem a Konklávét.
A film első két harmada jól építkezik, érdekes oké, de a vége egy vicc..

Valami bulvár hulladék a hétvége 5 legjobb filmje közt sorolta a Holnap Háborúja címűt. Megtekintettem, hogy nektek már ne kelljen. Elmerombolóan gagyi, szuperhősös hulladékokat is talán alulmúló szemét, végtelen túlnyújtva. Sértően rossz, lopott ötletrészek szarul fércelve, Háború a Földön szintűen szar történet, pár enyhe, ezekhez képest szinte nem is zavaró DEI elemmel. Aki élvezi, nézzen magába.
Én láttam, de nem hagyott maradandót, hozza az időutazásos filmek logikai bukfencét, a történet és CGI se nagy valami.

Ugyanígy sokat nem vártam a most kijött Mickey-17 sci-fi kapcsán.
Viszont ez egyszer nézhető szerintem, a hibái ellenére is. Kicsit mintha nem tudták volna eldönteni a készítők, hogy hardcore sci-fit, vagy szatirát akarnak csinálni, így egyik se lett, de valahogy mégis élvezhető.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 097
64 265
113

Sajnos már láttam. Hát, nem érte meg a bele feccölt időt :)

Most nézem a Konklávét.

Hát azért legalább húsvétkor ne ajánljunk olyan filmet, ahol transzfesztitát választanak pápának, mint "Isteni megoldás". Egy érdekes történet vezetéssel induló sátánista film. Értjük, hogy neked tetszik, de én azért óva inteném tőle az embereket.

• Tetszik
  • Imádom
Reactions: Ramzana and Luthero

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 136
10 377
113

Az alapötlet amúgy jó. A vége a történetnek eléggé másolt más filmekből, két konkrét film említhető is.

hozza az időutazásos filmek logikai bukfencét

Ott mi a bukfenc?

Ugyanígy sokat nem vártam a most kijött Mickey-17 sci-fi kapcsán.
Viszont ez egyszer nézhető szerintem, a hibái ellenére is. Kicsit mintha nem tudták volna eldönteni a készítők, hogy hardcore sci-fit, vagy szatirát akarnak csinálni, így egyik se lett, de valahogy mégis élvezhető.

Szerintem az egyértelműen szatíra. Bár valóban lehetett volna akár komolyabb hangvételű változatot is csinálni.

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 424
9 497
113

Eleve baromság a múltból vinni katonákat a jövő háborújába, mert ha a múlt béli ember meghal a jövőben, akkor megváltozik a múlt is, pl nem születnek meg a gyerekei, így eleve kevesebb ember és katona lesz a jövőben és a meg nem születettek nem teszik azt amit tettek volna. Pont ezt az idő paradoxont próbálja elkerülni minden idő utazós film.

• Tetszik
Reactions: Veér Ispán