Filmek és sorozatok

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ennek a filmnek a hajós csatajelenete még a mai szemmel is jó - amúgy még arra is figyeltek hogy a makett pont úgy viselkedjen hogy a manőverezésnek még látható értelme is legyen, a sorhajó pl. azt szívja meg az elején hogy túl sok vitorlával megy így rettenetes nagy dőléssel hajózik, nem tud visszalőni. A végére pedig szépen “legallyazódik” mind kettő.

Ennek a filmnek a hajós csatajelenete még a mai szemmel is jó - amúgy még arra is figyeltek hogy a makett pont úgy viselkedjen hogy a manőverezésnek még látható értelme is legyen, a sorhajó pl. azt szívja meg az elején hogy túl sok vitorlával megy így rettenetes nagy dőléssel hajózik, nem tud visszalőni. A végére pedig szépen “legallyazódik” mind kettő.

meg mellékesen Gregory Peck is játszik benne, meg Christopher Lee stb.

Ha már jön a húsvét, akkor ajánlok egy filmet az ünnepekre. Feltámadás:
Ha már Húsvét:
Quo Vadis (tavaly pont böjti időszakban olvastam el a könyvet)
Passió (erre még nem vett rá a lélek, pedig Jim Caviezel zseniális színész)
Legyetek szeretettel (Brenner János minisorozat, a vloggert leszámítva nagyon jó, médiaklikken szerintem még visszanézhető)

• Tetszik
Reactions: fip7
Ha már Húsvét:
Legyetek szeretettel (Brenner János minisorozat, a vloggert leszámítva nagyon jó, médiaklikken szerintem még visszanézhető)

A Passió a Másnap mellett talán a legfontosabb film ami valaha készült.

Hatha van valaki aki rajtam kivul meg nezi ezt a jo kis sorozatot :rolleyes: :hadonaszos:

• Tetszik
Reactions: Kurfürst and fip7
A Lator c. filmet tudom még ajánlani.

Ha már Húsvét:

A Quio Vadis filmen is jó.
A Passiót jó párszor láttam már. Nagyon megrázó film. Pedig még a végső mozis változatból ki is vágtak részeket, pl. a "vére rajtatok és fiaitokon"-t. Egyszer az életben érdemes megnézni.
De csak akkor ha elfogadod, hogy utána rossz hangulatod lesz egy darabig.

• Tetszik
Reactions: Kávé
Ha csak fele annyira lesz jó, mint az első rész, már akkor is kiemelkedik a felhozatalból:

...az előzetes alapján is némi Sicario(1.) beütése van az akció-koreográfiának, de ez lehet előny is.
Remélem, hogy nem járok úgy --annyira rosszul--, mint a Reacher második évadával!

Várom!

.

A Quio Vadis filmen is jó.
A Passiót jó párszor láttam már. Nagyon megrázó film. Pedig még a végső mozis változatból ki is vágtak részeket, pl. a "vére rajtatok és fiaitokon"-t. Egyszer az életben érdemes megnézni.
De csak akkor ha elfogadod, hogy utána rossz hangulatod lesz egy darabig.

Nem vágták ki, csak nem feliratozták, de arámiul elhangzik.

• Hűha
Reactions: fip7
Valami bulvár hulladék a hétvége 5 legjobb filmje közt sorolta a Holnap Háborúja címűt. Megtekintettem, hogy nektek már ne kelljen. Elmerombolóan gagyi, szuperhősös hulladékokat is talán alulmúló szemét, végtelen túlnyújtva. Sértően rossz, lopott ötletrészek szarul fércelve, Háború a Földön szintűen szar történet, pár enyhe, ezekhez képest szinte nem is zavaró DEI elemmel. Aki élvezi, nézzen magába.

Most nézem a Konklávét.
Hát ez kurva jó egy film. Nagyon tetszik!
Ha vki még nem látta, akkor nagyon ajánlós.

Most nézem a Konklávét.
A film első két harmada jól építkezik, érdekes oké, de a vége egy vicc..

Valami bulvár hulladék a hétvége 5 legjobb filmje közt sorolta a Holnap Háborúja címűt. Megtekintettem, hogy nektek már ne kelljen. Elmerombolóan gagyi, szuperhősös hulladékokat is talán alulmúló szemét, végtelen túlnyújtva. Sértően rossz, lopott ötletrészek szarul fércelve, Háború a Földön szintűen szar történet, pár enyhe, ezekhez képest szinte nem is zavaró DEI elemmel. Aki élvezi, nézzen magába.
Én láttam, de nem hagyott maradandót, hozza az időutazásos filmek logikai bukfencét, a történet és CGI se nagy valami.

Ugyanígy sokat nem vártam a most kijött Mickey-17 sci-fi kapcsán.
Viszont ez egyszer nézhető szerintem, a hibái ellenére is. Kicsit mintha nem tudták volna eldönteni a készítők, hogy hardcore sci-fit, vagy szatirát akarnak csinálni, így egyik se lett, de valahogy mégis élvezhető.

Sajnos már láttam. Hát, nem érte meg a bele feccölt időt :-)

Most nézem a Konklávét.

Hát azért legalább húsvétkor ne ajánljunk olyan filmet, ahol transzfesztitát választanak pápának, mint "Isteni megoldás". Egy érdekes történet vezetéssel induló sátánista film. Értjük, hogy neked tetszik, de én azért óva inteném tőle az embereket.

• Tetszik
  • Imádom
Reactions: Ramzana and Luthero

Az alapötlet amúgy jó. A vége a történetnek eléggé másolt más filmekből, két konkrét film említhető is.

hozza az időutazásos filmek logikai bukfencét

Ott mi a bukfenc?

Ugyanígy sokat nem vártam a most kijött Mickey-17 sci-fi kapcsán.
Viszont ez egyszer nézhető szerintem, a hibái ellenére is. Kicsit mintha nem tudták volna eldönteni a készítők, hogy hardcore sci-fit, vagy szatirát akarnak csinálni, így egyik se lett, de valahogy mégis élvezhető.

Szerintem az egyértelműen szatíra. Bár valóban lehetett volna akár komolyabb hangvételű változatot is csinálni.

Eleve baromság a múltból vinni katonákat a jövő háborújába, mert ha a múlt béli ember meghal a jövőben, akkor megváltozik a múlt is, pl nem születnek meg a gyerekei, így eleve kevesebb ember és katona lesz a jövőben és a meg nem születettek nem teszik azt amit tettek volna. Pont ezt az idő paradoxont próbálja elkerülni minden idő utazós film.

• Tetszik
Reactions: Veér Ispán