[HUN] CZ BREN 2

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 416
17 766
113
2,5 milla egy ilyen Bren? Akkor egy H&K416 mennyi?

Kizárt. A Frommerban a 600-700 korul mennek a hasonló minőségű sportcélú félautomata karabélyok (pl a Skorpió, Schmeisser AR-15-ők, de régebben láttam Brent is). Egyik se er ennyit, de nagyjából ennyit mernek elkérni érte a csóró magyar kiskereskedelemben.

Optika se nagyon lőheti ennyire egekbe az árát, szerintem nagyotmondás.

2,5 misiért egy kézzel összerakott Krieghoffot kapsz, az meg kicsit más kategória mint egy katonai gépkarabély.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
3 197
14 099
113
Optika se nagyon lőheti ennyire egekbe az árát, szerintem nagyotmondás.
Nekem az ütötte meg a fülem, hogy ráadásul hadiból visszaalakított de magyarországi gyártás.

Valóban készült ilyen Kiskunfélegyházán? Még a végén kedvet kapok.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 416
17 766
113
Amit èn hallottam honvèdsègi árat vagy 2 ève az ennèk sokkal szerènyebb volt.

Ha tippelnem kellene a kisker árból a honvédség olyan 350-ért veheti.

Nekem az ütötte meg a fülem, hogy ráadásul hadiból visszaalakított de magyarországi gyártás.

Valóban készült ilyen Kiskunfélegyházán? Még a végén kedvet kapok.

Én úgy tudom a hadi itt készül csak kiegészítik néha cseh raktárkészletből. Esetleg az átalakítás engedélyeztetés drágíthatja.. de nem milliókkal.

Amúgy van bármi különbség a hadiból alakított meg az eleve civil félautomata változat között? A pedigrén kívül.

• Tetszik
Reactions: J.G.

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
328
3 143
93
Épp annyit rendelünk amennyi pénz marad és arra nehéz munkásállományt fenntartani vagy kapacitást építeni. A felfújt exportár miatt pedig nincs külföldi rendelés. Most mióta vissza lett adva a CZ -nek a gyártási vonal kissé kiegyenesedett, de ezzel a CZ -van előbbre nem a saját iparunk mert így ők járnak jól.
Akkor már nem is gyártunk CZ-k Kiskunfélegyházán? Ha igen, akkor a továbbiakban az MH részére cseh gyártású fegyverek érkeznek?

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 416
17 766
113
Ez elképesztően naiv árazás.

Hát az USA-ban civil piacon 2000 USD egy Bren 2. És ezen már rajta van a kisker árrés, import és az egzotikum felár. Ez 800 ezer forint.

Egy alap Colt AR-15 1000 dollár körül, ami azért nagyjából jelzi hol lehet a reális piaci ár, hiszen még ezen is haszon van (az Army valami 600 dollárért kapja a pőre M4-et asszem).

Aztán hogy ha a Honvédség megveszi az amcsi kisker árnál is drágábban nagy tételben, az meg justhonvédségthings kategória.

Persze ha benne van az optika egyéb kütyü is úgy lehet drágább.

• Tetszik
Reactions: endre and Ocses

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 549
88 679
113
Hát az USA-ban civil piacon 2000 USD egy Bren 2. És ezen már rajta van a kisker árrés, import és az egzotikum felár. Ez 800 ezer forint.

Egy alap Colt AR-15 1000 dollár körül, ami azért nagyjából jelzi hol lehet a reális piaci ár, hiszen még ezen is haszon van (az Army valami 600 dollárért kapja a pőre M4-et asszem).

Aztán hogy ha a Honvédség megveszi az amcsi kisker árnál is drágábban nagy tételben, az meg justhonvédségthings kategória.

Kihagytad az alkotmányos költséget, az civil piacon nincs.

A BREN-hez csak 5 tár jön, TASZT és egy szíj a cégnek.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 747
139 317
113

El kell tartani egy szarzenál Rt-t meg kifizetni az x százalék licencdíjat a CZ-nek minden elkészült fegyver után és még az igazgatótanácsban recskázó helyettes államtitkárok jutalékát és osztalékát is ki kell gazdadálkodni...

De még ezzel együtt sem ekkora a darabár minden kiegészítőjével együtt se.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 186
16 387
113
  • Tetszik
Reactions: J.G.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 966
9 563
113
Ha tippelnem kellene a kisker árból a honvédség olyan 350-ért veheti.

Én úgy tudom a hadi itt készül csak kiegészítik néha cseh raktárkészletből. Esetleg az átalakítás engedélyeztetés drágíthatja.. de nem milliókkal.

Amúgy van bármi különbség a hadiból alakított meg az eleve civil félautomata változat között? A pedigrén kívül.
Ha tippelnem kellene, akkor a cső, habár az sem biztos. Pont a hk416 esetében ugyanazt a csövet kapja meg mindkettő, és tényleg csak az autómata fokozat hiánya az egyetlen különbség.