[HUN] Vadászgépek beszerzése

Nyamvadt gidranon egymasnak ugrunk, alig varjak a torokok a szerzodes lezarasat.

Hát a kormány elkúrta. De most pusztán technikai kérdést tettem fel. Tehát ha lenne pénz és bizalom, akkor opció lenne-e.

Egyébként katonailag úgy kéne készülni, hogy konfliktus szomszéddal is kialakulhat és hogy a nyugat nem komálná a dolgot. Erre pont jó lenne hogy vannak barátaink, lengyelek, törökök. Meg vannak távoli országok, pl Dél-Korea. Ha nem tennék ezeket a kapcsolatokat is tönkre, pont jó lenne ezektől fegyvert beszerezni, hogy kevésbé legyen függő az ország.

• Robot
Reactions: megazez
Gripen repülés, kutyás bemutató, valamint vadászpilóta és tűzszerész előadás várta azt a több mint száz honvéd kadétot, akik április 29-én a kecskeméti MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárhoz látogattak.
„Nagyjából heti 10-15 órát töltünk levegőben a Gripenekkel, legyen szó szabadrepülésről vagy szituációs feladatról. Utóbbit mindig a soron következő gyakorlat tematikájához igazítjuk” – mesélte a százados.

Azért ez eléggé sovány , ha ez igaz akkor az osztályos fokozatokat nem lesz egyszerű tartani.....
Ahogy nézegettem a Ramstein Flag 2025 gyakorlat képeit, az tűnt fel, hogy mindenki végzett légi utántöltést (svédek és a csehek Gripennel, a románok F-16-tal, stb.) is, csak a magyar Gripenekről nem volt ilyen fotó.

De, én nekiláttam, de mindenképp fura volt. 500 - 750 repült óra. Az gépenként is kevés, nem hogy egy pilótának.
Koltseghatekonysag maximumra járva, nem hiaba mondtam pár hete igen 18 gepunk lett ennél tobb nem lesz csak kevesebb ha így haladunk, az esztelen spórolás miatt mostanság borítékolunk par uj breaking gripen crash hirt…na mind1

Koltseghatekonysag maximumra járva, nem hiaba mondtam pár hete igen 18 gepunk lett ennél tobb nem lesz csak kevesebb ha így haladunk, az esztelen spórolás miatt mostanság borítékolunk par uj breaking gripen crash hirt…na mind1
Majd ha megjönnek a ner 39 ng-k akkor majd azzal költséghatékonyan kiváltják a grippent