Javítja a megítélésünket, bátorítja a potenciális partnereinket és bizalmat ébreszt a befektetőkben. Ja bocs, nem ideA megfelelő valasz kivalasztasa meg várat magara a labda nálunk pattog melyik lesz…tik tak…a torok lusta de nem var orokre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Javítja a megítélésünket, bátorítja a potenciális partnereinket és bizalmat ébreszt a befektetőkben. Ja bocs, nem ideA megfelelő valasz kivalasztasa meg várat magara a labda nálunk pattog melyik lesz…tik tak…a torok lusta de nem var orokre.
Nyamvadt gidranon egymasnak ugrunk, alig varjak a torokok a szerzodes lezarasat.
Aztan szolt az ebresztoAzt álmodtam az este hogy 12db su57-et veszünk kazahsztántól![]()
PróféciaAztan szolt az ebreszto
Azt álmodtam az este hogy 12db su57-et veszünk kazahsztántól![]()
Sztem a magyar költségvetés helyben gyújtaná is fel magát...Azt álmodtam az este hogy 12db su57-et veszünk kazahsztántól![]()
„Nagyjából heti 10-15 órát töltünk levegőben a Gripenekkel, legyen szó szabadrepülésről vagy szituációs feladatról. Utóbbit mindig a soron következő gyakorlat tematikájához igazítjuk” – mesélte a százados.Gripen repülés, kutyás bemutató, valamint vadászpilóta és tűzszerész előadás várta azt a több mint száz honvéd kadétot, akik április 29-én a kecskeméti MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárhoz látogattak.
![]()
Iskolapadból a honvédségbe
Gripen repülés, kutyás bemutató, valamint vadászpilóta és tűzszerész előadás várta azt a több mint száz honvéd kadétot, akik április 29-én a kecskeméti MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárhoz látogattak.honvedelem.hu
Azért ez eléggé sovány , ha ez igaz akkor az osztályos fokozatokat nem lesz egyszerű tartani.....Senkinek sincs kedve számolgatni, hogy jöhet ki ez?![]()
Nem vagyok en matematikus.Senkinek sincs kedve számolgatni, hogy jöhet ki ez?![]()
Ahogy nézegettem a Ramstein Flag 2025 gyakorlat képeit, az tűnt fel, hogy mindenki végzett légi utántöltést (svédek és a csehek Gripennel, a románok F-16-tal, stb.) is, csak a magyar Gripenekről nem volt ilyen fotó.Azért ez eléggé sovány , ha ez igaz akkor az osztályos fokozatokat nem lesz egyszerű tartani.....
Senkinek sincs kedve számolgatni, hogy jöhet ki ez?![]()
Koltseghatekonysag maximumra járva, nem hiaba mondtam pár hete igen 18 gepunk lett ennél tobb nem lesz csak kevesebb ha így haladunk, az esztelen spórolás miatt mostanság borítékolunk par uj breaking gripen crash hirt…na mind1De, én nekiláttam, de mindenképp fura volt. 500 - 750 repült óra. Az gépenként is kevés, nem hogy egy pilótának.
Majd ha megjönnek a ner 39 ng-k akkor majd azzal költséghatékonyan kiváltják a grippentKoltseghatekonysag maximumra járva, nem hiaba mondtam pár hete igen 18 gepunk lett ennél tobb nem lesz csak kevesebb ha így haladunk, az esztelen spórolás miatt mostanság borítékolunk par uj breaking gripen crash hirt…na mind1
Ne fesd az ördögöt a falra!Majd ha megjönnek a ner 39 ng-k akkor majd azzal költséghatékonyan kiváltják a grippent
Amilyen fasza repülőrajtot vesz minden évben a gazdaságunk sajnos, én simán el tudom képzelni...Ne fesd az ördögöt a falra!
Kanyarban előzünk. Ugye?Amilyen fasza repülőrajtot vesz minden évben a gazdaságunk sajnos, én simán el tudom képzelni...
Szep volt bazdmegAz április elején kapott F-16 Block 70-es vadászgép a bulgáriai leszállás után meghibásodott, és a pótalkatrészekre várva nem tud felszállni.
Ezt Nyikolaj Rusev vezérőrnagy, a Bolgár Légierő parancsnoka jelentette be .
Az első bolgár F-16-os vadászgép repülési tesztjei során, amelyek a repülőgép üzembe helyezésének részét képezték, a fedélzeten az egyik rendszer meghibásodását észlelték.
A problémát a repülőgép bulgáriai leszállása után fedezték fel, de nem világos, hogy a meghibásodás repülés közben vagy az érkezés után történt-e. Rusev ugyanakkor hangsúlyozta, hogy egy ilyen meghibásodás felfedezése nem jelenti azt, hogy a repülőgép hibás.
A repülőgép átvétele még folyamatban van, és két szakaszból áll: műszaki és repülési tesztből. Rusev megjegyezte, hogy a folyamat hosszadalmas, és a repülőgépet hivatalosan csak mindkét szakasz befejezése után vehetik át szolgálatba. A repülési teszt részeként legalább két repülést kell végrehajtani egy bolgár pilóta részvételével. Csak a repülési készenlét megerősítése után helyezi a vadászgépet a Bolgár Légierő hadrendbe.
Dimitar Sztojanov volt védelmi miniszter és jelenlegi elnöki védelmi tanácsadó, aki egyben repülőmérnök is, megjegyezte, hogy a gép azért nem tud repülni, mert az egyik egység elromlott. A szükséges alkatrész jelenleg nem kapható Bulgáriában, mivel nem volt benne az eredeti szállítási csomagban, hogy csökkentsék a szerződés költségét.
Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi probléma elkerülhető lett volna, ha a Lockheed Martin által kínált, garantált alkatrész-szállítást a nap 24 órájában elfogadják. Ehelyett Bulgária egy olcsóbb ajánlatot választott, ami a kritikus alkatrészek hiányához vezetett.
Hivatalosan is legyőztek minket a fillerbaszo versenyben, soha nem hittem volna.Az április elején kapott F-16 Block 70-es vadászgép a bulgáriai leszállás után meghibásodott, és a pótalkatrészekre várva nem tud felszállni.
Ezt Nyikolaj Rusev vezérőrnagy, a Bolgár Légierő parancsnoka jelentette be .
Az első bolgár F-16-os vadászgép repülési tesztjei során, amelyek a repülőgép üzembe helyezésének részét képezték, a fedélzeten az egyik rendszer meghibásodását észlelték.
A problémát a repülőgép bulgáriai leszállása után fedezték fel, de nem világos, hogy a meghibásodás repülés közben vagy az érkezés után történt-e. Rusev ugyanakkor hangsúlyozta, hogy egy ilyen meghibásodás felfedezése nem jelenti azt, hogy a repülőgép hibás.
A repülőgép átvétele még folyamatban van, és két szakaszból áll: műszaki és repülési tesztből. Rusev megjegyezte, hogy a folyamat hosszadalmas, és a repülőgépet hivatalosan csak mindkét szakasz befejezése után vehetik át szolgálatba. A repülési teszt részeként legalább két repülést kell végrehajtani egy bolgár pilóta részvételével. Csak a repülési készenlét megerősítése után helyezi a vadászgépet a Bolgár Légierő hadrendbe.
Dimitar Sztojanov volt védelmi miniszter és jelenlegi elnöki védelmi tanácsadó, aki egyben repülőmérnök is, megjegyezte, hogy a gép azért nem tud repülni, mert az egyik egység elromlott. A szükséges alkatrész jelenleg nem kapható Bulgáriában, mivel nem volt benne az eredeti szállítási csomagban, hogy csökkentsék a szerződés költségét.
Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi probléma elkerülhető lett volna, ha a Lockheed Martin által kínált, garantált alkatrész-szállítást a nap 24 órájában elfogadják. Ehelyett Bulgária egy olcsóbb ajánlatot választott, ami a kritikus alkatrészek hiányához vezetett.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..