Nagyon nem hiszem. Abban a kategóriában mintha vettünk volna párat,csak már a nevét is elfeljtettem a szolnokiaknak, több nem is hinném, hogy kell abból.Vagy esetleg egy kisebb macskaféle, a Caracal 4x4 ? (amiről már évek óta szó van)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nagyon nem hiszem. Abban a kategóriában mintha vettünk volna párat,csak már a nevét is elfeljtettem a szolnokiaknak, több nem is hinném, hogy kell abból.Vagy esetleg egy kisebb macskaféle, a Caracal 4x4 ? (amiről már évek óta szó van)
Kicsit drága lenneVagy esetleg egy kisebb macskaféle, a Caracal 4x4 ? (amiről már évek óta szó van)
Igzad lehet, mert rosszul emlékeztem, nem az angolokkal, hanem a hollandokkal rendeltek közösen a németek Caracal 4x4-et. 3000 db-ot 2 milliárd Euroért.Nagyon nem hiszem.
A Polarisokra gondolsz? Mert NMS-t azt nem vettek még, ha minden igaz. (Az épülő nagy szolnoki SOF kiképző központ azért gyanus, hogy kiemelt szerepet szánnak nekik és kapnak még valamit, mert Csádba is ők mennének...)Abban a kategóriában mintha vettünk volna párat,csak már a nevét is elfeljtettem a szolnokiaknak, több nem is hinném, hogy kell abból.
Ès ki váltja őket?mert Csádba is ők mennének...
Nem értem a kérdést. Azt írtam, hogy nem lett nekik még NMS beszerezve és a Caracalt már évek óta emlegetik külföldi hírek, hogy lesz magyar gyártása és rendszeresítés is.Ès ki váltja őket?
Ha ők mennènel csádba ki váltja őket.Nem értem a kérdést. Azt írtam, hogy nem lett nekik még NMS beszerezve és a Caracalt már évek óta emlegetik külföldi hírek, hogy lesz magyar gyártása és rendszeresítés is.
Azokra. Kb egy katefgórai.Igzad lehet, mert rosszul emlékeztem, nem az angolokkal, hanem a hollandokkal rendeltek közösen a németek Caracal 4x4-et. 3000 db-ot 2 milliárd Euroért.
És arról volt szó több preziben hogy egy részük itt Zalában lesz gyártva/összeszerelve.
A Polarisokra gondolsz? Mert NMS-t azt nem vettek még, ha minden igaz. (Az épülő nagy szolnoki SOF kiképző központ azért gyanus, hogy kiemelt szerepet szánnak nekik és kapnak még valamit, mert Csádba is ők mennének...)
A faszt.Azokra. Kb egy katefgórai.
Hát ilyen nagyon tág értelemben, na. Négy kereke van meg légiszállítható.A faszt.
A szegedi gyárral mi lehet a helyzet? Járt valaki arra mostanában? A térképeken nem sok minden látszik belőle.Ha valakit érdekel, frissült Várpalotánál a gugli térkép.
1-2 hete volt a bokrétaünnepségA szegedi gyárral mi lehet a helyzet? Járt valaki arra mostanában? A térképeken nem sok minden látszik belőle.
Egy éve ez volt az ígéret: scheduled to go into operation in August 2025
Steep growth at Rheinmetall in the first quarter of 2025 – operating result in defence business almost doubled
Financial report for Q1 2025
The growth curve continues to trend steeply upwards: Rheinmetall group concludes the first quarter of 2025 with new record values in both sales and income.www.rheinmetall.com
Rheinmetall 2025 Q1 results presentation
2025 Q1 Financial Reports
4*4-ben számolnak velünk '27 és '30 közt.
En is sok mindennel szamolok 27-30 kozott ol egy sajat lakassal csak hat a realitas mast mutat…na az rm is igy lesz4*4-ben számolnak velünk '27 és '30 közt.
Nem azért emeltem ki, amiért ilyen kis optimisták, hanem mert például a pantherrel kapcsolatban már szóba sem kerülünk. Sem plusz hiúzok, sem semmi.En is sok mindennel szamolok 27-30 kozott ol egy sajat lakassal csak hat a realitas mast mutat…na az rm is igy lesz![]()
Vegre, csak ezt tudom mondani.Nem azért emeltem ki, amiért ilyen kis optimisták, hanem mert például a pantherrel kapcsolatban már szóba sem kerülünk. Sem plusz hiúzok, sem semmi.
Minden cég éves beszámolója nyilvános...Sajnos hivatkozást nem találtam honnan veszi az adatokat és a beszámolót.
Megjelent a lőszergyártásra létrehozott, szintén Zalaegerszegen működő Rheinmetall Hungary Munitions Zrt. e-beszámolója is, amely nem örülhet annyira: ugyan 2024-ben óriási nettó árbevételnövekedéssel 9,2 milliárd forinttal zárt, ám korábbi veszteségét tovább növelve 1,9 milliárdos veszteséget könyvelhetett el.Sajnos hivatkozást nem találtam honnan veszi az adatokat és a beszámolót.
![]()
Békepártiság és hadiipari profit: kaszálnak a tankgyártással Magyarországon
Nincs annál ambivalensebb dolog, amikor egy hadiipari cégnek extrém módon növekszik a nyeresége, hiszen az a világban történő folyamatok tökéletes leképeződése. A német Rheinmetall magyarországi gyára tavaly 1,4 milliárdos nyereséggel zárt, ami a valóságban jóval nagyobb, ha korábbi...mfor.hu
A német Rheinmetall magyarországi gyára tavaly 1,4 milliárdos nyereséggel zárt, ami a valóságban jóval nagyobb, ha korábbi veszteségének a kiegyenlítését is figyelembe vesszük.
A katonai harcjárművek gyártására 2020-ban alapított Rheinmetall Hungary Zrt. 2024-es beszámolója egészen figyelemre méltó számokat tartalmaz. A társaság többségi tulajdonosa a német Rheinmetall AG (51 százalékos részesedéssel), míg a fennmaradó 49 százalék az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. tulajdonában van.
A cég nettó árbevétele egy év alatt csaknem az ötszörösére nőtt: a 2023-as 27,4 milliárd forint után 2024-ben már 139 milliárd forintot könyvelhetett el. A nyereség ennél is nagyobb arányban változott: az egy évvel korábbi 5,3 milliárd forintos veszteségből 1,3 milliárd forintos nyereség lett, vagyis a zalaegerszegi hadiipari vállalat eredménye 6,6 milliárd forinttal javult.
Érdekesség, hogy bár az Opten adatbázisában még nem szerepelnek a 2024-es pénzügyi adatok, a 2023-as számok sem egyeznek a friss beszámolóban szereplő értékekkel. Ennek oka, hogy a 2024-es dokumentumban megjelenő „előző évek módosításai” a 2023-as évre vonatkoznak. A változtatás hátterében a 8×8-as fejlesztési projekt 2022-ben teljesített mérföldköveinek utólagos pénzügyi elszámolása áll: ennek eredményeként 9,3 milliárd forint árbevételt és ugyanekkora összegű alvállalkozói költséget utólagosan könyveltek el.
A Rheinmetall Hungary Zrt.-t a részvényesek azzal a céllal hozták létre, hogy a legkorszerűbb lánctalpas és kerekes járműveket, különösen az új Lynx gyalogsági harcjárműtípust kifejleszti és gyártja a magyar fegyveres erők számára. A társaság fontos szerepet játszik a magyarországi „Zrínyi 2026” kezdeményezésben, amely a nemzeti fegyveres erők modern felszerelésére összpontosít, és helyi gyártást irányoz elő.
A beszámoló kitér arra, hogy a magyar üzem 2021-ben kezdte el operációs működését, majd 2022. decemberében átvette a Lynx gyártásának 2. fázisára vonatkozó keretszerződést fő részvényesétől, az Rheinmetall Landsysteme GmbH-tól. 2023-ban a társaság tovább folytatta a gyárépület magas technológiai színvonalú gyártási felszereltségének kiépítését és a működéshez szükséges munkavállalói létszám, struktúra felépítését.
2024-ben pedig elkezdődött a Lynx harci járművek széria gyártása, emellett továbbfejlesztette a szervezeti struktúráját és kialakította a szervezeti folyamatait.
A Lynx projekten kívül az előző években két szerződést is kötött a Magyar Honvédséggel két másik fejlesztési projektre, amelyek a „Hibrid meghajtású 8*8-as jármű” fejlesztése és prototípus előállítása, illetve Lynx harci jáműhöz köthető Skyranger lövegtorony fejlesztése és gyártása. Ez utóbbi értékesítése, teljesítése 2025-re várható – írják.
Magyarország felsőbb fokozatba kapcsolt, amit a vállalat egyéb számai is alátámasztanak.
a készleteket 5,9 milliárd forintról 127,3 milliárd forintra növelték, ebből a saját termelésű készletek nulláról 1,9 milliárdra emelkedtek
az eladott, közvetített szolgáltatások értékét szintén nulláról 59,4 milliárd forintra növelték
az anyagjellegű ráfordításokat 32,5 milliárd forintról 134 milliárdra hízlalták
a műszaki berendezésekre, gépekre, járművekre kiadott összeg pedig 5,8 milliárdról 10,7 milliárdra ugrott.
A gyárban – amely nemes egyszerűséggel a Rheinmetall út 1. szám alatt található –, 2022-ben még csak 66 fő, 2023-ban 185 fő, 2024-ben pedig már 237 fő dolgozott.
Osztalékfizetés nem történt, az adózott eredmény teljes összegét a társaság eredménytartalékába helyezték.
A cég hozzáteszi: Oroszország Ukrajna elleni agresszív háborúja nincs közvetlen hatással a társaság Magyar Honvédséggel kötött szerződéseire. A megnövekedett védelmi megoldások iránti nagy kereslet következtében azonban a védelmi iparban továbbra is fennállnak a szűkebb beszállítói lánccal kapcsolatos problémák.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..