[BIZTPOL] Románia

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
717
4 142
93
Elég a választás eredményeit elolvasni.
Relativizálni ezt meg nem lehet, ahogy és amiket mondott/tett az ipse, azok után felelős, magyar politikus egyszerűen
ilyet nem 'likeolhat'.
Max ha esetleg megnyeri, akkor a minimálisan elvárható udvariassági gratuláció, addig meg leginkább
kussban kellett volna maradni.
Ennyi a lényeg. Számomra minden más csak szerecsenmosdatás.
Nézd amit Orbán mondott hogy a kereszténység és a szuverenitás közös talapzat az Simiont kötelezi.A vita azon megy hogy egyáltalán megszólította.Én gyakran megyek ki túrázni.Van most ott rengeteg dühös vadromán.Igenis lehetséges ,hogy Orbánt tisztelni fogják ezért ,és igenis ,ez még még hozhat ezen az oldalon valami jót.Enélkül csak a magyarokra acsarkodó érzés maradhat és más semmi a szélsőjobbon.Talán egy esély.Lehet semmi de mondom talán egy esély.Mosdatom?Meglátjuk.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 469
40 379
113
A Szeku túlélése mellett simán.
A secu a nemlétezőhhval kiegyezett, így jöhetett létre Csau bukása...átálltak az atlanti oldalra...Nemzeti Megmentési Front...
Nos, látni kell azt, hogy a #puliszkanemrobban csak akkor amikor valós, a zsigerirettegett nevet kivetítjük a falra...#magyatreconquista...ez minden románosíltott nevű #karriersovinisztakollaboráns elméjébe belevakuuzott...ja, hogy a #mindenmagyarokpatásördöge támogatáról "!biztosította!" (amúgy N.E.M.) egy szuverenista (szavakban), #nagyromanista politikusnak kinéző amúgy a N.A.T.O. és az EU. írgalmatlan pénz és pénzmosodáit nyugati p
politikai aktorok által kreált szereplőt, Simiont..csak azért, mert a vereség után szomorúan elhagyta Romániát....És az nyert, akinek kellett..

• Tetszik
Reactions: megazez

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 327
65 586
113
Szerintem a Román választási térkép hasonlít a II. Bécsi döntés térképére:
ibG8RPc.png

iu

Aztán lehet ezt csak én látom bele.

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
3 034
6 594
113
Ez is csak egy "köteles beszéd" félremagyarázás.De ha "jópontokra hajt "ugyan miért is teszi?Talán románok szavaznak a fideszre vagy minek? Minek "kedveskedett" volna ennek az alaknak ,ha nem az ottani magyarok miatt?Egyébként pár év és ez az fajromán miniszterelnök lesz....
A köteles beszéd félremagyarázás volt. Itt viszont rosszul mérte fel a helyzetet, és azt hitte hogy ha időben a győztes mellé áll, abból előnye lesz. Egyébként a beszédben benne van a magyarázat hogy miért állt Simion mellé.

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
717
4 142
93

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 607
6 078
113
Az a fő probléma, hogy a külhoniak, mindezt úgy írom hogy külhonban születtem, sok esetben a markukat tartják, aztán ha egyszer azt mondják nekik, hogy
-Srácok, ti mivel viszonozzátok, azt amit az anyaország nyújt nektek?
a válasz sokszor...
-Há ti gazdagok vagytok!
-Há tikteket senki nem nyom el!
-Nektek könnyű, mer magyarul beszélhettek!
-Persze mer nektek mindenetek megvan!
stb....
Mindig védem a kormány támogatási hajlandóságát a külhoniak felé...

Amit amúgy itt kérdésként feltettél az baromság, ugyanis akkor nem vagy tisztában azzal, hogy a magyarországi politikai, kormányzati és gazdasági , média elitben mennyi külhonban született magyar dolgozik...röviden, rengeteg...és nem takarítóként. Ez persze felveti annak a mellékhatását is, hogy a szellemi elitjük Magyarországra költözött...akkor most melyik ujjamba harapjak?
A másik fő gond. az RMDSZ maga, amelyik gyökerei a Csau-érába nyúlnak vissza, és elég mélyen, önző módon politizálnak...le kellene cserélni a magyar önösérdekvédelmet egy valódi nemzeti érdekvédelemre...
(szerintem)
Azt nem tudom, hogy különféle külhoni alapítványok mennyi pénzt kapnak évente, de amikor én 20 éve középiskolás voltam, évi 20000 forint támogatást kaptam mivel Erdélyben magyar nyelvű oktatási intézménybe jártam (2 éve ezt tudtommal 100000 forintra növelték). Egyetem alatt ha jól emlékszem 5000 vagy 6000 forint járt. Hát egyik sem volt nagy összeg már akkoriban sem. Az egyetem ahova jártam, azt elég jelentős részben a magyar állam tartotta fent. Lehet ezt úgy is tekinteni, hogy a magyar közpénzeket egy idegen állam állampolgáraira költik el, de van ennek bőven haszna. Azzal, hogy szomszédos országokban iskolákat támogatnak, jelentős mértékben hozzájárulnak az ott élő magyar nyelv megmaradásához illetve az anyaországba vonzásához. Végső soron mindkettő sokkal jobb, mintha beolvadnának. Mint ahogy én is Magyarországra költöztem, jópár középiskolás és egyetemista osztálytársam is ide költözött. Én a kormány helyében jóval nagyobb összeget is adnék abban az esetben ha magyar iskolába jár egy külhoni. Még annak is, aki nem magyar nyelvű. Kárpátalján pl. 200000-300000 forint igencsak nagy összegnek számít, ott még az ukránok is meggondolnák, hogy nem-e jobb nekik magyarrá válni. 3-4 év magyar nyelvű óvoda, 8-12 év iskola alatt lazán magyarrá válna egy egész generáció.

Cevat

Well-Known Member
2020. október 22.
1 145
3 308
113
Orban nem lehetett ennyire naiv,hogy azt hitte megengedik Simiont nyerni...A Moldavianak adott segitseg amit a roman allam adott par honapja Sandu szamara, most viszont is mukodott.A kulhoni szavazatokkal ugy jatszanak a helyi szolgalatok ahogy az erdekuk kivanja.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 469
40 379
113
Nahát érdekes egybeesés:D
Az erdélyi románság és a Kárpátokon túli között óriási a különbség...a románok ettől félnek.
Azt nem tudom, hogy különféle külhoni alapítványok mennyi pénzt kapnak évente, de amikor én 20 éve középiskolás voltam, évi 20000 forint támogatást kaptam mivel Erdélyben magyar nyelvű oktatási intézménybe jártam (2 éve ezt tudtommal 100000 forintra növelték). Egyetem alatt ha jól emlékszem 5000 vagy 6000 forint járt. Hát egyik sem volt nagy összeg már akkoriban sem. Az egyetem ahova jártam, azt elég jelentős részben a magyar állam tartotta fent. Lehet ezt úgy is tekinteni, hogy a magyar közpénzeket egy idegen állam állampolgáraira költik el, de van ennek bőven haszna. Azzal, hogy szomszédos országokban iskolákat támogatnak, jelentős mértékben hozzájárulnak az ott élő magyar nyelv megmaradásához illetve az anyaországba vonzásához. Végső soron mindkettő sokkal jobb, mintha beolvadnának. Mint ahogy én is Magyarországra költöztem, jópár középiskolás és egyetemista osztálytársam is ide költözött. Én a kormány helyében jóval nagyobb összeget is adnék abban az esetben ha magyar iskolába jár egy külhoni. Még annak is, aki nem magyar nyelvű. Kárpátalján pl. 200000-300000 forint igencsak nagy összegnek számít, ott még az ukránok is meggondolnák, hogy nem-e jobb nekik magyarrá válni. 3-4 év magyar nyelvű óvoda, 8-12 év iskola alatt lazán magyarrá válna egy egész generáció.
Én támogatom a mindenkori magyar kormány határokon túl élő magyarságot segítő intézkedéseit, csak azt is látom, hogy részükről sokszor furcsaválaszreakciók érkeznek...

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
717
4 142
93
Orban nem lehetett ennyire naiv,hogy azt hitte megengedik Simiont nyerni...A Moldavianak adott segitseg amit a roman allam adott par honapja Sandu szamara, most viszont is mukodott.A kulhoni szavazatokkal ugy jatszanak a helyi szolgalatok ahogy az erdekuk kivanja.
Naiv nem naív ,46% választó az most is ott van az oldalán.És nem fogyni fog.Szerintem.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
6 017
15 667
113
Orban nem lehetett ennyire naiv,hogy azt hitte megengedik Simiont nyerni...
Nem naiv, hanem elvakult. Az "elfoglaljug Bruszelt"-féle mantra is errol szól.
A "villágforradalmi" ábrándozásai ugyan úgy kútba mennek majd, mint anno Kun Béla elképzelései.

Szerintem a Román választási térkép hasonlít a II. Bécsi döntés térképére:
Ahogyan a lengyel vállasztási térképen is látható, hol voltak az 1939-elotti német határok, vagy a németországi vállasztási térképen kimutatkozik a néhai NDK.

Ez leginkább népmozgásoknak koszonheto - milyen beállítotságu emberek hová betelepedtek vagy honnan kitelepedtek. Aki ugyanis új életet kezd valahol, az kevésbé retteg a változásoktól és úgy általában nyitottabb, ami majd a pártpreferenciáiban is tukrozodik.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 689
26 508
113
Az "elfoglaljug Bruszelt"-féle mantra is errol szól.
A "villágforradalmi" ábrándozásai ugyan úgy kútba mennek majd, mint anno Kun Béla elképzelései.
Nem csak ábránd, egy terv. Nevezheted őrült tervnek, de tett is érte. Nem is keveset.

A megvetett, került, "elszigetelt", lenézett Viktor gyak egymaga összerántotta a Patriótákat, kibirt 10+ év nyugati ostorcsapást és még mindig nem találtak fogást rajta annak ellenére, hogy a poltikai rendszerét az utolsó sejtjéig már sikerült feltérképezni, ismert a pénzek útja, kézzelfoghatóak a láncszemek, melyek a gazdasági és politikai hatalmát adják.

Teljesen világos, hogy miért rettegtek tőle :rolleyes:. Mert nem csak "ábándozik"... :oops:

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
3 034
6 594
113
Nem csak ábránd, egy terv. Nevezheted őrült tervnek, de tett is érte. Nem is keveset.

A megvetett, került, "elszigetelt", lenézett Viktor gyak egymaga összerántotta a Patriótákat, kibirt 10+ év nyugati ostorcsapást és még mindig nem találtak fogást rajta annak ellenére, hogy a poltikai rendszerét az utolsó sejtjéig már sikerült feltérképezni, ismert a pénzek útja, kézzelfoghatóak a láncszemek, melyek a gazdasági és politikai hatalmát adják.

Teljesen világos, hogy miért rettegtek tőle :rolleyes:. Mert nem csak "ábándozik"... :oops:
Kitették az EU-t irányító legnagyobb frakcióból, helyette benne van egy hatalom nélküliben. Nem kapjuk az EU pénzek jó részét, nálunk az egyik legnagyobb az infláció az EU-ban, Románia utolért bennünket gazdaságilag. stb.

Egyetlen dologban valóban sikeres: a magyarországi hatalma megtartásában.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 689
26 508
113
Kitették az EU-t irányító legnagyobb frakcióból, helyette benne van egy hatalom nélküliben. Nem kapjuk az EU pénzek jó részét, nálunk az egyik legnagyobb az infláció az EU-ban, Románia utolért bennünket gazdaságilag. stb.

Egyetlen dologban valóban sikeres: a magyarországi hatalma megtartásában.
Ez is mind igaz. A "világforradalmi ábrándokra" reagáltam.

• Tetszik
Reactions: Rferi66

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 469
40 379
113

• Tetszik
Reactions: megazez and gergo55

Jano64

Well-Known Member
2021. március 7.
433
2 474
93
Az az egyszerű megoldás nem merül fel senkiben, hogy feladatmegosztás történt?
1. Az RMDSZ megtesz mindent, hogy ne kerüljön a magyargyűlölő hatalomra. A szoros eredmény miatt most az erdélyi szavazatok lettel a királycsinálók.
2. A kormány támogatólag nyilatkozik a személyében elfogadhatatlan, de politikai szándékaiban legalább is kezelhető irányú jelöltröl. Megválasztása esetén kire támaszkodhatna külföldi szövetségesként, ha nem a magyar kormányra?
Két jelölt esetében valamelyik bejön.
Tudom hogy jól esik gyalázkodni, de gondolkodni sem ártana.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
12 028
26 426
113
Románia utolért bennünket gazdaságilag. stb.
Aha...
Eltűnt 3-4 millió román az országból, így nem csoda ha nő az egy főre eső GDP! Jó nagy marhaságokat írogatsz! Így folytatják, akkor az évszászad közepére egy ~16 milliós ország lesz. Taps! Csak ezen a választáson többen szavaztak külföldről, mint amennyien a fővárosban élnek!

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 607
6 078
113
Nézd amit Orbán mondott hogy a kereszténység és a szuverenitás közös talapzat az Simiont kötelezi.A vita azon megy hogy egyáltalán megszólította.Én gyakran megyek ki túrázni.Van most ott rengeteg dühös vadromán.Igenis lehetséges ,hogy Orbánt tisztelni fogják ezért ,és igenis ,ez még még hozhat ezen az oldalon valami jót.Enélkül csak a magyarokra acsarkodó érzés maradhat és más semmi a szélsőjobbon.Talán egy esély.Lehet semmi de mondom talán egy esély.Mosdatom?Meglátjuk.
Bár abban Higginsnek igazat adok, hogy jobb lett volna nem belefolyni semmilyen szinten a választásba, de azt el kell ismernem, hogy az a furcsa helyzet állt elő Romániában, hogy a szélsőjobbos szavazók tényleg kedvelik Orbánt és sokszor pozitív példaként hozzák fel.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 607
6 078
113
Nem tudom, ez nem reakciót váltana-e ki az ottani államban. Hogy ne hagyják. Ha jelentőssé válna.
Most is csinálják, csak kis mértékben. Szerintem jogilag nem megtámadható az ha egy állam egy másik állam állampolgárait támogatja ha egy bizonyos iskolát választ. Egész világon vannak ilyesmik. Pl. a mostani győztes Nicusor is francia állami ösztöndíjjal végzett francia egyetemen.

• Tetszik
Reactions: beta and Kim Philby