Nahát, milyen váratlan fordulat![]()
Ukrajnából szeretettel: hibrid háború készül Magyarország ellen?
A magyar–ukrán viszony egyre feszültebbé válik, és ennek még lehetnek komoly következményei.index.hu

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nahát, milyen váratlan fordulat![]()
Ukrajnából szeretettel: hibrid háború készül Magyarország ellen?
A magyar–ukrán viszony egyre feszültebbé válik, és ennek még lehetnek komoly következményei.index.hu
Valószínűleg ez még csak a kezdet. Nyugodtabb volnék ha a haderőfejlesztés nem ért volna véget.![]()
Kémbotrány: újabb ukrán ügynököket lepleztek le Magyarországon
A hírt Kocsis Máté jelentette be.index.hu
Sok éve itt dolgozó ember az összes eddig elfogott (állítólagos) operatív személy, vegyük észre.Valószínűleg ez még csak a kezdet. Nyugodtabb volnék ha a haderőfejlesztés nem ért volna véget.
Plusz azt tegyük hozzá, hogy ez most reflektor fénybe került, de szerintem mind nagyon nagyon megdöbbennénk, ha kiderülne, hogy hány ország, hány ügynöke aktív (vagy épp alszik) Magyarországon. És azon is, hogy nekünk ugyanígy hány emberünk van csak a szomszédos országokban.Sok éve itt dolgozó ember az összes eddig elfogott (állítólagos) operatív személy, vegyük észre.
A fentebbi indexes véleménycikk is csak a mostani kontextusban tekintve "ütős". 2022-ben volt egy komoly ukrán kampány az információs térben, rimánkodtunk is erről páran de teljesen feleslegesen, senki nem foglalkozott vele. Aztán magától elmúlt, azóta se lövünk egymásra, azóta is megy ki nyilvános gyűjtésből származó kettős felhasználású eszköz a határon közvetlenül Ukrajnába, stbstb.
Nem úgy tűnik, mintha az eddigin felül valódi fenyegetettségünk lenne.
Keményen belefutottunk a kampányidőszakba és olyan tematikával zajlik a táborépítés amivel nagyon nem szabadna "viccelni", az a nagy helyzet :/
Egyszer azok a táborok olyan magas falakkal lesznek körülvéve, amiket már nem lesznek képesek sem átlépni, sem pedig lebontani az emberek.Sok éve itt dolgozó ember az összes eddig elfogott (állítólagos) operatív személy, vegyük észre.
A fentebbi indexes véleménycikk is csak a mostani kontextusban tekintve "ütős". 2022-ben volt egy komoly ukrán kampány az információs térben, rimánkodtunk is erről páran de teljesen feleslegesen, senki nem foglalkozott vele. Aztán magától elmúlt, azóta se lövünk egymásra, azóta is megy ki nyilvános gyűjtésből származó kettős felhasználású eszköz a határon közvetlenül Ukrajnába, stbstb.
Nem úgy tűnik, mintha az eddigin felül valódi fenyegetettségünk lenne.
Keményen belefutottunk a kampányidőszakba és olyan tematikával zajlik a táborépítés amivel nagyon nem szabadna "viccelni", az a nagy helyzet :/
Teljesen egyetértünk a többiben, de szerintem (és nem a kormányt akarom védeni) még ez is túlzás. Az oroszok jelenléte sem terjed ki mindenre, és ha megfigyeljük a gyakorlatban a katonadiplomáciát, NATO-együttműködéseket, meg úgy a többit, a khm... a szövetség joga az utolsó szóra perdöntő szokott lenni itthon is.plusz orosz barát a kormány, titkosszolgálati szempontból front ország vagyunk)
Hát elképzelésem sincs, bőven lehet túlzás. Arra gondoltam, hogy ha a hazai elhárítás nem lép fel olyan szigorúan (itt nem konkrét lebuktatásra, hanem megfigyelésre, követésre gondolok) az orosz ügynökök ellen, azok kicsit "szabadabban" mozognak, tevékenykednek, mások aktívabbak lehetnek velük szemben. Néha vannak szivárogtatások, hírek, hogy Bécs és Budapest nagy "hadszíntér" a nyugati-orosz titkosszolgálatok között. Hogy most ezekből igez-e bármi, passz.Teljesen egyetértünk a többiben, de szerintem (és nem a kormányt akarom védeni) még ez is túlzás. Az oroszok jelenléte sem terjed ki mindenre, és ha megfigyeljük a gyakorlatban a katonadiplomáciát, NATO-együttműködéseket, meg úgy a többit, a khm... a szövetség joga az utolsó szóra perdöntő szokott lenni itthon is.
Erre igencsak rácsatiznék, de a belpol ugye nyenyányeEgyszer azok a táborok olyan magas falakkal lesznek körülvéve, amiket már nem lesznek képesek sem átlépni, sem pedig lebontani az emberek.
Fel nem tudom fogni, hogy az egység helyett miért megosztottság az, amit minden kurzus a magáénak érez.
Írd meg privátban nyugodtan, vagy vidd át másik topicba, szívesen olvasom, mégha sokszor nem is osztom a véleményed.Erre igencsak rácsatiznék, de a belpol ugye nyenyánye
Abban biztos egyet értenénk,Írd meg privátban nyugodtan, vagy vidd át másik topicba, szívesen olvasom, mégha sokszor nem is osztom a véleményed.
Nyugodtabb volnék ha a haderőfejlesztés nem ért volna véget.
annál a skanzennél, amit pl a Bálnánál kicsaptak, még a Hamas is jobb mockup Merkavákat csinálNyugodtabb volnék ha egyáltalán lett volna haderő fejlesztés.
E helyet pár zsebet sikerült megtömni, meg csináltunk egy mini skanzent amit néha lehet a civileknek mutogatni. Annyiért amiből más ténylegesen haderőt épített.
Szóval, nem vagyok nyugodt![]()
annál a skanzennél, amit pl a Bálnánál kicsaptak, még a Hamas is jobb mockup Merkavákat csinál![]()
Hát elképzelésem sincs, bőven lehet túlzás. Arra gondoltam, hogy ha a hazai elhárítás nem lép fel olyan szigorúan (itt nem konkrét lebuktatásra, hanem megfigyelésre, követésre gondolok) az orosz ügynökök ellen, azok kicsit "szabadabban" mozognak, tevékenykednek, mások aktívabbak lehetnek velük szemben. Néha vannak szivárogtatások, hírek, hogy Bécs és Budapest nagy "hadszíntér" a nyugati-orosz titkosszolgálatok között. Hogy most ezekből igez-e bármi, passz.
Mintha valaki felvetette vona, hogy a parlamenti unatkozók jelentsék a kettős állampolgárságukat, ha van nekik ilyen, de akár a hármas elköteleződésüket is....én támogatom. Szőr, te is?Erre igencsak rácsatiznék, de a belpol ugye nyenyánye
Mindig a gonosz mások mindenért is..Mintha valaki felvetette vona, hogy a parlamenti unatkozók jelentsék a kettős állampolgárságukat, ha van nekik ilyen, de akár a hármas elköteleződésüket is....én támogatom. Szőr, te is?
Én azt is támogatom, hogy kettős állampolgárságú személy, illetve akinek a házastársa, élettársa kettős vagy többes állampolgárságú, esetleg külföldi, ne indulhason a parlamenti választásokon....![]()
Valószínűleg ez még csak a kezdet. Nyugodtabb volnék ha a haderőfejlesztés nem ért volna véget.
Mintha valaki felvetette vona, hogy a parlamenti unatkozók jelentsék a kettős állampolgárságukat, ha van nekik ilyen, de akár a hármas elköteleződésüket is....én támogatom. Szőr, te is?
Én azt is támogatom, hogy kettős állampolgárságú személy, illetve akinek a házastársa, élettársa kettős vagy többes állampolgárságú, esetleg külföldi, ne indulhason a parlamenti választásokon....![]()
erre egyáltalán nem vennék mérget :/Én annak örülnék, ha már túl lennénk már a parlamenti választásokon. Aztán véget fog érni ez a cirkusz.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..