Rendőrség, határőrség, belbiztonság

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 367
16 775
113
Undormány.... :(
Remélem minél többen elgondolkodnak majd, akiknek még jelent valamit az esküjük...

48386179-2214776088541188-6555177991385645056-n.jpg
Ja èn is gondolkodtam az ilyen vagy a múltkori kdnp-s sztori mennyire rombolja a morált.

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 175
5 336
113
Azert a biztonsagi orok hasznalata a sajat objektumoknal egy kenyszer es messze van az idealistol. A katonai objektumokat is ha lehet katonaknak kene orizni es nem kulsos cegeknek.
Szia,

Talan nem idealis, de azert alapvetoen vallalhato kompromisszum szerintem a rendorsegeken.

Talan nem tudja minden olvaso, hogy a fegyveres vagyonor es a fegyveres biztonsagi or az 2 nagyon kulonbozo fogalom. Talan a legjobb pelda erre az, hogy mit tehet, ha valaki be akar menni, az igazolvanykeresre meggondolja magat, es elmegy:
-vagyonor: panaszkodhat
-FBO: (felszolitas utan) addig uti, amig meg nem all, aztan megbilincseli.

Az FBO-k majdnem rendorok, a 2 nagy kulonbseg:
-FBO igazolvanyaban benne van, hogy hol dolgozik, csak ott vannak jogai (de ez hasonlo, mint a rendore); a rendor barhol szolgalatba helyezheti magat
-rendoriskobala jelentkezes feltetele az erettsegi; az FBO-nek nem.

Ez utobbi szerintem a lenyeg, vagyis akinek nincs erettsegije, megis szeretne a rendorsegen dolgozni, az elmehet FBO-nek, es orzi a rendorsegi objektumokat.

Szerintem a katonai objektumoknal egy kicsit masabb a helyzet:
1. a katonanak eleve nem kell erettsegi, ezert ez a legnagyobb elony itt nem jatszik
2. a rendoroknel nem kulso ceg van megbizva, hanem a rendorseg alkalmazottja az FBO is, vagyis a katonaknal megjelenik egy jelentos kockazati tenyezo.

therob

Well-Known Member
2012. december 26.
937
271
63
A Roman hatar mellett elo hataroroket felhoztak mar Budapestre is. Pl ok adjak a KR szolgalatat is. (operation trombita) Nagyon nem boldogok mert penz ugyanaz cserebe alig latjak a csaladot. Leszereles 6 honapra csak.
Nem felhozták, hanem lehetett jelentkezni pozíciókra. A rendőröket alapvetően a lakhelyükhöz közel osztották be kivéve azokat akik kérték magukat például a reptérre.
A határvadász állománynak is volt választási lehetősége. Az egyik helyben maradni rendőröket kiegészítve vagy a Bp-re igazolni és különböző őrzési feladatokat ellátni.
A Kerepesi trombitás akció az a laktanya nyomora. Egy vicc az az őrzés.

• Tetszik
Reactions: endre and Ocses

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 900
2 572
113
Nem felhozták, hanem lehetett jelentkezni pozíciókra. A rendőröket alapvetően a lakhelyükhöz közel osztották be kivéve azokat akik kérték magukat például a reptérre.
A határvadász állománynak is volt választási lehetősége. Az egyik helyben maradni rendőröket kiegészítve vagy a Bp-re igazolni és különböző őrzési feladatokat ellátni.
A temaban csak pletykafeszek vagyok. Mensegemre legyen mondva hogy csak azt pletyizem tovabb amit nekem mondtak. Ezert sem pro sem kontra nem tudok hozzaszolni de hiszek neked.

• Tetszik
Reactions: endre

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
11 255
38 657
113
Én ismerek olyan rendőrt aki a lőkösházi határról a Ferihegyi reptérre került :confused:

• Tetszik
Reactions: endre

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
2 212
4 573
113

Úgy tűnik, hogy a valóság nem akar megváltozni a társadalmi "félrenézéstől" és a Strucc-politikától sem!
...sőt: közelít! :(

.
Jaj, hagyjuk már! Egyrészt a Marx tér az már időtlen idők óta nem a Rózsadomb, másrészt egy jópár éve teljesen konszolidált. Már mihez képest.persze.

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 338
4 900
113

Úgy tűnik, hogy a valóság nem akar megváltozni a társadalmi "félrenézéstől" és a Strucc-politikától sem!
...sőt: közelít! :(

.
Ahogy már leírtam, itt Borsodban nem a - nálunk csak átutazóban lévő - migránsok okoznak fejfájást a mindennapokban az embereknek, hanem a mélyszegénységben élők kilátástalanságból eredő "szabadossága". De a választásokig semmi nem fog változni, mert egy jól és olcsón irányítható tömegről van szó. Egyáltalán nem "Strucc-politika", tiszta matek a hozzáállás.
Jaj, hagyjuk már! Egyrészt a Marx tér az már időtlen idők óta nem a Rózsadomb, másrészt egy jópár éve teljesen konszolidált. Már mihez képest.persze.
Legalább is napközben valóban javult a helyzet, Sötétedés után nem járok arra, nem tudom, mi a helyzet. De boldogult ifjúkoromban majd' minden középiskolai bál a Vasas Műv. Központban volt, kevés atrocitással lementek, pedig ott bóklásztunk a környéken "bemelegíteni" :cool:

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
2 212
4 573
113
Ahogy már leírtam, itt Borsodban nem a - nálunk csak átutazóban lévő - migránsok okoznak fejfájást a mindennapokban az embereknek, hanem a mélyszegénységben élők kilátástalanságból eredő "szabadossága". De a választásokig semmi nem fog változni, mert egy jól és olcsón irányítható tömegről van szó. Egyáltalán nem "Strucc-politika", tiszta matek a hozzáállás.

Legalább is napközben valóban javult a helyzet, Sötétedés után nem járok arra, nem tudom, mi a helyzet. De boldogult ifjúkoromban majd' minden középiskolai bál a Vasas Műv. Központban volt, kevés atrocitással lementek, pedig ott bóklásztunk a környéken "bemelegíteni" :cool:

Nagyon relatív ez szerintem - kifejezetten késő este én se boklaszom ott, mert minek, de nem Rózsadomb, de nem is Chicago.
Bronx kb :)

• Tetszik
Reactions: migfun

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 434
14 852
113
Én azt látom, hogy a magyar társadalom jelentős részéről pedig igen. Egy folyamatosan stresszelt/nyomás alatt tartott ország alapvető elvárásokat nem kér számon, a pillanatnyi előnyök(kényelem) és alternatíva hiánya között örlődve, közben pedig ezzel durván csökkentve a következő generációk esélyeit.

A cikk alapján ez esetben is jogosan "kezd tele lenni a pohár"!
A kétharmadok politika biztonságáért cserébe, az ígéretek ellenére ezen a területen --sem-- történik semmi javulás!

Ifjúkorodban úgy tippelem nem volt ilyen erős a "minden-is-mindegy" (drog-motivációjú) / nem-számít --meee, legfejjebb' mék a böribe ("továbbképzésre", meg gyúrni)-- tényezők! :(

Az ifjúkori gondok nálam is megszépültek. A mostani tapasztalataimmal nekem sem tűnnek vészesnek az akkori helyzetek.
Ettől még tudom látni reálisan a jelenlegi folyamatok irányát, és --nagyon-nagyon-- nem látom a megígért javulásokat, pedig tőlem is ment optimistán az a kétharmados-x!

Részemről: "Ennyike" volt! :mad:

.

Talán A "Jót" kellene építeni és támogatni, a két-harmados/melldöngető "Kisebbik rossz" helyett, főleg az eddigi "eredményei" láttán! :mad:
Az ígéretek beváltása és a helyett a "Prioritás" bármi-áron hajszolása helyett: "...még, még, még, ennyi/semmi nem elég!"

Ide vezetett az, hogy a --megzsarolt, +naív-optimista-- magyar társadalom és "értelmiség" hagyta felszámolni az --egészséges-- politikai versenyhelyzetet.
Ennek pedig bizony igencsak része az, hogy Struccosan/"félre-nézősen" ezt hagyta-hagyja!

.

.

• Tetszik
Reactions: Veér Ispán

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
11 255
38 657
113
A KEHOP_PLUSZ-1.1.11-24-2025-00002 azonosító számú, Magasból mentő gépjárművek rendszerbe állítása elnevezésű projekt révén nyolc darab 42 méteres magasból mentő tűzoltó gépjárművet szerez be a katasztrófavédelem. A projekt az Európai Unió 3 milliárd 500 millió forintos vissza nem térítendő támogatásából, a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 824
29 791
113
A KEHOP_PLUSZ-1.1.11-24-2025-00002 azonosító számú, Magasból mentő gépjárművek rendszerbe állítása elnevezésű projekt révén nyolc darab 42 méteres magasból mentő tűzoltó gépjárművet szerez be a katasztrófavédelem. A projekt az Európai Unió 3 milliárd 500 millió forintos vissza nem térítendő támogatásából, a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.
ez is csak EUs pénzzel megy? :eek: :(