[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 641
30 442
113
Ez a penzszallitos menetrendszeru ukran jarat meg az hogy a vilagbank 4 millio magyart akar meg kiirtani ugyanolyan onsajnalatbol eredo es onpusztitasba vivo pletykak. A lenyeg hogy nem a tenyleges problemakkal foglalkozunk hanem kitalalunk dolgokat amitol a fekalia amiben vagyunk kevesbe tunik budosnek es melynek.
Elnézést, de ezt most olvastam azért reagálok rá késve..

attól mert Te még nem láttál valamit, azt nem azt jelenti, hogy az nem létezik, vagy pletyka.. csak azt, hogy Te nem tudsz róla.

pl a Hold túlsó oldalát sem láttad még, de hidd el, hogy ott van :)

(másik kommentben írtam, hogy az M3-ason láthatod magad is a kocsikat)

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 698
2 243
113

attól mert Te még nem láttál valamit, azt nem azt jelenti, hogy az nem létezik, vagy pletyka.. csak azt, hogy Te nem tudsz róla.

Abszolute elkepzelhetonek tartom hogy a holdnak van tulso oldala:) Ugyanakkor azt is hallottam mar hogy itt ott felbukkant Elvis.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 633
29 524
113

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 431
35 914
113

Pénzt nem szállították,de penzpapirt már igen.(nemzetkoziben,de egyebkent nagyon regen szallitottam penzt is pancelautoval).Hiddel nekem,hogy qrvara nem csak úgy szállítanak Pénzt nagy tömegben teherauton.....
Iszonyú sok konteot tudtok osszehordani.Katonai harcászatikonteoitok olyan abszurd marhaságok,hogy többször is röhögögorcsot kaptam tőlük.Humor rovatba lenne a helyük.
Csak így tovább,előre a lenini úton!
:)

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 641
30 442
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

kevésbé hatásvadász,részletesebb és tárgyilagosabb tálalásban mint a kiyivinsider .. ( aki nem jó angolos forditóval is simán boldogul)

https://danwatch.dk/en/serious-security-breach-russian-nuclear-facilities-exposed/

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
6 031
15 689
113
Potoyogó hidak éjszakája:

Hivatalos duma: ... "a szállítási műveletekbe való illegális beavatkozás következtében összeomlott egy hídnyílás".

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 299
18 887
113

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
6 031
15 689
113
ERŐS robbanás az orosz Szeveromorszkban, ahol nukleáris rakétákkal felszerelt orosz tengeralattjárókat szolgálnak ki – orosz média

https://x.com/FreudGreyskull/status/1929148474710163585

Az SBU 4 katonai repülőteret támadott meg Oroszországban. Repülőgépek égnek jelenleg a Belaya, Diaghilevo, Olenya és Ivanovo repülőtereken

"Háború tört ki Olenegorszkban" - panaszkodnak az oroszok az Olenya repülőtér elleni támadásról.

A hírek szerint Oroszország több régiójában FPV drónokat indítottak teherautóról.

"A teherautó egy olenegorszki benzinkútnál parkol. Megérkezett a sofőr, rohangál, drónok repülnek ki a teherautójából, és Viszokij felé repülnek. A közlekedési rendőrök megállították. Azt mondja, azt mondták neki, hogy jöjjön arra a helyre, ott találkoznak vele. Megérkezett, és a drónok egyenként kezdtek kirepülni."

---

További felvételek az orosz repülőtereken keletkezett tüzekről.

Ukrajna az egyetlen nem nukleáris ország a világon, amely elpusztítja az ellenség stratégiai repülésének ennyi részét.

És ne feledkezzünk meg a fekete-tengeri flottáról sem, amelynek nagy része jelenleg a Fekete-tenger fenekén található.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
6 031
15 689
113
Dróntámadás folyik az orosz légitámaszpontok ellen stratégiai bombázókkal. Bár a teljes kár még nem tisztázott, több videó is mutatja, hogy több bombázót is súlyosan eltaláltak. A tegnapi műholdfelvételek megerősítik, hogy a Belaya különböző Tu-95-ös modelleket, Tu-22M3-asokat és Tu-160-asokat tartalmaz.

Műholdfelvétel az Olenya légibázisról május 26-án, 09:50 UTC-kor, @avivector megosztotta , 11 Tu-95MS (Bear-H), 5 An-12 (Cub) és 40 Tu-22M3 (Backfire-C) repülőgép jelenlétét mutatja.

Egy másik feltételezett célpont a Belaya légibázis. Műholdképek május 31-ről, @avivector elemezte 7 Tu-160 (Blackjack), 6 Tu-95MS (Bear-H), 2 Il-78M (Midas), 6 An-26, 2 An-12, 39 Tu-22M3 és 30 MiG-31 repülőgép jelenlétét mutatja.

Ez komoly fejlemény, mivel Oroszország stratégiai bombázóinak hadműveleti flottája korlátozott, az egyes típusok (például a Tu-95 vagy a Tu-160) számozása csak a kétjegyű tartományba esik. Több mint egy tucat bombázó elvesztése súlyosan befolyásolhatja Oroszország nagy hatótávolságú csapások végrehajtására való képességét

Ennél is fontosabb, hogy Oroszország a Szovjetunió összeomlása óta küzd új stratégiai bombázók gyártásával, ehelyett meglévő flottájának modernizálására és megőrzésére összpontosítva. Az új bombázók, például a Tu-160-as gyártását évtizedenként csak néhány repülőgépre korlátozták.

Legalább egy videón jól látható, hogy drónokat indítanak teherautóról a megcélzott légibázisok közelében. Ez az ukrán hírszerzés nagymértékben koordinált és professzionális műveletére, valamint az orosz biztonsági szolgálatok súlyos kudarcára utal.

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 618
24 894
113
Egy kis vasárnapi színes:

Jó látni hogy a szankciók működnek! :rolleyes:
Mire is hasonlít ez a vonat? :confused:
Amúgy meg ugye itthon :oops:

Tudom, tudom ez csak fantázia, nem a valóság!

Mert a valóság ez: