Eleve annak is készültHohó, és az új lőszerekkel ezt meg lehetne csinálni egyszerre tűztámogató és légvédelmi feladatra is.

Eleve annak is készültHohó, és az új lőszerekkel ezt meg lehetne csinálni egyszerre tűztámogató és légvédelmi feladatra is.

Igen, de a VULCANO fantázianevű lőszerre gondolok.Eleve annak is készült![]()
Az elég drága skuló drónvadásznak. Amennyire tudom közel MANPADS árban van...Igen, de a VULCANO fantázianevű lőszerre gondolok.

Khm....BurAz elég drága skuló drónvadásznak. Amennyire tudom közel MANPADS árban van...
Közelségi és/vagy időzítős lőszer kellene inkább.
40 vagy 57 mm 3P jobb választás lenne...
(tudom: az nem olasz...)
40-es tengerészeti tornyot könnyű rátenni egy IFV alvázra: lassú drónok ellen 5-6 km-ig hatásos...
rádió parancs robbantás légvedelmi 76milis lőszer....Egy harcjármű nem "csatahajó méretű", szóval a 57 mm biztos jobban elfér benne/rajta, mint a 76mm.Khm....Burrádió parancs robbantás légvedelmi 76milis lőszer....
De egyebkent az US Navy hosszasan kísérletezett a 76milis olasz,és az 57 milis sved ágyúval,és a svédet találtak jobbnak.
Meg alkalmatlan is rá, mivel földi pontcélok ellen tervezték.Az elég drága skuló drónvadásznak. Amennyire tudom közel MANPADS árban van...
Fel kell vásárolni a török M42 Duster készletetKözelségi és/vagy időzítős lőszer kellene inkább.
40-es tengerészeti tornyot könnyű rátenni egy IFV alvázra: lassú drónok ellen 5-6 km-ig hatásos...

Sztem meg kutassuk-fejlesszük hogy lehet Gábor Áron rézágyúját drónok ellen használni...Meg alkalmatlan is rá, mivel földi pontcélok ellen tervezték.
A DART-ra gondolhattál, de az is hagyományos légi célok ellen való-
Fel kell vásárolni a török M42 Duster készletet![]()

Vagy inkább vegyünk 58 M €-ért szkájréndzsert, nemde?Sztem meg kutassuk-fejlesszük hogy lehet Gábor Áron rézágyúját drónok ellen használni...![]()
Lepkeháló kell ide...Vagy inkább vegyünk 58 M €-ért szkájréndzsert, nemde?

Én már elég régóta ajánlatom a Valhalla Spyder tornyot,telepített és harcjarmure épített formában.Egy harcjármű nem "csatahajó méretű", szóval a 57 mm biztos jobban elfér benne/rajta, mint a 76mm.
Az Otomatic konkrétan 70 lőszert vihetett magával, a 57mm-es L/70 toronyban 120 lőszer van, a kisebb 40mm-es toronyban meg 100 lőszer.
Amúgy az 57 mm-eshez is van irányított lőszer amúgy ORCA néven...bár valszeg az is k. drága.
Eggggészen biztos, hogy ezt írták?Ahogy a Valhalla turrets saját tesztek alapján irta: hagyományos "hit-to-kill" lőszerrel kb. 350 méterig lehet FPV drónok ellen küzdeni

Erre a drónvadászatra nagyon rá vagy gyógyulvaAz elég drága skuló drónvadásznak. Amennyire tudom közel MANPADS árban van...
Közelségi és/vagy időzítős lőszer kellene inkább.
Számos más feladat is van."standard 25 mm ammunition successfully intercepted FPV drones at distances up to 350 meters."Eggggészen biztos, hogy ezt írták?![]()
Azok ellen nem kevés kicsi a 76mm?Erre a drónvadászatra nagyon rá vagy gyógyulvaSzámos más feladat is van.
Vulkán távoli nagy értékű, időérzékeny földi célokra,
Egyezzünk ki 57 mm-ben!minden másra sima időzített repesz. A 40-es sima IFV feladatkörre jó, a 76-os nagyon más kategória.

Na, akkor mondom:Lepkeháló kell ide...
Egyelőre nem igazán van versenytársa a Skyrangernek. Talán még a Korkut ami hozzá mérhető, kisebb mértékben az amcsi M-SHORAD - de ezek sem olcsók!
A Duster amúgy baromság: egy pizzás doboz méretű drónt nem fogsz vele eltalálni.
Ahogy a Valhalla turrets saját tesztek alapján irta: hagyományos "hit-to-kill" lőszerrel kb. 350 méterig lehet FPV drónok ellen küzdeni - pedig ők elektrooptikával és számítógéppel céloznak. Puszta kézzel és szemmel cseszheted: nem fogod eltalálni!
Szóval baromi életképtelen a javaslatod.
Khm...Van már 25milis programozható lőszer,ami nem igényel közvetlen találatot......"standard 25 mm ammunition successfully intercepted FPV drones at distances up to 350 meters."
Pedig kinetikai energiája bőven 1000-1500 méterig elég lenne 25x137mm lőszernek. Drónok ellen viszont csak 350 méterig jó - ahogy írják.
Azt is írják, hogy:
As the main armament, a 25mm automatic cannon and programmable ammunition were chosen, since this combination provides lower weight and comparable effectiveness to 30mm systems, which are significantly heavier and more expensive.
25mm-es programozható lőszerről még nem hallottam: amennyire tudom 30 mm-nél kisebb lőszerbe bajosan lehet bele tenni az időzítő elektronikát.
Azok ellen nem kevés kicsi a 76mm?
Egyezzünk ki 57 mm-ben!![]()
pl Török ATOM 25.Khm...Van már 25milis programozható lőszer,ami nem igényel közvetlen találatot......
már van nekik 25-ösben is?pl Török ATOM 25.
Szólj, ha kész!Na, akkor mondom:
autós radarból , 4 db-ból össze lehet állítani 1600 m detektálási távolságú garázsbarkács-AESA radart, darabja 100 $, 4 oldalra 4x4=1600 $
Továbbá kell még a cső végére sebességmérő és felprogramozó tekercs, meg egy tűzvezető számítógép és máris kész van a low-cost A-UAV SPAAG .

https://turdef.com/article/saha-expo-2024-korkut-25-rcws-as-a-new-c-uas-optionmár van nekik 25-ösben is?
35-nél lemaradtam...
Ismerős az alváz...

De nekünk ilyen tuti nem lesz, mert ez pénzbe kerülIsmerős az alváz...
Pont ilyen kéne nekünk mint amolyan "ocsított Skyranger" Gidrán alapon...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..