Én úgy gondolom, hogy 50 év múlva Európa rosszabb lesz mint a Közel-Kelet vagy fekete Afrika. Tudom, ezt durván hangzik elsőre, ezért próbálom röviden kifejteni. Az adott régiók törvényei/szabályai az adott népekre organikusan alakultak ki a történelemben. Például Afrikában vagy Közel-Keleten azért büntetik kézlevágással a lopást, mert tudják hogy ettől enyhébb büntetés nem visszatartó erő. Továbbá minden régiónak van (vagy volt amíg a hülye európaik szét nem verték) egy autoriter rendszere, ami valamilyen formában fenntartja a rendet. Na ilyen Európában nem lesz. Európába ömlesztve bekerült a szomáliai, afgán, pakisztáni, nigériai, szíriai, palesztin és mindenféle náció. Nem lesz még olyan kulturális vagy csekély társadalmi keretrendszer sem, ami Afrikában vagy a Száhel-övezetben létezik. Az a Németország, ahol egyszerre van szomáliai, szíriai, pakisztáni, afgán, gambíai, ghánai vegyesen, ott nem fog kialakulni olyan rendszer, ami akár iszlám sária alapon, de fenntart valamilyen rendet. Még Zimbabwe-ban is volt/van valamilyen korábbi társadalmi szabályrendszer, ami Rodézia bukása után keretet adott. Ha Európát jövőjét hitelesen akarjuk elképzelni, akkor Haiti múltja és jelene áll legközelebb a valósághoz, de a trópusi klíma nélkül.
Én ezt kicsit más, sokkal sötétebb megközelítésben látom.
Az a gond a felvetéssel, hogy a két alaphelyzet teljesen más, így a következtetés sem lehet pontos. Merthogy itt egy adott kultúra célzott lerombolása zajlik, nem saját alkalmatlansága pusztítja el.
Vagyis egy külső forrásos invázió, egy támadás. Mivel nem nyílt (mert úgy faszra húzná őket a fehér ember), így suttyomban beépültek, a felépített morálunkat felhasználva teszik azt csendesen. Ami szép és jó, csak egyetlen baj van vele - az ember nem változott meg ezer év alatt. És nem, a média, az internet sem fogja ezt kontrollálni - valójában az ellenállás egyik legjobb eszköze, egyelőre csak a felszín alatt.
Ha legfinomabban is akarom megfogalmazni, exponenciálisan emelkedik azoknak a száma, akik "nácik", vagy "anarhisták"... és ebből rá is jöhet mindenki, miről is van szó. Mert igen, lehet azt mondani, hogy a nyugati lakosok hülyék - de lehetnek azok, mert a kényelem még jórészt megvan. De ahogy csökken a szint (és az még nem jött el, messze nem), akkor bizony a legbékésebb Jürgen is szép lassan emelni kezdi a kezét. Most még csak jobbra szavaz, mert a szint még csak ezt igényli. Aztán ha a szint nő, a kacsója már nem X-eket fog papírra húzogatni...
Békés nigger/arab hatalomátvétel? Hát én azt látom olyan gyilkos feszültség gyűlik a felszín alatt, ami ha valami markánst stimulusra kitör (mondjuk megjelenik a német TCC, hogy kéne menni Ukrajnába...), hát olyan népirtás rendezés lesz itt, hogy szülhetnek akármennyit fistesék, fel lesznek koncolva olyan hévvel, hogy még a Keresztesek is csak elismerően csettintenek a túlvilágról. Ugyanis addig erősek, amíg a mi civilizációnk mögé bújnak - de egy nyílt hadműveletben írmagjuk nem marad. Ezért így zajlik az invázió, kétségbeesetten próbálják elkerülni ennek a legkisebb esélyét is. Mert az emberállat emberállat marad, ha a civilizáció meleg kabátját leveszik róla. Az európai ember meg ha valamiben profi, az a tudomány alapú ipari szintű gyilkolászás.
Szóval én nem félek attól, hogy itt csendesen hajlunk a káoszba - nem, mi hajlunk a káoszba, jó mélyre, de elérve a robbanáspontot olyan vihar lesz, amibe bele fog rengeni a világ mind a négy sarka.
És ettől fosik annyira a "főnökség", ezért démonizál mindent, ami nacionalista, jobboldali, stb... Mert szakadt már rájuk az a harag, és nem hibázhatnak, mert a mai technikai fejlettség mellett nem lenne újabb esélyük a jövőben. Erre tettek fel mindent.