[BIZTPOL] Magyarország

Status
Not open for further replies.
Azért tegyük hozzá hogy Tarjányi a DK szakértője, így elfogulatlanságot ne várj el tőle.
Nem kifejezetten Tarjányira vonatkoztatva, de oldaltól függetlenül a hazai "szakértők" jelentős része vagy retardált, vagy a belpolitikai meggyőződéseit kívánja az ahhoz nem/alig kapcsolódó biztpol/külpol témákra kivetíteni. De ezt mondtam is az egyik adásban, hogy itthon az a kurva nagy baj, hogy a külpolt a belpol szempontjából nézik és ítélik meg, avagy hogyan lehetne ezt az irreleváns eseményt a másik oldal anyázására felhasználni

Nem kifejezetten Tarjányira vonatkoztatva, de oldaltól függetlenül a hazai "szakértők" jelentős része vagy retardált, vagy a belpolitikai meggyőződéseit kívánja az ahhoz nem/alig kapcsolódó biztpol/külpol témákra kivetíteni. De ezt mondtam is az egyik adásban, hogy itthon az a kurva nagy baj, hogy a külpolt a belpol szempontjából nézik és ítélik meg, avagy hogyan lehetne ezt az irreleváns eseményt a másik oldal anyázására felhasználni
Tekintve, hogy itthon a belpol felülírja a külpol és stratégiai célokat is ha arról van szó ezen nincs miért csodálkozni.

Még jó, hogy az összes többi szakértő, akit ti idézgettek az ukrajnásosdiban, azok baromira de objektívek :D
Még nyugger kolléga sem az. Nem azzal van a baj ha valaki elfogult/szubjektív valamilyen szinten, hiszen emberből vagyunk. A baj azzal ban amikor ezt a tényt nem fogadjuk el általánosan mindenkire vonatkoztatva

Azért a szakmaiság szembeköpésének vannak egészen durva szintjei:

Legutóbb meghallgattam Somkuti atomfegyveres előadását. Hát az felért egy lelki béltükrözéssel.

Úgy előadast tartani hogy valaki a fúzió és fissziót is keveri, nem tud kilotonnát és megatonnát átváltani ráadasul az atomfegyverek alkalmazasáról se tud semmit az azért bátor.

Ha valaki még szeretné megnézni: ( kommentek se rosszak)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Azért a szakmaiság szembeköpésének vannak egészen durva szintjei:

Legutóbb meghallgattam Somkuti atomfegyveres előadását. Hát az felért egy lelki béltükrözéssel.

Úgy előadast tartani hogy valaki a fúzió és fissziót is keveri, nem tud kilotonnát és megatonnát átváltani ráadasul az atomfegyverek alkalmazasáról se tud semmit az azért bátor.

Ha valaki még szeretné megnézni: ( kommentek se rosszak)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Szerinted ezek az alig valamit is tudó emberek, hol kapnak majd állást, ha netán itt elbukik a rendszer ? Mikor olyan témákat boncolgat, amihez fegyverzettechnikai ismeret is kellene pici, az kész katasztrófa, amit előad. Van aki ért hozzá, még akkor is ha elfogult bármely irányba és vannak aki nem értenek hozzá. Nyugger kollégánk legalább ért hozzá, amiről beszél, akkor is ha esetleg nem mindenben értünk vele egyet. Ugyanez szerintem Tarjányi esetben is, elég tájékozott, akkor is ha vele sem értenek sokan egyet. Persze mindenki szurkolói álláspontjában is nézi az épp előadó szakembereket. Ez is érthető. Felhúzni viszont szerintem, senkinek nem érdemes magát, bármit is mond bárki. Én igyekszem megnézni mindkét oldal érvelőit. Aztán kialakítom, vagy sem a sajt álláspontomat, az adott témában.
Sajnálatos, amit itt más is írt, de tényleg belpolitika lett egy olyan háborúból, amiben hazánk szerencsére nem vesz részt. Na ez az, ami szerintem nem kellene.
Tényleg nézhetnénk valóban semleges nézőpontból is.

• Tetszik
Reactions: gergo55
Szerinted ezek az alig valamit is tudó emberek, hol kapnak majd állást, ha netán itt elbukik a rendszer
Ahogy a másik oldal semmit nem tudó emberei i( pl..Pulai a közvéleménykutató, Török Gábor elemző, Rácz András kézigránát dobási szakértő ) vidáman megélnek ők is meg fognak.
A nagy baj hogy ebbe az ország rokkan bele hogy ennyi mindenhez is értő ember osztja az észt.
A minden rosszban van valami jó elv szerencsére azonban itt is érvényes:

A tik tok videókon felnövő generáció őket se nézi mert nem férnek bele a 1.5 perces korlátba.

Szomorú de tényleg ez van...

Ennek az országnak a menekülése a heti 4 nap internet és Tv mentesség lenne, mint régen az ún gyerekcsinaló hétfő. Csak már sok gyerek kellene...

Orbán Viktor ma kimondta: „Oroszország túl gyenge, hogy legyőzze Ukrajnát.”
miért nem a teljes mondatot idézed ?? miért kell kiragadni részleteket és ferdíteni a tartalmat ?

"Orbán szerint az ukrajnai konfliktus nem fog átterjedni a globális hadszíntérre, mert „az oroszok túl gyengék ehhez, még Ukrajnát sem tudják legyőzni, így a NATO-t sem tudnák igazán megtámadni”.

ha már csak a töredéket írod irhatnád azt is hogy pl "Oroszország" "Ukrajnát" "legyőzi" vagy azt , hogy "Oroszország" "legyőzi" "a NATO-t" .. ezek is a szövegből vannak,némi ferdítéssel .. mégis teljesen mást jelentenek mint amiről valójában szó volt .

„Viktor történelmi hibát követ el” – exkluzív interjú Zelenszkij elnökkel​

Hogy a mostani ügyet miért hoztuk nyilvánosságra? Vannak további fotóink és videóink különböző, a magyar Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) szervezésében magyar területen bonyolított találkozókról, amelyeket, ha szükséges, szintén publikálunk.

Nagyszeru, akkor gondolom nem fogja zavarni ha tovabbiak lesznek kitoloncolva a p.csaba? :D

„Viktor történelmi hibát követ el” – exkluzív interjú Zelenszkij elnökkel​

Hogy a mostani ügyet miért hoztuk nyilvánosságra? Vannak további fotóink és videóink különböző, a magyar Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) szervezésében magyar területen bonyolított találkozókról, amelyeket, ha szükséges, szintén publikálunk.

Nagyszeru, akkor gondolom nem fogja zavarni ha tovabbiak lesznek kitoloncolva a p.csaba? :D
Én ennek nem örömködnék, hogy ennyire világtalan a magyar elhárítás /is/

Status
Not open for further replies.